gebe
  1. BEYZA21

    BEYZA21 ♥ سن بنيم جننتيم نفسيمسين ♥ Yetkili Kişi

    Kayıt:
    21 Aralık 2011
    Mesajlar:
    9.615
    Beğenilen Mesajlar:
    1.517
    Ödül Puanları:
    113

    Yeşillikler dolapta nasıl saklanır ?

    Konu, 'Yemek Tarifleri' kısmında BEYZA21 tarafından paylaşıldı.

    Sofralarımızın olmazsa olmazı dır yeşillikler.Her biri nin ayrı ayrı faydası ve vitamini vardır.Yeşil soğan,maydanoz,dere otu,roka,nane,fesleğen ,marul sık tüketilen yeşillikler arasında dır.Bu yeşilliklerden harika lezzetli salatalar yaparız.Sabah kahvaltılarında da yeşillik tüketiriz.Özellikle peynirle tüketildiğin de muhteşem bir aroma yakalarız.Yeşilliklerin aromasını ve görüntüsünün bozulmaması için iyi muhafaza etmemiz gerekir.Zira yeşillikler çok çabuk bozulabiliyor.Ben yeşillikleri saplarından ayırarak kavanozlarda muhafaza ediyorum.Özellikle maydanoz,tere ve rokayı.Yeşil soğan ve marul gibi yeşillikleride su ile nemlendirerek beyaz kağıtlara sarıyorum.Diğer yaptığım işlem ise yeşillikleri yıkayıp doğrayıp hava almayan kapaklı kaplarda saklıyorum.Tabi bunların dışında da yeşillikleri uzun süre canlı tutmanın yolları var.Yazımızın devamın da yeşilliklerin uzun süre saklanması için dikkat edilmesi gereken püf noktaları bulabilirsiniz.

    yeşillikler nasıl saklanır.jpg




    Yeşillikler Buzdolabında Nasıl Saklanmalı?

    Yeşillik denince akla ilk marul gelir. Marul ister büyük olsun ister küçük, dış yaprakları kısa sürede renk değiştirmeye, hatta çürümeye başlar. Bunun nedeni marulun ıslak olmasıdır. Islaklıktan kaynaklana renk değişimlerini, bozulmaları ve çürümeleri ortadan kaldırmak için marul buzdolabına koyulmadan önce kurutulmalıdır.


    Tüm yeşillikleri kurutmanın en geçerli yolu kurutuculardır. Kurutucular sayesinde hem zamandan kazanmak mümkündür hem de bu sayede yeşillikler tazeliğini korur. Yeşilliklerin iyi kurutularak saklanması durumunda 7 gün süreyle tazeliğini koruduğu bilinir.

    Islak kalmaları dışında yeşilliklerin diğer bozulma nedenleri de hava almayan poşetlerde saklanmalarıdır. Pazar ya da marketten satın alınan yeşilliklerin konulduğu poşetler saklamaya uygun değildir. Bunun yerine yeşilliklerin “saman kağıt” denen kağıtlara sarılarak saklanması tavsiye edilir. Bu kağıtların olmadığı durumlarda gazete kağıdı da aynı işlemi görür.

    Maydanoz da marul gibi ıslaklığı sevmeyen bir bitkidir. Bu nedenle de kuru saklanmalıdır. Ayıklanarak yıkanması, daha sonra kurutulması, son olarak da cam bir kavanoza alınması gerekir. Cam kavanoz sayesinde maydanozlar sararmaz, üstelik istendiğinde hemen çıkarılarak kullanılabilir. Bu şekilde yedi gün süreyle taze şekilde tüketilebilir.

    Ispanakları saklarken önceden yıkamak pek doğru olmaz. Çünkü miktar olarak fazla olan ıspanağın kuruması ve bu işlem için yer ayarlanması sorun yaratır. Buzdolabını fazla sevmeyen ıspanak tüketileceği zamana yakın alınmalıdır. Ispanak alındığında mutlaka birkaç saat havalandırılmalı, sonra mümkünse kağıda sarılarak buzdolabında saklanmalı ve üç gün içinde tüketilmelidir.

