Zecefilli armut tatlısı tarifi

_BaLıM_

Yeni Üye
Üye
Zecefilli armut tatlısı tarifi
Zencefilli armut tatlısını çok beğeneceksiniz :) mutlaka deneyin melişler:)

MALZEMELER( 4 kişilik )

300 gr çıprılmış krema
50 gr toz şeker
yarım tatlı kaşığı vanilya
1/4 tatlı kaşığı toz tarçın
hintistan cevizi rendesi
1 tatlı kaşığı zencefil tozu

HAZIRLANIŞI:

Fırını 190 derecede ısıtın .Derin olmayan ısıya dayanıklı borcamı hafif yağlayın.Armutları soyup ikiye bölün .Çekirdeklerini çıkartın .Kesilmiş kısımlarından kabınıza kapatarak dizin.
Krema ,şeker,vanilya,tarçın,zencefil ve hindistan cevizi rendesini karıştırıp armutların üzerine dökün.
30 _35 dk pişirin.Armutlar yumşayıp kızarıncaya kadar ara ara kontrol ederek pişirin .Soğuk servis yapın.

NOT:Tam olgunlaşmamış sert armutlarla daha iyi bir tat elde edersiniz.

 
Geri
Üst