gebe
  1. Bilge Gökçen

    Bilge Gökçen Yeni Üye Üye

    Kayıt:
    27 Ağustos 2007
    Mesajlar:
    13.023
    Beğenilen Mesajlar:
    108
    Ödül Puanları:
    0

    Zereshk Pilavı

    Konu, 'Pilavlar' kısmında Bilge Gökçen tarafından paylaşıldı.

    Malzemeler :
    1 adet tavuk budu

    Kızartmak için:
    Sıvı yağ
    Yarım çay kaşığı safran
    1 çay kaşığı şeker
    1 çorba kaşığı sıvı yağ
    Yarım su bardağı zereshk
    1 su bardağı Amerikan pirinci
    1 su bardağı sıcak su
    2 çorba kaşığı yağ


    Yapılışı :

    Tavuk budunu haşladıktan sonra kızgın yağda arkalı önlü kızartın. Küçük bir tavada safranı, şekeri, l çorba kaşığı sıvı yağı ve yarım su bardağı zereshki karıştırın. Orta hararetli ateşte 5 dakika kavurun. Ayrı bir tencerede bir buçuk su bardağı sıcak su ile 1 su bardağı pirinci pişirdikten sonra servis tabağına aldığınız pilavın üzerine zereshkleri dökün. Tavuk buduyla birlikte servis yapın.

     
Zereshk Pilavı konusuna benzer diğer içeriklerimiz
  1. nohutlu pilav

    nohutlu pilav

    kg pirinç, * 100 gr. çam fıstığı, * 150 gr kuzu ciğeri, * 4 baş soğan, * 50 gr. kuş üzümü, * 10 gr yeni bahar, * 10 gr karabiber, 20 gr tuz, * 250 gr margarin, * 50 gr badem içi(kabuksuz) * 1 çay kaşığı toz tarçın, Su Bir tencerede 50 gr. margarinle, çam fıstığı ve bademler pembeleşinceye kadar kavrulur. Daha sonra ince doğranmış soğanlar ilave edilip, onlar da pembeleşinceye kadar kavrulur....
  2. Pilav Pişirirken

    Pilav Pişirirken

    Pilav pişirmeden önce pirinci ılık suda bekletmeniz gerekir. Sıcak suyla ıslattığınızda lapa hâline gelebilir. Pirinç pilavını pişirirken pirinçleri fazla kavurmayalım. Çünkü kavrulduğunda vitamini gider. Pilavın tane tane olmasını istiyorsanız tencerenin içine 3-4 damla limon suyu damlatın. Kavurma esnasında tuzunu atarsanız, pirinçlerin kırılmasını engellersiniz. Pilavı pişirirken ısıyı...
  3. Sehzade Pİlavi

    Sehzade Pİlavi

    ŞEHZADE PİLAVI Malzemeler : (4 kişi için) 2 su bardağı Pirinç 3 su bardağı Su 2 yemek kaşığı Antep Fıstığı 2 yemek kaşığı Badem 2 yemek kaşığı Kuru Üzüm 1 çay kaşığı Tarçın 1 çay kaşığı Limon Suyu 2 yemek kaşığı Tereyağ 1 yemek kaşığı Sıvı Yağ Tuz, Karabiber Hazırlanışı : Ayıklanıp yıkanmış pirinci, tuzlu ve sıcak suda iki saat bekletin....
  4. Ziyafetin Pilavı

    Ziyafetin Pilavı

    Güzel bir ziyafet pilavı yemek isteyen melekler buyrun tarifimiz.:) MALZEMELER (4 kişilik) 2 su bardağı baldo pirinç 3.5 su bardağı et suyu 1 havuç 40 gr tereyağı 1 çay bardağı haşlanmış bezelye 1 çay bardağı haşlanmış nohut 2 çay bardağı konserve mısır tanesi Tuz 250 gr kavrulmuş kuzu eti Süslemek için Birkaç maydanoz yaprağı Birkaç dereotu dalı Küp kesilmiş renkli biberler HAZIRLANIŞI...
  5. Patlıcanlı Pilav

    Patlıcanlı Pilav

    patlıcanlı pilav patlıcanlı pilav tarifi patlıcanlı pilav nasıl yapılır Patlıcanın taze olduğu yaz mevsiminde daha daha lezzetli olan patlıcanlı pilav tarifini sizlerle paylaşmak istiyoruz melekler :) 3 su bardağı iri taneli baldo pirinç 3 adet soğan 1çorba kaşığı dolma fıstığı 1 tatlı kaşığı tarçın 2 tatlı kaşığı tuz 1tatlı kaşığı karabiber 1çay kaşığı toz şeker 1 kahve fincanı zeytin...

Sayfayı Paylaş