gebe
  1. TİTAN

    TİTAN Forum Okuru

    Zeytinyağlı Enginar

    Konu, 'Zeytinyağlı Yemek Tarifleri' kısmında TİTAN tarafından paylaşıldı.

    zeytinyağlı enginar, nasıl pişirilir, malzemeleri nelerdir, resimleri, ile ilgili bilgileri burada bulabilirsiniz
    [​IMG]

    Sevgili melekler,
    Zeytinyağlı kültürümüzün en zarif görüntülü yemeği bence enginardır.Çoğunlukla pek sevilmeyen bu sebzenin faydaları ise saymakla bitmez.Karaciğer ve kalp dostu olan enginar yorgunluğu giderdiği gibi vücutta biriken zararlı maddeleri de dışarı atmaya yardımcı olur.
    Şimdi sözü fala uzatmadan tarifimize geçiyoruz..

    Malzemeler,
    6 adet dondurulmuş veya cam kavanozda muhafaza edilmiş enginar (varsa tazesi)
    2 adet havuç
    1 ufak paket dondurulmuş bezelye(varsa tazesi)
    5 adet arpacık soğan veya yemeklik soğan
    1 su bardağı zeytinyağı
    Dereotu
    2 limon
    6 adet şeker
    Tuz

    Enginarlar yıkanır, 1-2 dakika limonlu suda bırakılır. Diğer tarafta ayıklanıp yıkanmış havuç 1-2 dakika haşlandıktan sonra küp küp doğranır. Bezelye ile karıştırılır. Arpacık soğanlar doğranır ve limonlu sudan çıkarılan enginarlar altı düz bir tencereye konur. İçlerine birer arpacık soğan, havuç bezelyeli karışım, birer adet kesmeşeker (arzuya göre herbir enginar için yarım kesmeşeker de olabilir). Az tuz ilave edilir. Zeytinyağı ve 1 adet limonun suyu çırpılır ve enginarların üzerine gezdirilerek tamamı tencereye dökülür. 1 bardak su ilave edilip kapağı hiç açılmadan 20 dakika orta hararetli ateşte pişirilir. Enginarlar soğuduktan sonra servis tabağına alınır ve dereotu ile süslenerek servis yapılır.
    Afiyet olsun...:tik:


     
Zeytinyağlı Enginar konusuna benzer diğer içeriklerimiz
  1. zeytinyağlı enginar..

    zeytinyağlı enginar..

    enginar garnitür enginarlı garnitür enginar hazır garnitürlü zeytinyağlı hazır garnitürlü MALZEMELER: 4-5 enginar 1 sogan yarım limon 1 tatlı kaşıgı un 1 kesme seker hazır garnitür 3 bardak su YAPILIŞI : SOGANI RENDELEYİP ZEYTİNYAĞINDA PEMBELEŞTİR.ÜZEİRNE SUYU KOY.SU...
  2. enginar

    enginar

    (Artischocke / Artichaut / Artichoke / Cynara scolymus / Cynara / Artichaut cynaria scolymus) Haziran-temmuz aylari arasinda, mavi-mor renkli çiçekler açan, 50-150 cm boyunda çok senelik otsu bir bitkidir. Killi, kumlu ve rutubetli topraklarda yetistirilir. Gövdeleri dik, kuvvetli, sert ve boyuna olukludur. Yapraklari sapsiz, büyük, uzun-oval ve parçalidir. Çiçekler üst yapraklarin koltugundan...
  3. enginar çorbası

    enginar çorbası

    Malzemeler: 2 Adet taze enginar veya konserve 2 Su bardağı su 1 Adet limon suyu 2 Çorba kaşığı un 2 Çorba kaşığı tereyağı 3 Su bardağı sıcak et suyu Yarım demet dereotu 1 Çorba kaşığı süt kreması 4-5 Dal maydanoz 1 Çay kaşığı kırmızı toz biber Tuz, karabiber Yapılışı: Taze enginarları temizleyip limon suyu ilave edilmiş 2 su bardağı suda haşlayıp delikli kepçe ile ayrı bir tabağa...
  4. Enginar Salatası

    Enginar Salatası

    Malzemeler: 4 temizlenmiş enginar 8 kiraz domates 3 yemek kaşığı zeytinyağı 1 sarı biber Yarım demet roka 1 limonun suyu Tuz Hazırlanışı: *Enginarları dörde bölerek yarım limonun suyu eklenmiş suda haşlayın, suyunu süzün ve bir kaseye alın. Kiraz domatesleri ortadan ikiye keserek ekleyin. Roka yapraklarını yıkayıp süzdükten sonra ilave edin. *Sarı biberin çekirdeklerini...
  5. Enginarın Yararları

    Enginarın Yararları

    Enginar ve enginarın yararları konusunda bilgi sahibi olmak isteyenler için gerekli olan bilgileri paylaşıyorum. Baş ve sap kısımlarından oluşan enginar vücut sağlığı açısından pek çok fayda içermekle birlikte en önemli faydası kalp sağlığını olumlu yönde etkiliyor olması diyebiliriz. Kalp kaslarını besleyen damarları temizlemesi açısından kalp krizlerine karşı etkili bir formül niteliği...

Sayfayı Paylaş