gebe
  1. MaWiM

    MaWiM ♥Ben Aşık Olduğum Adamın Aşık Olduğu Kadınım♥ Yetkili Kişi

    Kayıt:
    25 Temmuz 2007
    Mesajlar:
    34.184
    Beğenilen Mesajlar:
    2.224
    Ödül Puanları:
    113

    Yumurta Kroketi (4 Kişilik)

    Konu, 'Yumurta Yemekleri' kısmında MaWiM tarafından paylaşıldı.

    Malzemeler 8 Yumurta 1 Çorba Kaşığı Margarin
    7 Çorba Kaşığı Un
    1 Su Bardağı Süt
    2 Çorba Kaşığı Rendelenmiş Kaşar Peyniri
    2-3 Çorba Kaşığı Galeta Unu
    Kızartmak İçin Sıvıyağ
    Birkaç Dal Dereotu
    Tuz, Karabiber, Pulbiber


    Yemeğin Tarifi
    Yumurtaların 6 tanesini katı kıvamda haşlayın. Kabuklarını soyup küp şeklinde doğrayın.
    Tencerede margarini eritip dört kaşık un ekleyerek pembeleştirin. Azar azar sütü ilave edip karıştırın. İyice koyulaşıp sos kovamını alıncaya kadar orta ateşte karıştırarak pişirin. Ateşten alıp tuz, karabiber, kaşar peyniri, 1 yumurtanın sarısı ve doğradığınız yumurtaları ilave ederek iyice karıştırın. Su ile ıslatılmış bir tabağa alıp soğumaya bırakın.
    Kalan yumurtanın akını küçük bir kasede iyice. çırpın. Ellerinizi unlayıp karışımdan yumurta büyüklüğünde parçalar koparın ve kroket şekli verin.
    Önce una, sonra yumurtaya ve son olarak galeta ununa bulayın. Sıvıyağı tavada kızdırıp kroketleri kızartın. Kağıt havlu üzerine alıp fazla yağını çektirin. Dereotu ve pulbiberle süsleyip sıcak olarak servis yapın.

     
Yumurta Kroketi (4 Kişilik) konusuna benzer diğer içeriklerimiz
  1. Paradise (4 Kişilik )

    Paradise (4 Kişilik )

    Malzemeler 4 cl Cin 2 cl Kayısı Likörü 4 cl Portakal Suyu Yemeğin Tarifi Malzemelerin hepsini şeykırda karıştırdıktan sonra portakal dilimiyle süslediğimiz bardakta servis yapalım.
  2. Sahanda Yumurta (1 Kişilik)

    Sahanda Yumurta (1 Kişilik)

    MALZEMELER 50 gr sucuk 2 yumurta 30 gr (2 çorba kaşığı) Margarin HAZIRLANIŞI Sucuğun zarını soyup, kalınca doğrayın. Bir sahana 4-5 çorba kaşığı su ve sucukları koyun. Ağır ateşte yaklaşık bir dakika kaynatın. Sonra sucuk dilimlerini altüst edin. Bir dakika daha suda pişirin. Gerekirse bu arada sahana biraz sıcak su koyun. Sahana margarini katın. Yağ erimeye başlayınca yumurtaları sahanın...
  3. Yumurta Tatlısı (8 Kişilik

    Yumurta Tatlısı (8 Kişilik

    yumurta tatlısı MALZEMELER 3 Yumurta 1 Çorba Kaşığı Un 2 Çorba Kaşığı Yoğurt 1 Çay Bardağı Sıvıyağ ŞERBET İÇİN: 1 Çay Fincanı Tozşeker 2 Çay Fincanı Su 1 Tutam Toz Safran HAZIRLANIŞI Tozşeker ve suyu tencerede kaynatın. Koyulaşmaya başlayınca toz safranı ilave edip karıştırın ve soğumaya bırakın. Yumurta, un ve yoğurdu mikserle çırpın. Sıvıyağı tavada ısıtıp hazırladığınız karışımı dökün....
  4. Alabalık Buğulama (4 Kişilik)

    Alabalık Buğulama (4 Kişilik)

    MALZEMELER 4 adet Alabalık (fileto edilmiş) 4 adet defne yaprağı 3 adet domates 3 adet çarliston biber 1.5 adet limonun suyu 70 gr. tereyağ(margarin veya likit yağ da olabilir) 250 gr. mantar 1 çorba kaşığı kapari turşusu Tuz ve karabiber HAZIRLANIŞI Domatesler halka halinde kesilip yağlanmış tavaya dizilir.Alabalık filetoları domateslerin üzerine yerleştirilir.Bakiye domatesler ise dörde...
  5. Kroket

    Kroket

    Kroket, ilk kez 18. yüzyılda Fransa’da oynanan ve 1850’lerde İngiltere’de yaygınlaşan bir açık hava oyunudur. Genel Bakış İkişer kişilik iki takım ya da iki kişi arasında, dört tahta topa uzun saplı tokmaklarla vurularak oynanır. Mavi ve siyah toplar bir takımın, kırmızı ve sarı toplar rakip takımındır. Oyun Alanı 32 metre uzunluğunda ve 26 metre genişliğinde olan çim kaplı...

Sayfayı Paylaş