Peygamber Efendimizin Cenaze Namazını Kim Kıldırdı buyrun öğrenelim

M

Misafir

Forum Okuru
Peygamber Efendimizin Cenaze Namazını Kim Kıldırdı buyrun öğrenelim
Peygamber Efendimizin Cenaze Namazını Kıldıran Kişi


Hz. Muhammed'in (s.a.s) Cenaze Namazını Kim Kıldırdı



https://www.meleklermekani.com/tum-...-bilinmeyen-sunnetleri-hakkinda-bilgiler.html sunduktan sonra, şimdi de Peygamber Efendimizin cenaze namazını kim kıldırdı diyen tüm arkadaşalrımız için, Hz. Muhammed'in (s.a.s) Cenaze Namazı hakkında bilgiler sunuyoruz bu yazımızda Melek'lerim.

peygamberimiz-381.jpg



Peygamberimiz'in (s.a.s) cenaze namazını Hz. Ebubekir kıldırmıştır.

Peygamber Efendimiz, Medîne’de, Hicretin on birinci yılının Rebîülevvel ayının on ikisinde (8 Haziran 632) Pazartesi günü öğleye doğru vefat etti.Hz Ebû Bekir (ra) gelip Peygamber Efendimizin öldüğü gerçeğini ilan ettikten sonra herkes O’nun vefat ettiğini kabul etti. Bilindiği gibi Hz Ebû Bekir, Sevgili Peygamberimizin kayın pederiydi. Peygamberimiz, onun kızı Âişe’nin odasında vefat etmişti. Bu odaya herkes giremiyordu; buradan çevreye yayılan vefat haberine kimi sahâbîler inanıyor, kimileri de bu acı haberi kabul edemiyorlardı. Bu acı haberi kabul edemeyenlerden biri de Hz Ömer’di.

Hz Ebû Bekir, Hz Peygamber’in iyileştiğini zannederek kendisinden izin alıp ev işleri ile meşgul olurken gelen vefat haberi ile sarsıldılar ve hemen mescide koştular. Mescid ve çevresi çok kalabalıktı; çünkü, bu acı haberi duyan herkes oraya koşmuştu. Hz Ebû Bekir geldi ve kızının odasına girdi, Hz Peygamber’in yüzüne örtülen yüz örtüsünü açtı ve ağlayarak alnından öptü, sonra da örtüyü örttü ve şunları söyledi:

“Vallâhi, Rasûlullah (sav) vefat etmiş! İnnâ lillâhi ve innâ ileyhi râciûn Babam, anam sana fedâ olsun! Allah’a yemin ederim ki, Allah sana hiçbir zaman iki kere ölüm acısı tattırmayacak Sen, bir kere ölmüş ve mukadder olan ölüm geçidini geçmiş bulunuyorsun Bundan sonra senin için bir daha ölmek yoktur Vâh benim peygamberim!”
 
Geri
Üst