gebe
  1. MaWiM

    MaWiM ♥Ben Aşık Olduğum Adamın Aşık Olduğu Kadınım♥ Yetkili Kişi

    Kayıt:
    25 Temmuz 2007
    Mesajlar:
    34.184
    Beğenilen Mesajlar:
    2.224
    Ödül Puanları:
    113

    yoğurtlu Yörük Kavurma

    Konu, 'osmanlı mutfağı' kısmında MaWiM tarafından paylaşıldı.

    taze fasulye kavurma taze fasulye kavurması yoğurtlu yoğurtlu yörük kavurma kavurması Malzemeler 3 kilo kuzu eti
    3 adet orta boy soğan
    1 su bardağı sıvıyağ
    1 çay bardağı sıvıyağ
    2 çay kaşığı toz kırmızı biber
    2 kilo süzme yoğurt
    Karabiber
    Tuz

    Hazırlanışı

    Kuzu etini parmak şeklinde uzun ve soğanları kuşbaşı doğrayın. Tencereye bir su bardağı sıvıyağı dökerek kızdırın, soğanı ilave edip pembeleşenceye kadar kavurun. Daha sonra kuzu etini, tuz ve karabiberi ilave edip suyunu çekene kadar kavurun. Ayrı bir tencerede 1 çay bardağı sıvıyağını kızdırıp içine toz kırmızı biberi ilave edin. 5 dakika kaynatın. Yapmış olduğunuz yörük kavurmayı fırın tepsisine alıp üzerine süzme yoğurdu yayarak daha sonra yağda kızarttığınız pul biberi üzerine serpin. Sıcak servis edin.

     
  2. CaRiZmA

    CaRiZmA Vip Melek Üye

    Kayıt:
    12 Nisan 2008
    Mesajlar:
    6.487
    Beğenilen Mesajlar:
    43
    Ödül Puanları:
    0
    Şehir:
    Stuttgart/SIVAS
    Cevap: yoğurtlu Yörük Kavurma
    Hmm basit gibi.
    Deneyelim bakalim :)
    Paylasim icin tsk
     
yoğurtlu Yörük Kavurma konusuna benzer diğer içeriklerimiz
  1. Soğanlı Kavurma

    Soğanlı Kavurma

    yumurtalı mantar kavurma soğanlı kavurma soğanlı mantar yumurtalı soğan kavurması soganlı kavurması Malzemeler 300 gr Arpacık Soğanı 3 Diş Sarmısak 1 kg Dana Eti 2 Çorba Kaşığı Margarin 2 Tatlı Kaşığı Pulbiber 3 Çorba Kaşığı Domates Salçası 2 Su Bardağı Et Suyu 2 Çorba Kaşığı Kekik Tuz, Karabiber Yapilis Tarifi Soğan ve sarmısağı soyun. Soğanı ikiye bölün. Sarmısağı ezin. Eti (3cm...
  2. Mantar Kavurma

    Mantar Kavurma

    mantar nasıl pişirilir mantar kavurma kavak mantarı nasıl pişirilir çıntar mantarı kayın MALZEMELER 50 gr tereyağı 3 adet yumurta 1 kg mantar 2-3 diş sarımsak tuz üzerine: 1 kase sarımsaklı yoğurt 50 gr tereyağı kırmızı biber HAZIRLANIŞI Öncelikle tereyağı eritilir ve üzerine yumurtalar kırılarak pişirilir. Daha sonra güzelce yıkanan mantarlar büyüklüklerine göre dörde bölünerek tencereye...
  3. yörükler

    yörükler

    domaniç türküleri domaniç yörükleri yörük çeşitleri yörük Y Ö R Ü K L E R Türkler tarihinin yorulmak nedir bilmez göçerleri, Türkmenistan’ın Merv şehrinden çıkarak Anadolu' ya akmaya başladılar. Steplerde, başı dumanlı dağlarda yaşamaya alışık rüzgar yanığı yüzlü, yağız Oğuz boylarının mert, yiğit, güçlü, dağ gibi sakin, az konuşan, kendilerine son derece güven duyulan emin insanları...
  4. fasulye kavurma

    fasulye kavurma

    taze fasulye kavurması fasulye kavurma kavurması yumurtalı taze yumurtalı MALZEMELER 1/2 Kg Taze Fasulye 2 Adet Kuru Soğan 2 Adet Yumurta 2 Adet Domates 1 Adet Havuç 3 Yemek kaşığı Tereyağı Tuz, Pulbiber HAZIRLANIŞI Fasulyelerin kılcıklarını ayıklayıp yıkadıktan sonra süzgece alın. Suyu süzülünce 1 cm genişliğinde kıyın. Kaynar tuzlu suda diri kalacak şekilde haşlayıp süzün. Tereyağını...
  5. kuzu kavurma

    kuzu kavurma

    kavurma kuzu kavurma kuzu 1 su bardağı su resmi kuzukavurma Malzemeler: 1 kg. kuşbaşı kuzu eti (orta yağlı) 1 su bardağı su Yarım çorba kaşığı tuz 125 gr. margarin Hazırlanışı: 1kg. kuşbaşı kuzu etini iyice yıkayıp, yarım çorba kaşığı tuzla karıştırın.Eti kavuracağınız tencereye 125 gr. margarini alın. Tuzladığınız eti tencereye ilave edin. Sonra 1 su bardağı suyu ekleyin. Tencerenin...

Sayfayı Paylaş