namazda hangi süreler okunur

  • Konbuyu başlatan Misafir
  • Başlangıç tarihi
M

Misafir

Forum Okuru
namazda hangi süreler okunur
namazda okunan sureler neler
namazda hangi süreler okunur

Namazda okunacak sureleri ve okunuşlarını bu sayfamızda ilgili tüm arkadaşlarımızla paylaşıyor ve Rab ona açılan elleri boş çevirmesin, kıldığımız namazları ve ibadetleri kabul eylesin diyoruz.

namaz_secde3-1b2.jpg



Namaz kılarken okunan süreler neler isimleri namazda okunan sureler ve okunuşları..

Fātiha Sūresi:

Okunuşu:

Elhamdü lillāhi rabbil’ālemīn. Errahmānirrahīm. Māliki yevmiddīn. İyyāke na’büdü ve iyyāke neste’īn. İhdinas-sırātal müstekīm. Sırātallezīne en’amte aleyhim gayrilmagdūbi aleyhim ve leddāllīn.

Fil Sūresi:

Okunuşu:

Elem tera keyfe fe’ale rabbüke bieshābilfīl. Elem yec’al keydehüm fī tadlīl. Ve ersele aleyhim tayran ebābīl. Termīhim bihicāratin min siccīlin. Fece’alehüm ke’asfin me’kūl.

Kureyş Sūresi:

Okunuşu:

Liīlāfi Kureyşin. Īlāfihim rihleteşşitāi vessayf. Felya’büdū rabbe hāzelbeyt. Ellezī et’amehüm min cū’in ve āmenehüm min havf.

Māūn Sūresi:

Okunuşu:

Era eytellezī yükezzibü biddīn. Fezālikellezī, yedu’ulyetīm ve lā yehuddu alā ta’āmilmiskīn. Feveylün lilmusallīn. Ellezīne hüm an salātihim sāhūn. El-lezīne hüm yürāūne. Ve yemne’ūnelmāūn.

Kevser Sūresi:

Okunuşu:

İnnā e’taynākelkevser. Fesalli lirabbike venhar. İnne şānieke hüvel’ebter.

Kāfirūn Sūresi:

Okunuşu:

Kul yā eyyühelkāfirūn. Lā a’büdü mā ta’büdūn. Ve lā entüm ābidūne mā a’büd. Ve lā ene ābidün mā abedtüm. Ve lā entüm ābidūne mā a’büd. Leküm dīnüküm veliye dīn.

Nasr Sūresi:

Okunuşu:

İzā cāe nasrullahi velfeth. Ve raeytennāse yedhulūne fī dīnillāhi efvācā. Fesebbih bihamdi rabbike vestagfirh, İnnehü kāne tevvābā.

Tebbet Sūresi:

Okunuşu:

Tebbet yedā ebī lehebin ve tebbe. Mā agnā anhü mālühū ve mā keseb. Seyaslā nāren zāte leheb. Vemraetühū hammāletelhatab. Fī cīdihā hablün min mesed.

İhlās Sūresi:

Okunuşu:

Kul hüvallāhü ehad. Allāhüssamed. Lem yelid ve lem yūled. Ve lem yekün lehū küfüven ehad.

Felāk Sūresi:

Okunuşu:

Kul e’ūzü birabbilfelak. Min şerri mā halak. Ve min şerri gāsikın izā vekab. Ve min şerrinneffāsāti fil’ukad. Ve min şerri hāsidin izā hased.

Nās Sūresi:

Okunuşu:

Kul e’ūzü birabbinnāsi. Melikinnāsi. İlāhinnās. Min şerrilvesvāsilhannās. Ellezī yüvesvisü fī sudūrinnāsi. Minelcinneti vennās.

Āyet-el Kürsī

Okunuşu

Allahü lā ilāhe illā hüvel hayyül kayyūm. Lā te’huzühū sinetün ve lā nevm. Lehū mā fis-semāvāti vemā fil erd. Menzellezī yeşfeu indehū illā biiznihi. ya’lemü mā beyne eydīhim vemā halfehüm velā yühītūne bişey’in min ilmihī illā bimā şāe vesia kürsiyyühüssemāvāti vel erd. Velā yeūdühü hıfzuhumā ve hüvel aliyyül azīm.

Amener-Rasulu

Amener resūlü bimā ünzile ileyhi mir rabbihī vel mü’minūn. Küllün āmene billāhi ve melāiketihi ve kütübihi ve rusulihi; lā nuferriku beyne ahadin mir rusulih. Ve kālu, semi’na ve etā’na, gufraneke rabbena ve ileykel masiyr.

Lā yukellifullahu nefsen illā vüs’aha, leha ma kesebet ve aleyha mektesebet. Rabbena lā tuahizna innesiyna ev ahta’na. Rabbena ve lā tahmil aleyna isran kemā hameltehu alelleziyne min kablina. Rabbenā ve lā tuhammilna ma lā tākatelena bihi. Va’fuanna, vagfirlena, verhamna. Ente mevlāna, fansurna alel kavmil kāfiriyn.
 
Geri
Üst