gebe
  1. MaWiM

    MaWiM ♥Ben Aşık Olduğum Adamın Aşık Olduğu Kadınım♥ Yetkili Kişi

    Kayıt:
    25 Temmuz 2007
    Mesajlar:
    34.164
    Beğenilen Mesajlar:
    2.213
    Ödül Puanları:
    113

    zeytinyağlı havuç ezmesi!

    Konu, 'Mezeler - Ordövrler' kısmında MaWiM tarafından paylaşıldı.

    Malzemeler ½ kg. havuç ½ su bardağı zeytinyağı
    2 soğan
    ½ kg. yoğurt
    2 diş sarımsak
    1 avuç maydanoz yaprağı
    Tuz

    Havuç kazınıp rendelenir. Rendelenmiş soğanla zeytinyağı pembe kavrulur. Havuç ilave edilip karıştırılır. Kapak örtülüp, hafif ateşte ara sıra karıştırılmak suretiyle pişirilir. Soğuyunca sarmısaklı yoğurt karıştırılıp servis tabağına alınır. Maydanoz yaprakları ile süslenir.



     
zeytinyağlı havuç ezmesi! konusuna benzer diğer içeriklerimiz
  1. Antep Ezmesi

    Antep Ezmesi

    acılı antep ezmesi tarifi ezme çeşitleri antep ezmesi tarifi ezme cesitleri Malzemeler 6 domates soyulmuş, çekirdekleri çıkartılmış süzülmüş 1 çorba kaşığı acı biber salçası 2 soğan rende süzülmüş 1 demet maydanoz ince doğranmış 1 tatlı kaşığı acı pul biber tuz 1 çorba kaşığı nar ekşisi 1/2 limon 1 çay bardağı zeytinyağı Yapılışı Hepsini karıştırın, tadına bakın, gerektiği kadar...
  2. Zeytinyağlı Havuç

    Zeytinyağlı Havuç

    MALZEMELER 1/2 kg havuç 1 baş soğan 2 adet yumurta 1/2 demet maydanoz 1 çay bardağı zeytinyağ HAZIRLANIŞI Havuçları haşlayın, soğuyunca küp küp doğrayın. Soğanı yağda kavurup, havuçları katın, bir süre beraberce çevrin. Yumurtaları çırpıp üzerine dökün. Yumurtaları pişinceye dek kanştırın. Servis tabağına koyup, maydanozla süsleyin.
  3. havuç

    havuç

    (Mohrrübe / Carotte / Carrot / Daucus corota ) Kökleri sebze olarak yenen iki yillik bir kültür bitkisidir. Havucun vatani Orta Avrupa’dir. Yabânî olarak Avrupa, Kuzey Afrika ve Asya’da rastlanir. Memleketimizde de rastlanmaktaysa da kültür havucu özelliginde degildir. Bitki 1-1,5 m kadar boylarinda, az dalli, parçali yapraklidir. Çiçekleri yazin açan küçük, beyazimsi renkli semsiye durumunda...
  4. Havuç

    Havuç

    Mohrrübe / Carotte / Carrot / Daucus corota ) Kökleri sebze olarak yenen iki yillik bir kültür bitkisidir. Havucun vatani Orta Avrupa’dir. Yabânî olarak Avrupa, Kuzey Afrika ve Asya’da rastlanir. Memleketimizde de rastlanmaktaysa da kültür havucu özelliginde degildir. Bitki 1-1,5 m kadar boylarinda, az dalli, parçali yapraklidir. Çiçekleri yazin açan küçük, beyazimsi renkli semsiye durumunda...
  5. Zeytinyağlı havuç

    Zeytinyağlı havuç

    Malzemeler: 1 kg havuç 1 soğan 1 çay bardağı zeytinyağı 1 çay bardağı pirinç 1 tatlı kaşığı tozşeker 1 su bardağı sıcak su Tuz Hazırlanışı: *Havuçların kabuklarını temizleyip verev kesin. Soğanı küp şeklinde doğrayın. Zeytinyağını tencerede ısıtın. Soğan ve havuçları 5 dakika kadar kavurun. *Tuz, pirinç, şeker ve sıcak suyu ilave edip tencerenin kapağını kapatın. Pirinçler...

Sayfayı Paylaş