Peygamberimiz Hz.Muhammed'in Üvey Evlatları Hakkında Bilgiler

T

TİTAN

Forum Okuru
Peygamberimiz Hz.Muhammed'in Üvey Evlatları Hakkında Bilgiler
Peygamber Efendimizin Üvey Evlatları Kimlerdir

Hazreti Muhammed'in Üvey Evlatları Hakkında Bilgi





Sevgili melekler, Peygamber Efendimiz gerek aile hayatı gerekse sosyal hayatıyla hepimizin örnek alması gereken mübarek bir isimdir. Aile hayatı ile ilgili pek çok bilgiler verdiğimiz Peygamber Efendimizin üvey evlatları kimlerdir konusunda sizlere bazı bilgiler vermek istiyoruz bu yazımızda...



peygamberimiz-325.jpg



Peygamber efendimizin çocukları konusu en çok tartışılan meselelerden biridir. Pek çok kaynakta yazıldığı gibi Peygamber Efendimiz'in üvey evlatları yoktur. Bu tartışma şuradan çıkmıştır:

Peygamber Efendimiz'in eşlerinden Hazreti Hatice'nin erkek evlatları küçük yaşta dünyadan gitmiş ve yaşamamışlardır. Tartışma, Hz. Hatice'ye isnâd edilen Zeynep, Ümm-ü Külsüm ve Rukayye isimli kızlar konusundadır. Bazıları onların da Hz. Hatice ve Hz. Peygamber'in evlatları olduğunu söylemiş; bazıları ise Hz. Hatice'nin önceden başkalarıyla evlendiğini söyledikleri için onların Hz. Hatice'nin önceki kocalarından olduklarını ve böylece Hz. Muhammed'in üvey evlatları olduğunu söylemişlerdir.

Ancak; bu kızlar Hz. Hatice'nin kız kardeşi "Hâle"nin kocasının kızlarıdır ki kocasının vefat etmesi üzerine onlarla birlikte bacısı Hz. Hatice'nin himayesi altına girmiş; daha sonra Hâle de vefat edince Hz. Hatice'nin kefaleti altında kalan kızlar, Hz Hatice Resulullah'la evlendikten sonra Allah Resulü'nün kefaleti altına girmiş ve onların saâdet hânelerine intikal etmişlerdir.
 
Geri
Üst