gebe
  1. Lamazi

    Lamazi Yeni Üye Üye

    Kayıt:
    22 Eylül 2008
    Mesajlar:
    1.338
    Beğenilen Mesajlar:
    27
    Ödül Puanları:
    0
    Şehir:
    BURSA

    Yufkaya Sarılı Beşamel Soslu Et

    Konu, 'Et Yemekleri' kısmında Lamazi tarafından paylaşıldı.

    beşamel soslu et yemekleri beşamel soslu et yufkalı yemekleri yufkalı yufkaya sarılı tavuk
    [​IMG]
    Malzemeler

    • 4 adet yufka
    • 400 gram kuşbaşı et
    • 2 su bardağı su
    • 2 adet soğan
    • 2 diş sarımsak
    • Defne Yaprağı
    • tane karabiber
    • tuz
    Beşamel sos için

    • 1,5 su bardağı süt
    • 50 gram margarin
    • 2 çorba kaşığı un
    Üstü için

    • 50 gram rendelenmiş kaşar peynir
    Hazırlanışı

    1. Et bütün bahratlarla beraber 30 dakika düdüklü tencerede haşlanır.
    2. Un yağ ile kavrulur.
    3. Süt yavaş yavaş karışıma eklenir.
    4. Kıvam alıncaya kadar karıştırılarak pişirilir.
    5. Etler delikli bir kevgir yardımıyla süzülerek beşamel sosun içine aktarılır.
    6. Yufka tezgaha serilir.
    7. Kenarları ortaya doğru katlanılarak kare şekli elde edilir.
    8. Ortasına et-beşamel sos karışımı koyup kenarları kare şeklinde olacak şekilde katlıyoruz.
    9. Yağlanmış fırın tepsisine kat yerleri altta kalacak şekilde yerleştiriyoruz.
    10. Fırına vermeden önce üzerine haşlanan etin suyundan döküyoruz.
    11. Önceden 175 dereceye ısıtılmış fırında üzeri pembeleşene kadar 15 dakika kadar pişiriyoruz.
    12. Yufkaların rengi dönünce üzerine rendelenmiş kaşar peynir serpip, üstü kızarana kadar pişiriyoruz.
    Notlar

    • Eti istediğiniz baharatlarla pişirebilirsiniz. Et suyu kalmadıysa yufkaları fırına verirken su-süt karışımı ile ıslatın.
    • İçine mantar da koyabilirsiniz. Harika olur.


     
Yufkaya Sarılı Beşamel Soslu Et konusuna benzer diğer içeriklerimiz
  1. beşamel soslu tavuklu börek

    beşamel soslu tavuklu börek

    beşamel soslu makarna böreği beşamel soslu tavuklu börek tavuklu börek sucuklu malzemeler: 3 adet tavuk göğsü (ya da 1 tavuk göğsü + 2 but) tuz karabiber 1,5 çorba kaşığı tereyağı 3 çorba kaşığı un 1 su bardağı süt 4 yufka su zeytinyağı hazırlanması: 1. tavuk etlerini haşlayın. haşlandıktan sonra hepsini didikleyip tuz ve karabiberle karıştırın. 2. beşamel sosu hazırlamak için...
  2. Beşamel soslu, sucuklu fırın makarna

    Beşamel soslu, sucuklu fırın makarna

    besamel soslu firinda makarna beşamel soslu fırın makarna beşamel fırında fırında Beşamel soslu, sucuklu fırın makarna malzemeler: yarım paket makarna -1 tatlı kaşığı tuz -3 yemek kaşığı margarin -1,5 yemek kaşığı un -3 su bardağı süt -1 yumurta -1 su bardağı kaşar rendesi -1 parmak sucuk -1 domates hazırlanması: 1-tencereye suyu koyup kaynatın. bu arada bir tavaya 3 yemek...
  3. beşamel soslu karnıbahar...

    beşamel soslu karnıbahar...

    Soslu Karnıbahar Yemeğimizin Malzemeleri 200 gr karnıbahar 1 tatlı kaşığı tereyağ 1 çorba kaşığı un 150 ml süt 1 çorba kaşığı rendelenmiş peynir tuz - 1 yaş üzeri bebekler için Yapılışı Karnıbaharı çiçeklere ayırıp haşlayın (yaklaşık bir yemek tabağı). Bir tencerede yağı eritin, unu ilave edip hafifçe pembeleştirin. Sütü dökerek sürekli karıştırarak topaklanmasını önleyin. 5 dakika...
  4. Beşamel Soslu Pirzola

    Beşamel Soslu Pirzola

    Beşamel Soslu Pirzola Malzemeler Mutfak Zorluk 2Süre 40 dk.Kaç Kişilik 4Yöntem 12 Adet kuzu pirzola 2 Çorba kaşığı tereyağı 4 Çorba kaşığı un 1.5 Su bardağı süt 2 Adet yumurta 2 Çay kaşığı limon kabuğu rendesi 1 Çorba kaşığı kıyılmış maydanoz 3 Çorba kaşığı galeta unu Kızartmak için sıvıyağ 2 Adet limon 1 Tutam biberiye 1 Çay kaşığı hindistan cevizi Tuz, karabiber...
  5. Fırında Beşamel Soslu Makarna

    Fırında Beşamel Soslu Makarna

    Beşamel sosun malzemeleri 2 yemek kaşığı margarin Yarım su bardağı un 2 su bardağı süt Hazırlanışı Tencerede suyu kaynatın. Spagettileri içine atıp 8-10 dakika kadar haşlayın. Haşlanmış spagettiyi süzdükten sonra suların iyice gitmesi için süzgeçte bırakın. Beşamel sos için bir tencerede unu rengi değişene kadar yağla birlikte karıştırıp kavurun. Kavrulmuş unun üzerine yavaş yavaş süt...

Sayfayı Paylaş