gebe
  1. melegim

    melegim Yeni Üye Üye

    Kayıt:
    15 Haziran 2007
    Mesajlar:
    1.170
    Beğenilen Mesajlar:
    6
    Ödül Puanları:
    0

    yıyeceklerin tazeliğini korumak

    Konu, 'Faydalı Bilgiler' kısmında melegim tarafından paylaşıldı.

    Bir iki gün öncesinden kalan ekmek, börek ve benzeri hamur işlerini atmayın. Alüminyum folyoya sararak ısıtın. Yeni pişmiş gibi taptaze olacaktır. (Eğer ısıtmak için fırın kullanacaksanız, folyo yerine fırın torbasına da koyabilirsiniz.) Fakat üzerine az miktarda su serpin. Donmuş veya kristallenmiş balı eski haline getirmek için kavanozu içi sıcak su dolu bir kapta bekletiniz.
    Hazırladığınız sosun servise kadar soğumadan kalmasını istiyorsanız, sos kabını sıcak su dolu bir kabın içinde bekletin. Bu şekilde ısısını ve lezzetini koruyacaktır. Üzerinin kabuk bağlamasını önlemek için üzerine bir parça margarin bırakın ve yağlı kağıt ile örtün.
    Kahvenizi ağzı iyi kapanan bir kutuya koyduktan sonra buzlukta bekletin. Uzun süre bayatlamadan kalacaktır.
    Kesik limonların beklerken kurumaması için, limonu kesik yüzeyi alta gelecek şekilde bir tabağa koyun ve üstüne bir bardak kapatın. Limonun kesik yüzeyine dökeceğiniz bir miktar tuz da kurumasını geciktirecektir.
    Peynirlerinizin tazeliğini koruması için, hava almayacak şekilde şeffaf folyoya sarın.
    Şeker kavanozunun altına kurutma kağıdı koyarsanız, şekerin nemlenmesini önlemiş olursunuz.
    Yazın kuruttuğunuz sebzeleri, içine gazete kağıdı koyduğunuz teneke kutularda saklayın. Bu şekilde rutubet almalarını önlemiş olursunuz..
    Tuzu naylon poşetinden çıkartıp, koyu renkli cam kavanozda serin bir ortamda saklayın.
    Tuz alırken iyotlu olmasına dikkat edin. İyot, ısı ve ışıktan hemen etkilendiği için, tuzu
    yemek piştikten sonra ilave edin.

    Teneke içinde olan konserveleri açtıktan sonra mutlaka başka kap içine alınız. Çünkü bir
    kere açılan tenekenin özellikle ağız kısmı bakteri üremesi için elverişli bir ortamdır


     
yıyeceklerin tazeliğini korumak konusuna benzer diğer içeriklerimiz
  1. püf noktaları<<   gıdaların tazeliğini korumak

    püf noktaları<< gıdaların tazeliğini korumak

    gıdaların korunması besinlerin korunması Bayat gıda almamak Yaşlılık alametleri İstakoz alırken kabuğuna biraz daha yakından bakın. Eğer kırçıllaşmışsa, bu onun yaşlı olduğunu gösterir. Balığın tazesi parlak gözlerinden, koyu kırmızı süzgeçlerinden anlaşılır. Bir de pulları gevşek olmamalıdır. Midye istiridye gibi kabuklu deniz ürünlerini, elinizle şöyle bir tartın. Ne kadar ağırsa o...
  2. korumak

    korumak

    Korumak acze düşerek biri tarafından korunduğunu görmek zahmet ve meşakkate, hastalanmaya; Korunmak, zahmet ve sıkıntı çeken kimse için kurtuluşa, Gerek korumak gerekse korunmak izzet ve şerefe, korkudan emin olmaya delalet eder.Rüyada korundugunu görmek, agir bir yükle yorumlanir. Rüyada birisinin kendisini korumak için etrafinda dolastigini ve onu gözettigini görmek, iyilik gördügü bir...
  3. Evinize Tazelik Katacak Fikirler

    Evinize Tazelik Katacak Fikirler

    Evinize Tazelik Katacak Fikirler...
  4. Cildinize kivi tazeliği

    Cildinize kivi tazeliği

    Cildinize kivi tazeliği Bilmem kivi sever misiniz? Bu tropikal meyve birkaç yıl öncesine kadar sadece bazı manavlarda satılıyordu. Artık pazarlarda, marketlerde rahatça bulunuyor. Kivi çok özel bir meyve. Tüm meyvelerde olduğu gibi onun da içinde asitler ve birçoğundan fazla C vitamini var. Kivinin bir başka özelliği de sindiriminin çok kolay olması. Genelde yemekten hemen sonra meyve,...
  5. Cildinize kivi tazeliği..

    Cildinize kivi tazeliği..

    Bilmem kivi sever misiniz? Bu tropikal meyve birkaç yıl öncesine kadar sadece bazı manavlarda satılıyordu. Artık pazarlarda, marketlerde rahatça bulunuyor. Kivi çok özel bir meyve. Tüm meyvelerde olduğu gibi onun da içinde asitler ve birçoğundan fazla C vitamini var. Kivinin bir başka özelliği de sindiriminin çok kolay olması. Genelde yemekten hemen sonra meyve, mideyi şişirir ve...

Sayfayı Paylaş