Zeytin Yaprağı Çayı’nın Yararları

MEÇHUL

Daimi Üye
Üye
Zeytin Yaprağı Çayı’nın Yararları
zeytin yaprağı çayının faydaları limon yaprağının faydaları zeytin yaprağı çayı çayı nasıl yapılır
Zeytin kesinlik vazgeçemeyeceğim bir kahvaltılık:DKokusu tadı harika:)Ancak zeytin bir tek kahvaltıda yenilmiyor hemen hemen heryerde kullanılıyor.Yemeklerde,pastalarda vs...Zeytin dışında birde yaprağı çok faydalı tabi zeytin yağı ilk sırada geliyor.Zeytin yaprağından yapılan bitkisel çayların çok faydalı olduğu söyleniyor..Buyrunuz..

zeytin-2410.gif



Zeytin yaprağı yüksek antioksidan aktiviteye sahip, doğal bir antibiyotiktir. Yapraklarında bulunan “Oleuropein” maddesi, zeytin ağacını hastalık ve zararlılara karşı korur.Zeytinin işlenmesi sırasında uzaklaştırılan oleuropein hastalıklara karşı koruyucu göreve sahiptir. Oleuropein’in içinde bulunan elenolik asit ve kalsiyum elenolat pek çok mikroorganizmayı vücuttan uzak tutmaya yardımcıdır.
Bugün birçok ülkede bitkisel destek olarak kullanılmaya ve zeytin yaprağı üzerinde çeşitli araştırmalar yapılmaya başlanmıştır. Zeytin yaprağını daha çok Akdeniz ülkeleri tercih etmektedir.
Ülkemizde de son yıllarda zeytin yaprağının yararları üzerine araştırmalar yapılmaya ve zeytin yaprağı çayı tanıtılmaya başlanmıştır.

zeytin-yapragi-cayi-4645.jpg

Zeytin Yaprağı Çayı’nın Yararları
Zeytin yaprağı çayı, bağışıklık sistemini güçlendirmeye, hormonal dengeyi korumaya, yaşlanmayı geciktirmeye yardımcıdır.
Tansiyon, kötü kolesterol, yüksek kan şekeri üzerinde olumlu etkiye sahiptir.Romatizmal hastalıklar, Zona, Bronşit, Soğuk algınlığı gibi hastalıklara iyi geldiği gibi Selülit giderici ve canlandırıcı etkiye sahip olan zeytin yaprağı çayı, Cilt rahatsızlıklarına karşı da oldukça faydalıdır.

Zeytin Yaprağı Çayı Nasıl Demlenir
Yaklaşık 1 litre kadar klorsuz suyun içine 8-10 adet (30 gram kadar) zeytin yaprağı koyulur ve 2-3 dakika kaynatılır.10-15 dakika kadar demlenmesi beklendikten sonra, arzuya göre bal ve limon ile tatlandırılarak içilir.
Yeniden Doğuşun Simgesi : Zeytin
Zeytin, bolluğun, barışın, zaferin, bilgeliğin, aklın, arınmanın ve yeniden doğuşun simgesidir.Zeytin ağacı binlerce yıl yaşayabilir.Bu yüzden bir adı da “ölmez ağacı”dır.Gövdesi son derece dayanıklıdır
 
büyük mucize hakkındaki büyük yanılgılar...

zeytin yaprağı çayı ile ilgili önemli iki yanlış hakkında bilgi vermek isterim. Faydaları saymakla bitmeyen bu bitki, hakkında kitaplar yazılan bu bitki ülkemizdeki yanlış olan pişirme ve kurutma metodları ile malesef tam etkin ve verimli şekilde kullanılmıyor. Mevcut üretim ve hazırlanma metoduyla faydadan çok zarara dönüştürülüyor. Zeytin yaprağı çayı üretiminde ve hazırlanmasında 2 önemli konu vardır. Birinci konu yaprakların nasıl kurutulduğu; şoklama işlemi ile ani ısı değişimi ile kurutulmalıdır. Güneşe bırakmak molekül yapılarında bozunmaya yol açmakta ve alfa-toksin üretimi meydana gelmektedir. İkinci büyük yanlış ise ürünün kaynatılmasıdır. Demleme usulü ile hazırlanmalıdır. Kaynamış su içerisinde bir kaç dakika bekletilerek hazırlanmalıdır. Kaynatıldığında kırmızı renk olan çay içim için uygun değildir. Makbul ve doğru olanı demleme usulü ile hazırlanan açık yeşil renkte olanıdır. Benzer yanlış ıhlamurda da yapılmaktadır. (yukarıda kullanılan görseldeki renkte uygun değildir, belliki kaynatılmıştır.)
 
Geri
Üst