gebe
  1. TİTAN

    TİTAN Forum Okuru

    Zeytinyağlı Yerelması

    Konu, 'Zeytinyağlı Yemek Tarifleri' kısmında TİTAN tarafından paylaşıldı.

    zeytinyağlı yerelması, nasıl yapılır, malzemeleri nelerdir, nasıl pişirilir,resimleri, ile ilgili bilgileri burada bulabilirsiniz
    [​IMG]


    Sevgili melekler,
    Yerelması mutfaklarımızda çok fazla yer etmemiş,vücut direncini artıran,kansızlığa iyi gelen ve özellikle anne sütünü artıran bir sebzedir.
    Ben yerelmasını sade pişirdiğim gibi zeytinyağlı kereviz yaparkan patates yerine de kullanırım bazen..

    Malzemeler:


    1 kg yer elması
    1 çay bardağı pirinç
    1 kavanoz garnitür ( ya da haşlanmış bezelye-havuç )
    zeytinyağı
    şeker
    tuz
    1-2 kuru soğan
    su
    dereotu

    Yer elmalarını yarım saat suda bekletip yıkayalım ve soyalım. Soyduğumuz yer elmalarını su dolu bir kaba alalım (kararmasını önlemek için).
    Yer elmaları büyük ise bir kaç parçaya bölelim. Soğanları yemeklik doğrayalım, yağımızı tencereye koyup soğanları şeker ve tuz ile pembeleşene kadar kavuralım. Soğanlar pembeleşince üzerine yer elmalarını koyup 2 dakika daha kavuralım.
    Daha sonra garnitür ve suyu ekleyip 15-20 dakika pişirelim. (Bu arada garnitür değilde bezelye ve havucu kendiniz çiğden katacaksanız, yer elmalarınan önce havucu kavurmanız iyi olur çünkü yer elması çabuk pişer havuçlar pişene kadar dağılır.)
    Pişen yemeğimizi kapağı kapalı olarak bekletelim soğuyunca üzerine yarım limon sıkıp servis tabağına alalım. Taze dereotu ile süsleyip servis yapalım.

    Afiyet olsun..:tik:


     
Zeytinyağlı Yerelması konusuna benzer diğer içeriklerimiz
  1. Soslu Yerelması

    Soslu Yerelması

    Malzemeler 1 kg Yerelması 4 Domates 4 Çarliston Biber 4 Çorba Kaşığı Margarin 2 Çorba Kaşığı Un 2 Çay Bardağı Süt 1/2 Demet Maydanoz 1 Su Bardağı Rendelenmiş Kaşar Peyniri 2-3 Dilim Kızarmış Ekmek Tuz, Karabiber Yemeğin Tarifi Yerelmasının kabuklarını soyup yıkayın ve az tuzlu suda 5-6 dakika haşlayın. Margarinin yarısını küçük bir tencerede eritip unu ekleyin ve pembeleşinceye kadar...
  2. Zeytinyağlı Bamya

    Zeytinyağlı Bamya

    zeytinyağlı bamya, nasıl pişirilir, nasıl yapılır, malzemeleri nelerdir, resimleri, ile ilgili bilgileri buradan bulabilirsiniz Sevgili melekler, Ne yaptıysam şu bamyayı bir türlü sevemedim.Ama ben sevmiyorum diye size tarifi vermeyeceğim anlamına gelmiyor tabi..Buyrun.. Malzemelerimiz, 1 kilo bamya 2 adet orta boy domates 1 tatlı kaşığı salça 1 adet iri soğan 3-4 diş...
  3. Zeytinyağlı Yerelması Tarifi Resimli

    Zeytinyağlı Yerelması Tarifi Resimli

    Zeytinyağlı Yerelması Tarifi Resimli yapılışı hakkında yardım edin bana lütfen acil misafirlerim gelecek
  4. Resimli Zeytinyağlı Yerelması yapılışı

    Resimli Zeytinyağlı Yerelması yapılışı

    Zeytinyağlı Yerelması nasıl yapılır Resimli Zeytinyağlı Yerelması yapılışı Zeytinyağlı yemekleri hep et yemeklerine tercih etmişimdir:) Ve benim gibi zeytinyağlı yemekleri seven Melek'lerimiz için, zeytinyağlı yerelması tarifini sunuyorum bu sayfamızda arkadaşlarım. Zeytinyağlı Yerelması için gerekli malzemeler 1 kg yer elması 2 adet havuç 2 adet patates Yarım demet pazı 1 yemek kaşığı...
  5. Yerelması Hangi Rahatsızlıklarda Kullanılır ?

    Yerelması Hangi Rahatsızlıklarda Kullanılır ?

    Yerelmasının yararları Yerelmasının Faydaları Nelerdir Yerelması Nelere iyi Gelir Özellikle zeytinyağlısı çok güzel olan yerelmasının alternatif tıpta da yeri var melekler :) Bu leziz sebze bakın hangi rahatsızlıklarda kullanılıyormuş :tik: Yerelması Şeker hastaları için yararlıdır. Besleyici bir bitkidir. Vücudun direncini artırır. Kabızlığı gidericidir. Anne sütünü artırıcı özelliği...

Sayfayı Paylaş