Yufkaya Sarılı Beşamel Soslu Et

Lamazi

Yeni Üye
Üye
Yufkaya Sarılı Beşamel Soslu Et
beşamel soslu et yemekleri beşamel soslu et yufkalı yemekleri yufkalı yufkaya sarılı tavuk
332598025_c707584a71.jpg


Malzemeler

  • 4 adet yufka
  • 400 gram kuşbaşı et
  • 2 su bardağı su
  • 2 adet soğan
  • 2 diş sarımsak
  • Defne Yaprağı
  • tane karabiber
  • tuz
Beşamel sos için

  • 1,5 su bardağı süt
  • 50 gram margarin
  • 2 çorba kaşığı un
Üstü için

  • 50 gram rendelenmiş kaşar peynir
Hazırlanışı

  1. Et bütün bahratlarla beraber 30 dakika düdüklü tencerede haşlanır.
  2. Un yağ ile kavrulur.
  3. Süt yavaş yavaş karışıma eklenir.
  4. Kıvam alıncaya kadar karıştırılarak pişirilir.
  5. Etler delikli bir kevgir yardımıyla süzülerek beşamel sosun içine aktarılır.
  6. Yufka tezgaha serilir.
  7. Kenarları ortaya doğru katlanılarak kare şekli elde edilir.
  8. Ortasına et-beşamel sos karışımı koyup kenarları kare şeklinde olacak şekilde katlıyoruz.
  9. Yağlanmış fırın tepsisine kat yerleri altta kalacak şekilde yerleştiriyoruz.
  10. Fırına vermeden önce üzerine haşlanan etin suyundan döküyoruz.
  11. Önceden 175 dereceye ısıtılmış fırında üzeri pembeleşene kadar 15 dakika kadar pişiriyoruz.
  12. Yufkaların rengi dönünce üzerine rendelenmiş kaşar peynir serpip, üstü kızarana kadar pişiriyoruz.
Notlar

  • Eti istediğiniz baharatlarla pişirebilirsiniz. Et suyu kalmadıysa yufkaları fırına verirken su-süt karışımı ile ıslatın.
  • İçine mantar da koyabilirsiniz. Harika olur.
 
Geri
Üst