sorgu meleklerinin soruları

M

Misafir

Forum Okuru
sorgu meleklerinin soruları
sorgu meleklerinin soruları
kabir meleklerinin sordukları sorular


Merhaba Sevgili Melek'ler bizi ziyaret eden sevgili misafirler, sizlere bu yazımızda Kabir meleklerinin sorduğu sorular hakkında bilgiler sunuyor ve diyoruz kii, Rab cümlemize hayırlı ameller nasip eylesin.

sorgu_melekleri-24f.jpg


Sorgu sual yapmaya gelen Münker Nekir isimlerini taşıyan meleklerdir. Münker ve Nekir Meleklerinin çehreleri siyah ve gözlerinin mavi olduğu söylenmektedir. Kişiye sordukları sorular ise şöyle.

Ebu Hüreyre’den; Hz. Peygamber (s.a.s.) şöyle buyurduğu rivayet edilmiştir:

“Ölü defnedildiğinde, ona gök gözlü simsiyah iki melek gelir. Bunlardan birine Münker diğerine de Nekir denir. Ölüye: “Bu adam (Rasûlüllah) hakkında ne diyorsun?” diye sorarlar. O da hayatta iken söylemekte olduğu; “O, Allah’ın kulu ve Resûlüdür. Allah’tan başka Allah olmadığına, Muhammed(s.a.s.)in O’nun kulu ve elçisi olduğuna şahadet ederim”sözlerini söyler. Melekler; “Biz de bunu söylediğini biliyorduk zaten” derler. Sonra kabri yetmiş çarpı yetmiş zira’ kadar genişletilir ve aydınlatılır. Sonra ona “Yat!” denir. “Aileme dönüp onlara haber versem mi?” diye sorar. Onlar da; “Akrabalarından en çok sevdiği kimseden başkası kendisini uyandırmayan, güveğinin uyuması gibi uyu!” derler. Böylece, yatlığı yerden, Cenab-ı Allah onu tekrar diriltinceye kadar uyur.
 
Geri
Üst