Yılbaşı gecesinin vazgeçilmezi kabak tatlısı tarifi

THESECRET

"Adalet olunca yiğitliğe lüzum kalmaz"
Yılbaşı gecesinin vazgeçilmezi kabak tatlısı tarifi
kabak tatlısı,kabak tatlısı nasıl yapılır,kabak tatlısı tarifi,kabak tatlısı malzemeleri,kabak tatlısı yapılışı
kaymakli-kabak-tatlisi-4013585.Jpeg



Malzemeler:


1 kilo bal kabağı
3 bardak şeker
2 karanfil
Üzerine kaymak ve ceviz


Yapılışı:


Kabakları küp küp doğrayın. Şekeri üzerine döküp karanfili de tencereye atıp kapağını kapatarak 1 gece bekletin. Sabaha kadar suyunu bırakan kabak tatlısını ertesi gün kendi suyuyla kaynatın. Suyu fazla yok ise kararınca su ekleyebilirsiniz. Kabaklar yumuşadıktan sonra ateşten alın ve soğuyunca kaymak ve cevizle süsleyip servis edin.
 
Geri
Üst