İslam İnancına Göre Melekler Nerede Yaşarlar?

  • Konbuyu başlatan TİTAN
  • Başlangıç tarihi
T

TİTAN

Forum Okuru
İslam İnancına Göre Melekler Nerede Yaşarlar?
melekler islam inancında nerede yaşarlar nerededirler durdukları yer görevleri özellikleri ile ilgili bilgiler burada melekler
İslam inancında imanın şartlarından biri de meleklere inanmaktır melekler :) Nurdan yaratılmış olup,Allah'ın emirlerini yerine getirmekle görevlidirler.Sayısını sadece Allah'ın bileceği meleklerden 4 büyük melek bildiğiniz üzere Cebrail,Mikail,İsrafil ve Azrail'dir.Cinsiyetleri yoktur ve gece gündüz Allah'a ibadet ederler.Bu varlıkların yaşadıkları yer ise her yerdir.:)


melek-3a.jpg



"O, yeryüzünde ne varsa hepsini sizin için yarattı. Sonra semaya da iradesini yöneltti ve gökleri, yedi tabaka olarak tanzim etti. O her şeyi hakkıyla bilendir." (Bakara, 29)

"Melekler ve Cebrâil o gecede Rablerinin izniyle yeryüzüne iner." (Kadir, 4)

Bu ayetler meleklerin asıl yaşadıkları yerin sema olduğuna işaret ettiği gibi onların semaya çıkıp indiklerine de işaret eder. Fakat meleklerin yaşadıkları yer sema olduğu halde sadece orada bulunmazlar.

Bir hükümet yönetiminin çeşitli dairelerdeki çeşitli görevlileri gibi melekler de, Allah’ın istediği her yerde görev icabı bulunurlar. Görevlerini yaptıktan sonra tekrar yurtları olan semaya çıkarlar.

Melekler yerde, göklerde, çevremizde ve her yerde bulunurlar.
 
Geri
Üst