Yumurtlamayı sağlayan şifalı bitkiler

Uzman SühaN

Administrator
Yumurtlamayı sağlayan şifalı bitkiler
Hamileliğin oluşmasını sağlayan serbestleştiri hormonların görevi hipofiz bezinden salgılanan FSH ve LH hormonların etkisiyle yumurtalıklarda olgunlaşmakta olan yumurtalar ostrojen salgılar. Bu hormonlar sayesinde rahim ve öteki üreme organlarını etkileyerek üremeyi düzenler. Dolayısıyla peryodik dönemler durumunda bir uyum içinde bulunmaları gerekmektedir. Bu da adet görme, yumurtlama ve hamile kalma gibi yaşamın sürekliliğini sağlayan üreme olaylarını yönetirler. Yumurtlama sayısı istenilen miktarda olamadığı zaman hamilelik olayı gerçekleşemez. Vücutta uygun bir osrojen dengesinin sağlanması ve hormonlar arası bir denge kurulması için bitkisel anlamda tedavisi mümkün olan bir durumdur




8.jpg







Deve dikeni tohumu, güçlü ostrojen içerdiğinden dolayı bayanlarda ağrılı aybaşları ve bundan dolayı oluşan ağrı ve sızıların tedavisinde kullanılır. Ayrıca hormon düzenleyicisidir. Sindirime ve kan dolaşımına yardım eder.

Su teresi tohumu; içeriğindeki folik asit, Vitamin E, ve lucien ihtiva eder.Bundan dolayı fiziksel dayanıklılığı arttırarak ve kalbin tepkisini geliştirmek için vücudun oksijen kullanmasına ve doğurganlığın artmasına yardımcı olur.

Kurt üzümü; içeriğinde Methionine, Leucine, Isoleucine, Lysine, Phenylalanine, Threonine , Tryptophan, Valine ve Beta Sitosterol'a içerir, anti-alevlendirici bir ajandır. Kolesterolü düşürür. Cinsel iktidarsızlık ve büyüme hormonlarına iyi gelir. Hormonların ve beyin ve sinir sisteminin düzgün iş görmesi için vücudun üretimi için gerektirilen gerekli yağlı asitleri içerir.

Keten Tohumu; içeriğinde sabit yağ, müsilaj, protein, siyanogenetik bir glikozit olan linamarin vardır. Temel yag asitlerinden olan gama-linoleik asit içerdiğinden dolayı ostrojenin etkinliğini arttırır.

Çörek otu; Acı maddesi ile iştah açar, uyarıcı, süt ve idrar arttırıcı, rahim kaslarını kasarak adet kanamasını kolaylaştırır. Adet sancılarını keser. Virüs ve mantarlara karşı öldürücü etkiye sahiptir.

Maydanoz tohumu; içeriğinde Beta Karoten, C vitamini ve zengin mineraller sayesinde Adrenal hormonların üretimini destekler ve Adet ağrılarını hafifleterek adet dönemini düzene sokar.

Boy tohumu; içeriğinde fosforlu organik bileşikler futin, hidroliz sonucu diosgenin veren bir saponin, bulunur. İştah açar, kuvvet verici ve hormon salgısını arttırıcı özelliği bulunur.

Bu bitkilerin karışımları Harnup Pekmezi ve Bal ile yapılacak macundan 1 tatlı kaşığı günde 3 sefer aç karnına yenmelidir. Bu macun yumurtalıkların olgunlaşmasına ve doğurganlığın artmasına, bağışıklık sisteminin kuvvetlendirilmesine ve üreme hormonlarının dengelenmesine yardımcı olur.


Öncelikle vitamin ve mineral takviyeleri alarak ve bunu düzenli bir şekilde gerçekleştirerek hamile kalma olasılığınızı %80-90’lara çıkarabilmeniz mümkündür. Tahlillerinizi yaptırıp bir beslenme hekimine gözükmeniz sizi almanız gereken takviyeler konusunda bilinçli olmanızı sağlayacaktır.

Yumurtlamayı sağlayıcı özelliklere sahip multivitamin takviyeleri ile kısa sürede bunu sağlamanız mümkündür. Ayrıca bu dönemde vücut yağa da ihtiyaç duyacaktır.
Ancak ne tür yağlar almanız gerektiğini bilmelisiniz. Bu yüzden size önerimiz sardalya uskumru somon gibi yağlı balıklarda bünyesinde bulundurdukları omega 3 ve omega 6’nın son derece etkili bir şekilde faydasını göreceksiniz. Marketlerde size olumsuz etkisi olacak et ve süt ürünlerini bu dönemde almaktan uzak durun. Vücut endeksinizi olması gereken 2-25 seviyelerinde tutun. Bu da çok önemli bir faktördür.
 
Geri
Üst