gebe
  1. »| HeRCai |«

    »| HeRCai |« Aktif Üye Üye

    Kayıt:
    22 Mayıs 2009
    Mesajlar:
    6.221
    Beğenilen Mesajlar:
    20
    Ödül Puanları:
    38
    Şehir:
    [ne önemi varki ?] ツ

    Zeytinyağlı Alman Ekmeği...

    Konu, 'Dünya Mutfakları' kısmında »| HeRCai |« tarafından paylaşıldı.

    alman ekmek çeşitleri dünya ekmek çeşitleri tarifleri dünyadaki
    Bu ekmek almanyada cok yenir Meleklerim ve Tadida oldukca lezzetlidir :)
    buyrun...




    Malzemeler500g un
    1 kase ılık su
    1 paket (42g) yaş maya (yaşmaya yoksa 1 paket kuru maya)
    1 kesme şeker
    1 tatlı kaşığı tuz (ben bir tutam kullandım)
    2 yemek kaşığı zeytinyağı
    1 yumurta
    üzerine çörek otu veya susam

    [​IMG]



    Yapılışı



    Mayayı ve kesme şekeri ılık suda eritin.Unu bir kaba alın,ortasını havuz gibi açın. açtığınız havuzun kenarlarına tuzu serpin.Mayayı unun ortasına boşaltın. bir yandan yoğururken diğer yandan yavaş yavaş zeytinyağını ve yumurtayı ekleyin.Hamuru iyice yoğurup üzerine bir bez örtün ve 1 saat mayalanmaya bırakın.Hamur kabarınca bir iki defa daha yoğurun. hamurdan mandalina büyüklüğünde parçalar koparın.


    Kopardığınız parçayı yuvarlayıp elips şekli verin. ortasına baş parmağınızla bastırarak uzun bir çukur oluşturun.Bunu yağlı kağıt serili veya hafif yağlanmış tepsiye koyun,bu arada fırını 220C'ye getirin.Isınmaya başlayınca fırını kapatın.Kalan tüm hamurlara da aynı işlemiuygulayın.Ekmeklerinizin üzerine fırça ile oda sıcaklığında su sürüp çörek otu veya susam serpin.Tepsiyi fırına koyun. 5 dakika sonra tepsi hala içinde iken fırını çalıştırın.Üzerleri kızarana kadar pişirin.









    Afiyet olsun :)


     
  2. tuqqce

    tuqqce Daimi Üye Üye

    Kayıt:
    19 Mart 2008
    Mesajlar:
    6.382
    Beğenilen Mesajlar:
    394
    Ödül Puanları:
    83
    Şehir:
    Wuppertal-Germany
    Poğaça gibi gözüküyor:)
     
  3. ebraryksl

    ebraryksl Yeni Üye Üye

    Kayıt:
    8 Ocak 2010
    Mesajlar:
    853
    Beğenilen Mesajlar:
    2
    Ödül Puanları:
    0
    Şehir:
    BURSA
    evet bencede .teşekkürleeer
     
Zeytinyağlı Alman Ekmeği... konusuna benzer diğer içeriklerimiz
  1. Alman Ekmeği

    Alman Ekmeği

    Malzemeler 500g un 1 kase ılık su 1 paket (42g) yaş maya (yaşmaya yoksa 1 paket kuru maya) 1 kesme şeker 1 tatlı kaşığı tuz (ben bir tutam kullandım) 2 yemek kaşığı zeytinyağı 1 yumurta üzerine çörek otu veya susam Yapılışı mayayı ve kesme şekeri ılık suda eritin. unu bir kaba alın. ortasını havuz gibi açın. açtığınız havuzun kenarlarına tuzu serpin. mayayı unun ortasına boşaltın. bir...
  2. Ekmek...

    Ekmek...

    rüyada birine su vermek rüyada bayat ekmek görmek ölüye su vermek ölüye yemek para Taze, yuşak yahut sıcak ekmek zahmetsiz helal kazanca ve bol nimete, Katıksız ekmek yemek garip yaşamaya ve yalnız ölmeye, Aşırı sıcak ekmek yemek gam ve kedere, Esmer ekmek yahut mısır ekmeği geçim sıkıntısıyla beraber dinde kurtuluşa, Pide ve yufka yemmek bol rızka yahut kısa ömre, Arpa ekmeği takva ve...
  3. Zeytinyağlı Enginar

    Zeytinyağlı Enginar

    zeytinyağlı enginar, nasıl pişirilir, malzemeleri nelerdir, resimleri, ile ilgili bilgileri burada bulabilirsiniz Sevgili melekler, Zeytinyağlı kültürümüzün en zarif görüntülü yemeği bence enginardır.Çoğunlukla pek sevilmeyen bu sebzenin faydaları ise saymakla bitmez.Karaciğer ve kalp dostu olan enginar yorgunluğu giderdiği gibi vücutta biriken zararlı maddeleri de dışarı atmaya...
  4. Zeytinyağlı Yerelması

    Zeytinyağlı Yerelması

    zeytinyağlı yerelması, nasıl yapılır, malzemeleri nelerdir, nasıl pişirilir,resimleri, ile ilgili bilgileri burada bulabilirsiniz Sevgili melekler, Yerelması mutfaklarımızda çok fazla yer etmemiş,vücut direncini artıran,kansızlığa iyi gelen ve özellikle anne sütünü artıran bir sebzedir. Ben yerelmasını sade pişirdiğim gibi zeytinyağlı kereviz yaparkan patates yerine de kullanırım...
  5. Zeytinyağlı Bamya

    Zeytinyağlı Bamya

    zeytinyağlı bamya, nasıl pişirilir, nasıl yapılır, malzemeleri nelerdir, resimleri, ile ilgili bilgileri buradan bulabilirsiniz Sevgili melekler, Ne yaptıysam şu bamyayı bir türlü sevemedim.Ama ben sevmiyorum diye size tarifi vermeyeceğim anlamına gelmiyor tabi..Buyrun.. Malzemelerimiz, 1 kilo bamya 2 adet orta boy domates 1 tatlı kaşığı salça 1 adet iri soğan 3-4 diş...

Sayfayı Paylaş