yılbaşı için örnek menü lazım acilen kızlar

K

Kayıtsız Üye

Forum Okuru
yılbaşı için örnek menü lazım acilen kızlar
Akşama misafirlerim var ve evet saçma gelecek ama hala ikilemdeyim ne yapacağım konusunda.Ana yemek tamam da meze tatlı ne yapsam karar veremedim.Şöyle birbirine uyumlu menüleriniz varsa yazarmısınız kızlar çok acil ama ne olur :(
 
Kırmızı Mercimek çorbası

Çorba İçin Gerekli Malzemeler

600 ml. tavuk suyu
30 gr. soğan
2 diş sarımsak
200 gr. kırmızı mercimek
25 gr. havuç
40 gr. patates
20 gr. limonun suyu
2 yemek kaşığı zeytinyağı
Toz kırmızıbiber
Taze kekik
Kimyon
Tuz ve karabiber

Mercimek Çorbasının Hazırlanışı

Soğan ve sarımsağı soyup küp küp doğrayın. Kırmızı mercimeği yıkayıp süzün. Havuç ve patatesi yıkayın. Havucun kabuklarını kazıyın, patatesi soyun. Her ikisini de yemeklik doğrayın. Mercimek, soğan, sarımsak, havuç, patates, zeytinyağı ve tavuk suyunu tencerenize koyun. Baharatlar ile tatlandırıp tencerinizin kapağını kapatın ve pişirin..


Hindi sarma



Hini Sarma İçin Gerekli Malzemeler

1 adet bütün kemiksiz hindi but
2 diş sarımsak (ince doğranmış)
1 adet orta boy soğan (küp doğranmış)
150 gr. kestane mantarı
(küçük küp şeklinde doğranmış)
100 gr. ıspanak (ince doğranmış)
2 yemek kaşığı zeytinyağı

Hindi Sarma Sos için

1/2 adet soğan (ince doğranmış)
2 diş sarımsak (ince doğranmış)
2 yemek kaşığı zeytinyağı
2 adet orta boy domates (rendelenmiş)
1/2 adet kereviz (ufak küp doğranmış)
2 adet orta boy patates (küp doğranmış)
1 yemek kaşığı biber salçası
Karabiber
2 eko-doz su (500 ml.)
Tuz



Hindi Sarma Hazırlanışı

Zeytinyağını ActiCook'a koyun. Soğan ve sarımsağı ilave edip pembeleşinceye kadar kavurun. Mantarı ekleyip 3-4 dakika daha kavurmaya devam edin. Ispanakları katıp 1-2 dakika daha kavurun. Bütün malzemeyi bir kenara alın. Açılmış kemiksiz ve biraz dövülmüş hindi butunun ortasına hazırladığınız harcı koyun. Kenarlarını açılmayacak şekilde içeri kıvırdıktan sonra rulo haline getirin. Ruloları 3-4 kat halinde, sıkıca şeffaf folyoya sarın ve hepsini ActiCook'un buhar sepetine dizin.

ActiCook'u temizleyip içine zeytinyağını koyun. Soğan ve sarımsağı ilave edip pembeleşinceye kadar kavurun. Biber salçasını ilave edip kavurmaya devam edin. Kereviz, patates, domates rendesi, su, tuz ve karabiberi ilave edin. Buhar sepetini haznenin içine yerleştirin. ActiCook'un kapağını kapatın. 2. programı seçin ve 26 dakikaya ayarlayın. Akıllı kontrol saatinin sinyali pişirmenin başladığını belirtir, bu sinyalle birlikte ısı kaynağını yaklaşık üçte birine kadar düşürün. Pişirme işleminin sonunda pozisyonunu seçin ve buhar çıkışı tamamlanınca ActiCook'un kapağını açın. Hindiyi folyodan çıkartıp dilimleyin. Sosu el blender'ı ile püre haline getirin. Hindilerin üzerine gezdirip servis yapın.



Peynirli ve dereotlu börek


Börek İçin Gerekli Malzemeler

1 adet yufka
150 gr. lor peyniri
1/2 ActiFry kaşığı dereotu (ince doğranmış)
1 adet yumurta sarısı
1 adet yumurta beyazı
1 ActiFry kaşığı sıvı yağ
Tuz, karabiber



Böreğin Hazırlanışı

Börek harcı için lor peyniri, dereotu, yumurta sarısı, tuz ve karabiberi bir karıştırma kabında ezerek karıştırın.

