Yetersiz beslenme sakat doğum riskini arttırıyor

*MeleK*

♥Ben Aşık Olduğum Adamın Aşık Olduğu Kadınım♥
Yetersiz beslenme sakat doğum riskini arttırıyor
sakat bebek doğumları gebelikte sakatlık sakat doğumun nedenleri hamilelikte beslenememe
Güneydoğu’da “folik asit” ve “B Vitamini” eksikliğine bağlı olarak, sakat doğum oranının yüksek olduğu belirtildi. Uzmanlar, bebeğin gelişimi için gebeliğin ilk 3 ayında, süt ve süt ürünleriyle balık, sebze, fındık ve fıstık tüketilmesini, bunun yanısıra tuz, şeker ve unlu mamul tüketiminin de kısılmasını öneriyor.

Harran Üniversitesi (HRÜ) Araştırma Uygulama Hastanesi Kadın Doğum Hastalıkları Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Nurettin Demir, anne adaylarının sağlıklı bebek dünyaya getirebilmeleri için hamilelik döneminde, protein, karbonhidrat, folik asit ve B vitamini yönünden zengin gıdalar tüketmeleri gerektiğini söyledi.

Demir, ayrıca anne adaylarının her ay düzenli sağlık kontrolünden geçmeyi ve günlük 30 dakika egzersiz yapmayı ihmal etmemeleri gerektiğini belirtti. Gebeliğin ilk 3 ayında, süt ve süt ürünleriyle balık, sebze, fındık ve fıstık tüketiminin anne karnındaki bebeğin gelişimi için önemli olduğuna dikkati çeken Prof. Dr. Demir, şöyle konuştu:

“Güneydoğu’da dünyaya gelen bebeklerde, folik asit ve B vitamin eksikliği sakat doğum oranını yükseltiyor. Bu da folik asit yönünden zengin olan kepekli ekmek, tahıl türü gıdalar ile bebeğin beyin gelişimini olumlu yönde etkileyen omega yağ asitleri yönünden zengin olan balık, fındık, fıstık ve meyve tüketimiyle ortadan kaldırılabilir. Hamilelik döneminde günlük 2 bin kaloriye ihtiyaç duyan anne, sağlıklı bir neslin devamını sağlamak için tuz, şeker ve unlu mamul tüketimini de kısıtlamalıdır.”
 
Geri
Üst