gebe
  1. SadmiN

    SadmiN ♥ Ölürüm Sana Mavimm ♥ Yetkili Kişi

    Kayıt:
    29 Mayıs 2007
    Mesajlar:
    15.365
    Beğenilen Mesajlar:
    960
    Ödül Puanları:
    113

    Yiyeceklere dikkat

    Konu, 'Kanser ve Tedavi' kısmında SadmiN tarafından paylaşıldı.

    Kayısı : Antioksidan olan betakaroten açısından zengindir. Hücrelere ve dokulara zarar veren moleküllerin etkisini ortadan kaldırarak kansere karşı koruyucu etkisi vardır. Lifli olduğu için bağırsakları koruyucudur. Tahıllar : Arpa, mısır, buğday, yulaf gibi tahıllar B ve E vitamini, potasyum ve kalsiyum içerir. Kanserojen maddelerin vücuttan atılması sürecini hızlandırır. Tahıl ağırlıklı bir beslenme rejimi, bağırsak kanseri riskini yarı yarıya azaltıyor. Fasulye : Fasulye, C vitamini ve betakaroten gibi kalp hastalığı ve kanseri önleyen antioksidanlar açısından zengindir. B vitamini de :):):):) hormonlarını kuvvetlendirir.
    Pancar : Demir ve folik asit açısından zengin olan pancar eski çağladan beri kan hastalıklarının tedavisinde kullanılmaktadır. Amerikalı uzmanlar pancar suyunun sarılık tedavisinde de etkili olduğunu belirtiyor.
    Lahana: Kanserli hücrelerin çoğalmasını önleyen karoten maddesi içerir.
    Havuç : Tam 40 araştırma havuç tüketimi arttıkça kanser riskinin azaldığını ortaya koymuştur. Bunun temel nedeni betakaroten, C ve E vitaminleri gibi antioksidanlar açısından zengin oluşudur.
    Nohut : Yağ düzeyi düşük olan ve kolesterol içermeyen nohut kalsiyum, magnezyum, fosfor, potasyum, bakır, manganez, betakaroten ve folik asit açısından zengindir. Göğüs kanserine karşı korur.
    İncir : Potasyum, demir ve kalsiyum içerir. Sindirim sistemine yardımcı olur. Eski çağlarda kanserli hücrelerin tedavisinde kullanılan incir, modern tıp tarafından da kansere karşı koruyucu olarak öneriliyor.
    Sarımsak : Bağışıklık sistemini güçlendirdiği ve kansere, yüksek kolesterole, kalp ve dolaşım sistemi hastalıklarına karşı koruyucu etkisi vardır.
    Fındık: Kalp krizine karşı koruyucu olan E vitamini açısından en zengin besinlerin başında gelir. Her gün yenilen bir avuç fındık kansere ve kırışıklıklara karşı koruyucudur.
    Mercimek : B vitamini, demir, kalsiyum, magnezyum, fosfor ve potasyum içerir. Lifli özelliği kandaki kolesterol oranını düşürür, şeker ve kalp hastaları için yararlıdır.
    Zeytinyağ ı: İçindeki omega yağ asitleri, kandaki kolesterol düzeyini dengede tutar. Antioksidan özelliği olan E vitamini açısından da zengindir. Bu sayede kalp krizi, felç, kanser ve erken yaşlanmaya karşı beyni koruyucu etkiye sahiptir.
    Soğan : Bağışıklık sistemini güçlendirir. İçerdiği allicin ve sülfür; mide ve bağırsak kanserine karşı koruyucu etkiye sahiptir. Son araştırmalar kemik erimesine karşı, peynir ve sütten daha etkili olduğunu göstermiştir.
    Şeftali : Teki bile insanın C vitamini ihtiyacının yüzde 50,sini karşılayabilir. Sindirimi kolaydır. Kansere ve kalp krizine karşı koruyucu olan betakaroten açısından da zengindir. Bir tanesinde 33 kalori vardır.
    Pirinç : Pirinç mükemmel bir enerji kaynağıdır. E ve B vitaminleri açısından zengindir. Bağırsak kanserine karşı koruyucu olan pirinç, kolesterolü düşürerek kalp krizi riskini de azaltır.
    Çilek : Kolesterol düzeyini düşürür ve sindirim sistemini düzenler. Ellegic asit adı verilen kansersavan bir maddeyi de içerir.
    Domates : Likopen açısından zengin ender bitkilerden biridir. Likopen, pankreas gibi çeşitli kanser hastalıklarını önleme konusunda hayati önemdedir. C vitamini açısından zengindir ve bağışıklık sistemini kuvvetlendirir. Lifli bir besin olması da bağırsak kanseri riskini azaltır.

     
Yiyeceklere dikkat konusuna benzer diğer içeriklerimiz
  1. Yiyecek Satın Alırken Dikkat Edilmesi Gerekenler

    Yiyecek Satın Alırken Dikkat Edilmesi Gerekenler

    Yiyecek Satın Alırken Dikkat Edilmesi Gerekenler Ailenin gelirinin yaklaşık olarak yarıya yakını yiyeceklere harcanmaktadır. Bu nedenle yiyecekleri satın alırken bilinçli bir tüketici olabilmek için; 1- Satın Alma Kararı Vermeden Önce Şu Hususlara Dikkat Ediniz. · İlk adımda günlük, haftalık, aylık satın alınacak besinleri belirleyiniz. · Kuru besinler (un, bulgur, pirinç,...
  2. Başağrısını Tetikleyen Yiyeceklere Dikkat

    Başağrısını Tetikleyen Yiyeceklere Dikkat

    Gazi Üniversitesi Nöroloji Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Hayrunnisa Bolay, bazı yiyeceklerin bazı kişiler üzerinde baş ağrısı yapabildiğini belirterek, migreni olan hastalara “öğün atlamayın, sebze ve meyve ağırlıklı besleninö önerisinde bulundu. Prof. Dr. Hayrunnisa Bolay ANKA’ya yaptığı açıklamada, özellikle yoğun baş ağrısı çeken vatandaşlara, yaşam tarzlarında değişiklik...
  3. Yiyecek

    Yiyecek

    Et hariç yiyecekler kısmet, bolluk, berekettir.
  4. geçnleştiren yiyecekler

    geçnleştiren yiyecekler

    Yemek seçimimiz bizi biz yapmaktan öte gençlik ve sağlığı da sunuyor. “Yemek dediğin akıldır” diyor Mevlana. Ne yiyorsak oyuz. Kimi gıdalar yaşlandırırken kimileri de gençleştiriyor. İşte onlar… Su: Hücrelerin ve bağ dokularının dolgu ve destek gereksinimini karşılıyor. Besinlerin hücrelere taşınmasını, atıkların da hücrelerden çıkışını sağlıyor. Soya filizi: Vücudun kendi hormonları kadar...
  5. Dikkat eksikliğine iyi gelen besinler

    Dikkat eksikliğine iyi gelen besinler

    Yetersiz beslenme, aşırı yorgunluk veya stres nedeniyle oluşan dikkat eksikliğinden, genellikle çocukluk döneminde görülen “Dikkat Eksikliği ve Hiperaktivite Bozuluğu”na kadar farklı dereceleri olan dikkat eksikliği için rahatsızlığın şiddetine ve gündelik hayatı nasıl etkilediğine göre çeşitli tedavi yöntemleri bulunmaktadır. Terapi, ilaç tedavisi veya her ikisi birden doktorunuz tarafından...

Sayfayı Paylaş