Yufkayı ortadan ikiye bölüp 5 cm. kalınlığında ve 10-15 cm. uzunluğunda şeritler halinde kesin. Yufkaların uç kısmına 1 tatlı kaşığı peynirli harç koyun. Üçgen şeklinde sararak yufkanın en sonuna doğru gelin. Kapatmadan önce yufkanın ucuna fırça ile yumurta beyazı sürüp yapıştırın. Derin dondurucuda en az 1 saat dinlendirin.

Pişirme haznesine sıvı yağı koyup ActiFry’ı çalıştırın. 2 dakika sonra porsiyonlar halinde börekleri ilave edip 10 dakika pişirin.

Böreklerin açılmaması için bir seferde maksimum 8 adet börek pişirmenizi tavsiye ediyoruz. Böreğin harcını çeşitlendirerek farklı tarifler de yaratabilirsiniz.




Zeytinyağlı Sarma Malzemeler

Dolma harcı için

1 eko-doz su (250 ml.)
225 gr. baldo pirinç
(yıkanmış, süzülmüş)
4 adet orta boy kuru soğan
(küp şeklinde doğranmış)
60 gr. dolmalık fıstık
65 gr. kuş üzümü
5 yemek kaşığı zeytinyağı
25 gr. şeker
Taze nane veya kuru nane
5 gr. toz tarçın
Tuz, karabiber
1/2 adet limonun suyu

Zeytinyağlı Dolmaları sarmak için

50-60 adet asma yaprağı
1 adet limonu suyu
4 yemek kaşığı zeytinyağı
10 gr. şeker
1 eko-doz su (250 ml.)



Zeytinyağlı Dolma Hazırlanışı

Zeytinyağını ActiCook'a koyun. Soğanı ilave edip kapağı açık olarak pembeleşinceye kadar kavurun. Pirinç ve kuş üzümünü ekleyip karıştırarak kavurmaya devam edin. 3-4 dakika sonra kalan tüm harç malzemesini ilave edin. ActiCook'un kapağını kapatın (program seçmeden) ve harcı kısık ateşte 5 dakika pişirin. Piştikten sonra harcın üzerine limon suyunu ilave edin. Üzerine bir bez yerleştirin ve suyunu çekmesi için 5-6 dakika dinlendirin. Soğuduktan sonra dolma harcını yapraklara sarın.

ActiCook'un dip kısmına artan yapraklardan yerleştirin; üzerine sardığınız dolmaları sıkı sıkı dizin. Üzerine su, limon suyu, zeytinyağı, şeker ve tuz ilave edin. ActiCook'un kapağını kapatın. 1. programı seçin ve 5 dakikaya ayarlayın.

Akıllı kontrol saatinin sinyali pişirmenin başladığını belirtir, bu sinyalle birlikte ısı kaynağını yaklaşık üçte birine kadar düşürün. Pişirme işleminin sonunda pozisyonunu seçin ve buhar çıkışı tamamlanınca ActiCook'un kapağını açın. Dolmaları bir tabağa aktarın, dibindeki sostan üzerine gezdirin ve oda sıcaklığında servis yapın.



Buğday Salatası Malzemeler

200 gr. buğday
1 adet soğan
1 adet kabak
2 adet havuç
1 bardak sebze suyu veya tavuk suyu
1 yemek kaşığı zeytinyağı
150 ml. su
Tuz ve karabiber



Buğday Salatası Hazırlanışı

Buğdayı 1 gece önceden oda sıcaklığındaki suda bekletin. Havuçları kazıyın. Soğanı soyup yemeklik doğrayın. Havuç ve kabağı küçük küpler halinde doğrayın. Buğdayı yıkayıp süzün ve NutriCook tenceresine koyun. Ardından sebzeleri ve sebze suyunu ekleyin. Tuz ve karabiberle tatlandırıp NutriCook’un kapağı kapatın.Akıllı kontrol saatini 3 dakikaya ayarlayın. 2. programı seçin. Buhar çıkışı gerçekleştiğinde ateşi kısın, böylece geri sayım başlamış olur. İşaret belirdiğinde ateşi kapatın ve program seçiciyi buhar konumuna getirin. Böylece düşük basınçta buharlı pişirme otomatik olarak başlar.
 
Geri
Üst