Yılda 55 milyon çift çorap

Bilge Gökçen

Yeni Üye
Üye
Yılda 55 milyon çift çorap
Tekirdağ'ın Çorlu ilçesinde kurulu Penti Çorap Fabrikası Müdürü Mehmet Çavaş, bir yılda 55 milyon çift kadın çorabı ürettiklerini belirterek, hedeflerinin 2010 yılında Avrupa'nın ilk 3 üreticisi arasına girmek olduğunu bildirdi.

Çavaş, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Penti'nin Türkiye'deki çorap fabrikaları arasında kapasite olarak en büyüğü olduğunu ve Avrupa ile ABD'de büyük markalara çorap ürettiklerini belirtti.

1952'den 1994'e kadar İstanbul'da faaliyet gösterdiklerini ve 1994'ten bu güne kadar da Çorlu'da üretim yaptıklarını anlatan Çavaş, toplam 40 bin metre kare açık alan üzerine 28 bin metre kare kapalı alanda kurulu fabrikada 615 kişinin çalıştığını belirtti.

Türkiye genelinde 24 satış mağazaları bulunduğunu kaydeden Çavaş, şöyle dedi:
“Fabrikamızda tamamen bayan çorabı üzerine bir yıl içerisinde toplam 55 milyon çift çorap üretiyoruz. Üretim kapasitemizin yarısını yurt içine, yarısını da yurt dışına satıyoruz. Dünyanın bir çok büyük markasına çorap üretiyoruz. Bu kapsamda, dünyanın bir çok yerinde burada üretilmiş çoraplar, farklı markalar altında da halka sunuluyor. Hedefimiz, 2010 yılında Avrupa'nın ilk 3 üreticisi arasına girmek.”

Şu anda, üretim ve kapasite olarak Türkiye'de birinci sırada yer aldıklarını ifade eden Çavaş, “Avrupa'da ise, ilk 10'un içindeyiz. Moda dünyasının ihtiyaçlarını karşılamak açısından teknik kapasitesi çok yüksek ve farklı çoraplar üretiyoruz. Yurt içinden ve dışından istenen her model ve her çeşitten çorap üretebilme imkanına sahibiz. Şu anda elimizde 110 farklı çeşit model çorap üretimi var” diye konuştu.

“TÜRK KADININA ÇORABI TANITTIK”

AR-GE bölümünde farklı istekleri karşılayabilecek yeni çeşitler planladıklarını belirten Çavaş, son bir yılda yüzde 20 büyüdüklerini kaydederek, “Yaptığımız çalışmalar sonucu, her 10 İngiliz bayandan birinin Penti çorap giydiğini saptadık. Bu da bizi çok mutlu ediyor. Türk kadınına çorabı biz tanıttık ve modernleşmelerine yardımcı olduk” dedi.

Mehmet Çavaş, Türkiye'de tekstil sektöründe yaşanan sıkıntılardan çok etkilenmediklerini de belirterek, “Bizim alanımız farklı olduğu için biz çok fazla ekonomik sıkıntı içinde değiliz. Tekstil sektöründe her kurumun küçülmeye gittiği şu günlerde biz, hükümetin sağlayacağı avantajlar doğrultusunda Anadolu'nun değişik yerlerine yatırım yapıp fabrika kurabiliriz. Böylece o bölgeden batıya iş için yaşanan iç göçlerin de bir nebze önüne geçilmiş olur” şeklinde konuştu.

AA - Hürriyet
 
Geri
Üst