gebe
  1. AskinAy

    AskinAy Yeni Üye Üye

    Kayıt:
    20 Kasım 2008
    Mesajlar:
    145
    Beğenilen Mesajlar:
    0
    Ödül Puanları:
    0
    Şehir:
    hollanda

    Yesıl mercımeklı patlıcan

    Konu, 'Sebze Yemekleri' kısmında AskinAy tarafından paylaşıldı.

    yeşil mercimekli patlıcan yemeği mercimekli patlıcan yemeği * yarım kılo patlıcan * 3 su bardagı haslanmıs yesıl mercımek
    * 1 adet kuru sogan
    * 5 dıs dovulmus sarımsak
    * 3 adet yesıl bıber
    * 1 corba kasıgı domates salcası
    * 1 corba kasıgı bıber salcası
    * 3 adet domates
    * tuz/karabıber/kırmızıbıber
    * kızartmak ıcın sıvıyag
    * uzerı ıcın sarmısaklı yogurt

    patlıcanları alacalı soyup karnıyarıklık gıbı kesın.
    yuzlu suda acı suyu cıkıncaya kadar bekletın sonra yıkayıp kurulayın kızgın yagda patlıcanları kızartın.
    dıger taraftan haslanmıs yesıl mercımegın ıcıne kuru soganı, yesıl bıberlerı ve domateslerı yemeklık dograyın.
    salcaları sarımsak ve baharatları koyup karıstırın harcın yarısını tencerenın altına koyup ustlerıne patlıcanları koyup en ustunede kalan harcı ustune dokun en son olarak suyunu ustunu ortecek kadar koyup pısırın.
    yemegın ustune sarımsaklı yogurtla servıs yapalım. (ıstege baglı)

     
  2. zuzu65

    zuzu65 Yeni Üye Üye

    Kayıt:
    21 Nisan 2008
    Mesajlar:
    2.976
    Beğenilen Mesajlar:
    19
    Ödül Puanları:
    0
    Cevap: Yesıl mercımeklı patlıcan
    değiik bir lezzet sanırım mercimek be patlıcanı zaten çok severim denemekte fayda var teşekkürler tatlım
     
Yesıl mercımeklı patlıcan konusuna benzer diğer içeriklerimiz
  1. Patlıcan

    Patlıcan

    Patlıcan yemek ruhsatlı bir işyapmaya, kin ve kıskançlığa, iki yüzlülüğe ve yahut yaltaklığa, Avcının patlıcan yemesi avının iyi gitmesine, Mevsiminde patlıcan görmek küçük bir üzüntüyle birlikte rızka, mevsini dışında görmek kerih görülen ve sevilmeyen şeylere, Patlıcan yemeği rızık ve afiyete delalet eder.Çevrenizde itibarınızın sarsılmasına işarettir. Patlıcan kızartması yemek, acı bir...
  2. patlıcan

    patlıcan

    (Aubergine / Aubergine / Aubergine / Eggplant / Solanum melongena) Sebze olarak yenilen, mor renkli, uzunca silindirik veya yuvarlak bir yaz sebzesidir. Vatani tropik Hindistan’dir. Sicak memleketlerde yetistirilir. Orta ve kuzey Avrupa’da çok az taninmis olmasina ragmen, memleketimizde yazin çok yaygin yenen bir sebzedir. Patlicanin uzunca olanlarina daha çok kemer patlicani, yuvarlak olanina...
  3. Patlıcan

    Patlıcan

    (Aubergine / Aubergine / Aubergine / Eggplant / Solanum melongena) Sebze olarak yenilen, mor renkli, uzunca silindirik veya yuvarlak bir yaz sebzesidir. Vatani tropik Hindistan’dir. Sicak memleketlerde yetistirilir. Orta ve kuzey Avrupa’da çok az taninmis olmasina ragmen, memleketimizde yazin çok yaygin yenen bir sebzedir. Patlicanin uzunca olanlarina daha çok kemer patlicani, yuvarlak olanina...
  4. Yesıl Cayın Ozellıklerı

    Yesıl Cayın Ozellıklerı

    çayın özellikleri yeşil çayın özellikleri yeşil çay Bütün çaylar (yeşil ve siyah çaylar) bu bitkiden elde edilir.4000 yıldır Çin'de tıbbi amaçlarla kullanılmaktadır. Başağrısı, vücut ağrıları, hazımsızlık, depresyon, immun sistem destekleyicisi, toksinleri uzaklaştırıcı, enerji verici ve yaşam uzatıcı olarak kullanılmaktadır. Modern tıpda şu özellikleri gözlemlenmiştir: (Yeşil çay içindeki...
  5. Patlıcan Kapama

    Patlıcan Kapama

    Malzemeler 1 kg kuzu eti (ön kol) 1 kg patlıcan 1 büyük soğan 2 sivri biber 2 diş sarımsak 3 orta boy domates 2 yemek kaşığı tereyağı 1 yemek kaşığı salça 1 tatlı kaşığı pul biber 1 tatlı kaşığı tuz Hazırlanışı Düdüklü tenceremize etimizi kısık ateşte koyuyoruz arkalı önlü kızarırmış gibi suyu çekene kadar çeviriyoruz. Etin kendi suyu çektikten sonra etimize 3 su bardağı kadar soğuk su...

Sayfayı Paylaş