Zayıflamak dert değil, önemli olan kalıcılığı

SadmiN

♥ Evli Mutlu Çocuklu ♥
Yönetici
Zayıflamak dert değil, önemli olan kalıcılığı
Orada Neler Oluyor ?
Kameranızı çıkartın, görüntüleri çekin fotoğraflarınızı, videolarınızı ve haberlerinizi CNN Türk için Haberim'e gönderin, yayınlayalım.
Video, fotoğraf veya hikayenizi göndermek için tıklayın.
Zayıflama yöntemlerinin birçoğunun ortak noktasının sağlıksız olmaları, kısa dönem başarı sağlamaları ve uzun dönemde bu başarıyı sürdürememeleri olduğu bildirildi.
Obezite sorununun çığ gibi büyüdüğü günümüzde neredeyse herkes fazla kilolarından şikâyetçi.
Kişilerin zayıflamak için mucize araması ve genellikle bu konuda sabırsız olmaları, dünyada ve ülkemizde zayıflama sektörünün oluşmasına ve neredeyse her gün yeni bir zayıflama yönteminin icat edilmesine yol açıyor.
Zayıflamada kalıcılığın nasıl sağlanacağı hakkında bilgi veren Alman Hastanesi Beslenme ve Diyet Uzmanı Gizem Şeber, zayıflamanın tek kuralı olduğunu söyleyerek "Besinlerle alınan günlük enerjiden daha fazlasını harcamak. Bu nedenle bilimsel olmayan bütün zayıflama yöntemlerinin yanında, düşük kalorili ve son derece tehlikeli diyetler verilir.
Kişi aldığı enerjinin oldukça azalmasına bağlı olarak hızla kilo kaybederken, bunun nedeninin uyguladığı diyetin olduğunu düşünmez" diye konuştu.
Denediği yöntemi “mucize” olarak değerlendirmenin doğru olmadığını anlatan Şeber, zayıflamanının amaç olmaması gerektiğinin temel amacın fazla kilolardan “sağlıklı” bir şekilde kurtulmak ve kilo koruma programı uygulayarak uzun dönemde başarı sağlamak olması gerektiğini ifade etti.
Hızlı zayıflama hastalık nedeni
Dünya Sağlık Örgütü (WHO) verilerine göre haftalık sağlıklı kilo kaybı 500 gram ila 1 kilo arasında olması gerekiyor. Daha hızlı kilo vermekse birçok sağlık sorununa yol açabiliyor.
Haftada 1 kg’dan daha fazla kilo vermenin kişiyi mutlu edeceğini söyleyen Şeber, "Ama bu durum ileride daha mutsuz olmanıza neden olacaktır. Çünkü hızlı kilo kayıplarında, kas kitlesinden ve vücut suyundan kayıplar yaşanır" şeklinde konuştu.
Alman Hastanesi Beslenme ve Diyet Uzmanı Gizem Şeber, sözlerini şöyle tamamladı:
"Vücut yağ dokusunda azalma olmaz. Metabolik hız yavaşlar ve daha sonraki dönemlerde kilo vermek ve korumak zorlaşır. Çok düşük kalorili diyetler ile hızlı zayıflayan kişilerde, baş ağrısı, halsizlik, yorgunluk ve konsantrasyon bozukluğu oluşabilir.
Tansiyon düşüklüğü ve kalp ritim bozuklukları gözlenebilir. Bulantı, kusma, ishal veya kabızlık gibi sindirim sistemi sorunları oluşabilir. Kadınlarda menstruasyon düzensizliği ve böbrek taşı görülme riski artar. Soğuğa karşı hassasiyet oluşabilir. Kuru cilt ve saç dökülmesi de sık gözlenen sorunlar arasında bulunmaktadır. "



kaynak: CNNTURK
 
Ce: Zayıflamak dert değil, önemli olan kalıcılığı

o da ayri bi dert be cemos...aylarca gece gunduz spor yap zayifla ondan sonra koruyayim diye gene eziyet cek of ya....su yemek yer yer kilo almiyan kisiler var ya mesela annem kiskaniyorum valla...paylasimin icin sagol....
 
Geri
Üst