Zeytinyağlı Bakla (Düdüklü tencerede) | Melekler Mekanı FORUM - 28 Eylül 2016

Zeytinyağlı Bakla (Düdüklü tencerede)

Konu, 'Zeytinyağlı Yemek Tarifleri' kısmında TİTAN tarafından paylaşıldı.

  1. TİTAN

    TİTAN Forum Okuru

    zeytinyağlı bakla, nasıl pişirilir, düdüklüde nasıl yapılır, malzemeleri nelerdir, resimleri, ile ilgili bilgileri burada bulabilirsiniz


    [​IMG]


    Sevgili melekler,
    Bakla pek çok kişi tarafından burun kıvrılarak tüketilmesine rağmen çok çok faydalı bir sebzedir.

    Bedenin kötü kolesterol düzeyini düşürür. Bakla içerdiği insülinle kan şekerini düzene sokar.
    İçerdiği yüksek orandaki lifle kabızlık çekenlere iyi gelir.
    Bakla ayrıca, hemoroid ve diğer kalınbağırsak sorunlarında da sağlığa yararlı etkiler sağlar.
    Tohumlarından yapılan lapa yaralı deri hastalıklarında kullanılıyor.
    Bakla hazmı kolaylaştırır. İdrar yollarını temizler
    Böbreklere oldukça yararlıdır: Böbrek ağrılarını hafifletir, böbrek kumlarının ve taşlarının dökülmesine yardımcı olur.
    Göğüs hastalıkları ve öksürüğe iyi gelir. tanelerinde bol miktarda azot ve nişasta bulunur.
    Lumbago, romatizma, siyatik ve dolama şikayetlerini giderir.

    Tam da mevsimindeyiz bu güzel sebzenin.Zeytinyağlısını yapmaya ne dersiniz?
    İşte malzemeler,

    1 kg taze bakla
    2 tane kuru soğan
    2-3 diş sarımsak
    şeker
    tuz
    zeytinyağı
    su
    dereotu
    yoğurt
    salça (salçasız da yapılabilir)


    Baklalar ayıklanıp yıkanır düdüklüye alınır.
    Üzerine piyazlık doğranmış kuru soğan, sarımsak, tuz, şeker, zeytinyağı ve su ilave edilir.(arzu edilirse salça da eklenir)
    Düdüklü tencerenin kapağı kapatılıp pişirilir, pişen bakla tenceresinde soğutulur.
    Daha sonra servis tabağına alınıp dere otu ile süslenir. Yanında sarımsaklı yoğurt ile servis yapılır.


     
Zeytinyağlı Bakla (Düdüklü tencerede) konusuna benzer içeriklerimiz
  1. düdüklü tencerelere dikkat!

    düdüklünün kullanımı korkmaz düdüklü tencere kullanma kılavuzu korkmaz düdüklü tencere nasıl kullanılır kullanımı bilge Düdüklü tencereler, basınçla yemek pişiren özel tasarlanmış kaplardır. Her kullanışta tencere içinde basınç olacağını hiçbir zaman unutmayınız. Daima dikkatli ve sabırlı kullanınız. Kullanma kılavuzunu okumadan asla kullanmayınız. Kurallarına göre kullanmadığınız...
  2. Düdüklü tencerede pişirme süreleri

    düdüklü tencere pişirme süreleri düdüklüde tavuk tavuk haşlama süresi düdüklüde pişirme süreleri haşlama MALZEME DAKİKA Kuru Fasulye (Islatılmamış) 30-45 Dana Dil 45-60 Nohut (Islatılmamış) 30-45 Patates (Kabuklu) 10 Yeşil Mercimek (Islatılmamış) 20 Patates (Soyulmuş) 5 Kırmızı Mercimek (Islatılmamış) 3 Enginar 8 Buğday (Salata İçin) 10 Kereviz (Bütün) 10-15 Buğday (Çorba İçin) 20 Kereviz...
  3. düdüklü tencerede pişirme süreleri

    düdüklüde yeşil mercimek yemeği düdüklü tencerede et düdüklü tencere yemek tarifleri düdüklüde patates yemeği et Düdüklü tencerede pişirme süreleri Malzemeler Dakika Kuru fasulye (ıslatılmamış) 30-45 Nohut (ıslatılmamış)...
  4. Zeytinyağlı Taze Fasülye (Düdüklüde)

    taze fasulye düdüklüde kaç dakika yeşil fasulye düdüklüde kaç dakikada pişer düdüklü tencerede taze fasülye düdüklü tencerede dakikada pişer zeytinyağlı taze fasülye, düdüklüde nasıl pişirilir, malzemeleri nelerdir, resimleri, ile ilgili bilgileri burada bulabilirsiniz Sevgili melekler, Ben ,gerek etli gerek zeytinyağlı olsun , pek çok yemekte de olduğu gibi,fasülyeyi her zaman düdüklü...
  5. Düdüklü Tencerenin Düdüğü..

    düdüklü tencerenin düdüğü düdüklü tencere düdüğü, neden öter, sebepleri, faydaları, resimleri, ile ilgili bilgileri burada bulabilirsiniz Sevgili melekler, Mutfaklarımızda severek kullandığımız eşyalarımızdan biri hiç şüphesiz düdüklü tencerelerdir.Hemen her şeyi pişirebileceğimiz düdüklü tencereler,isimlerini kaynamaya başladıklarında çıkan düdük sesi nedeniyle almışlardır.Peki bu...

Sayfayı Paylaş