gebe
  1. NuRoVSkİ

    NuRoVSkİ Yeni Üye Üye

    Kayıt:
    30 Kasım 2007
    Mesajlar:
    4.111
    Beğenilen Mesajlar:
    4
    Ödül Puanları:
    0
    Şehir:
    ankaradan bı adet meleğim:)

    yiyecekler tuzlanarak nasıl saklanabiliyor?

    Konu, 'Bunları Biliyor musunuz ?' kısmında NuRoVSkİ tarafından paylaşıldı.

    [FONT=&quot]Yiyeceği tuzlamak insanlık tarihinde bilinen en eski muhafaza metodudur. Arkeolojik kazılarda bu usulün taş devrinde bile bilindiğine dair bulgular elde edilmiş, hatta Çin'de bu konuda MÖ 2000 yıllarına dayanan kayıtlar bulunmuştur. Romalılar eti, balığı, zeytini, karidesi ve peyniri tuzlayarak saklıyorlardı. Eski Mısır'da da ölülerin vücutları bozulmamaları için tuzla kaplanıyordu.
    Tuz, suyu çok seven bir kimyasaldır. Yiyecekteki suyu emerek, bakterilerin gelişmek için muhtaç oldukları nemli ortamı ortadan kaldırır ve bakterilerin yiyeceği bozmalarını önler. Tuz aynı zamanda bu bakterileri kendisi de doğrudan öldürür. Günümüzde eti muhafaza etmek için tuza kuvvetli bir bakteri düşmanı olan 'potasyum nitrat' da ilave edilir.

    Aslında tuzlama bir tür pişirmedir. Et ve balığı tuzladığımızda aynen onları pişirmişiz gibi kimyasal bir reaksiyon oluşur (lakerdayı hatırlayın). Tuzlanan ette proteinler gevşer ve çözünür ki, bu, et ısıtıldığında olan olay ile aynıdır.


    [/FONT]

     
yiyecekler tuzlanarak nasıl saklanabiliyor? konusuna benzer diğer içeriklerimiz
  1. Yiyecek

    Yiyecek

    Et hariç yiyecekler kısmet, bolluk, berekettir.
  2. Eski Cağlarda Yiyecek Nasıl Korunurdu?

    Eski Cağlarda Yiyecek Nasıl Korunurdu?

    buzdolabı olmadan önce yiyecekler nasıl korunurdu buzdolabı olmadan önce eskiden yiyecekler nasıl korunurdu eskiden besinler geçmişte besinler İsa'dan önce, eski Mısır gerçekten büyük ve uygar bir toplumdu Eski Mısırlıların çeşitli konulardaki buluşları ve uygulamaları, bu sözümüzü kesinlikle doğrulamaktadır Eski Mısır toplumunun egemen sınıfı ve soyluları,lüks derecesine varan gerçek bir...
  3. Düdüklü Tencere Yiyeceği Nasıl Çabuk Pişirir?

    Düdüklü Tencere Yiyeceği Nasıl Çabuk Pişirir?

    ıslatılmamış kuru fasulye tarifi nohut nasıl çabuk pişer Tencere daha 14. yüzyılda hemen hemen tamamıyla bugünkü şeklini aldı. O zamanlar tencereler sadece yemek pişirmek için değil, su kaynatmak hatta içinde çamaşır yıkamak için bile kullanılıyordu. En eski tencereler dökme demirdendiler. Sonraları toprak, bakır, alimünyum, emaye ve camdan olanları da yapıldı Bakır tencerelerin, kullanış ve...
  4. hangi yiyecek nasıl saklanır?

    hangi yiyecek nasıl saklanır?

    soğan nasıl saklanır avakado nasıl saklanır kıyma dolapta kaç gün et buzdolabında kaç gün kıyma Yiyeceklerin saklanması sağlığımız için çok önemli.İlk günki gibi taptaze kalması hiçte zor değil...İşte saklama yolları Yemeklerin saklanması Et, kümes hayvanları, balık ve kabuklu deniz canlıları orijinal paketlerinde veya sıkıca havası alınmış paketlerde saklanmalı.. Uzun süre...
  5. Hormonlu yiyecekler nasıl anlaşılır?

    Hormonlu yiyecekler nasıl anlaşılır?

    sebzelerin hormonlu olduğu nasıl anlaşılır,meyvelerin hormonlu olduğu nasıl anlaşılır,yiyeceklerin hormonlu olup olmadığını nasıl anlarım,hormonlu yiyecekleri anlamanın yolları Günümüzde ne yazık ki tükettiğimiz gıdaların çoğunun üretiminde sağlığımız için zararlı kimyasallar kullanılıyor. Oysa hormonlu gıdaları ayırt etmek elimizde. İşte sebze ve meyve seçiminde dikkat edilmesi...

Sayfayı Paylaş