    Yeşillikleri daha uzun süre saklamak için en pratik yöntem derin dondurucuda saklamaktır. Maydanoz, roka, dereotu gibi az miktardaki sebzeler yıkanarak kurutulmalı, daha sonra buzdolabı poşetlerine bölünerek derin dondurucuya atılmalıdır. Ispanak, marul gibi büyük yapraklı sebzelerse salata kurutucusunda kurutulmalı ve büyük boy buzdolabı poşetleriyle derin dondurucudaki yerini almalıdır.

     
Yeşillikler dolapta nasıl saklanır ? konusuna benzer diğer içeriklerimiz
  1. Kozmatik Ürünleri Nasıl Saklanır

    Kozmatik Ürünleri Nasıl Saklanır

    lens nasıl saklanır Güzellik malzemeleri kadınların vazgeçilmezleri ara*sında yer alır. Ancak çoğu zaman bunlar tama*men bitmeden atılır. Oysa, yapacağınız birkaç kurnazlıkla rujunuzu bitene kadar kullanabilir ya da maskaranızı kuru*maktan kurtarabilirsiniz. Bakım kremlerini buzdolabında saklayın Bakım kremlerinin üzerlerinde son kullanma tarihi belir*tilmemişse en fazla 30 ay saklanabilir....
  2. hangi yiyecek nasıl saklanır?

    hangi yiyecek nasıl saklanır?

    soğan nasıl saklanır avakado nasıl saklanır kıyma dolapta kaç gün et buzdolabında kaç gün kıyma Yiyeceklerin saklanması sağlığımız için çok önemli.İlk günki gibi taptaze kalması hiçte zor değil...İşte saklama yolları Yemeklerin saklanması Et, kümes hayvanları, balık ve kabuklu deniz canlıları orijinal paketlerinde veya sıkıca havası alınmış paketlerde saklanmalı.. Uzun süre...
  3. Sarımsak Nasıl Saklanır

    Sarımsak Nasıl Saklanır

    sarımsak buzdolabında nasıl saklanır sarımsak nasıl saklanır taze sarimsak nasil saklanir Hemen hemen çoğu yemeğe lezzet katan sarımsağın nasıl saklanılacağını biliyormusunuz kızlar... Kan dolaşımını hızlandıran, doğal antibiyotik özelliği taşıyan sarımsağı en iyi nasıl saklayacağınızı biliyor musunuz? İhtiyaç duyduğunuz her an kolayca kullanabileceğiniz pratik sarımsak saklama yöntemi...
  4. Patlıcan Dolapta Nasıl Saklanır?

    Patlıcan Dolapta Nasıl Saklanır?

    patlıcan dolapta nasıl saklanır patlcan yemeği tarifi kışlık patlıcanlar buzlukta nasıl saklanmalı hakkında bilgiler için meleklermekani.com geçtiğimiz gün köyden getirdiğimiz domateslerle konserve yapmıştım ve ilk defa yapmama rağmen çok güzel oldu :D:D domates konservesi nasıl yapılır diye merak ediyorsanız Domates Konservesi Nasıl Yapılır? adlı yazımızı okuyabilirler :D:D şimdi size...
  5. Sarımsak Nasıl Saklanır ?

    Sarımsak Nasıl Saklanır ?

    sarımsak nasıl saklanır sarımsak saklama yöntemi sarımsak saklama yolları Binbir derde şifa, yemeklere müthiş bir lezzet veren sarımsak bugün kü konumuz melekler :) Yendikten sonra ağızda oluşan kokusu olmasa daha iyi ama her güzel şeyin bir kusuru var işte :) Sarımsakları gerektikçe soyup kullanırız. Ancak bir seferde soyayım bir daha da uğraşmayayım diyorsanız, sarımsaklamanın yöntemlerini...

Sayfayı Paylaş