Cemaatle Hangi Namazlar Kılınır ?

T

TİTAN

Forum Okuru
Cemaatle Hangi Namazlar Kılınır ?
Cemaatle Birlikte Kılınan Namazlar Hangileridir


Cemaatle Kılınan Namazlar



Sevgili melekler, en son sizlerle paylaştığımız evde teravih namazı adlı konumzuun ardından bu sayfamızda daCemaatle Birlikte Kılınan Namazlar Hangileridir merak eden meleklerimize ve sayın misafirlerimize Cemaatle Kılınan Namazlar hakkında bilgiler vermek istiyoruz...


cemaatle_kilinan_namazlar-1f8.jpg




Cematla kılınan namazlar; cenaze namazı, bayram namazı, cuma namazıdır. Vakit namazları ve teravih namazı cematle de kılınabilir yalnız kılınmasında da sakınca yoktur.

Cemaatle farz namazlar kılınır. Teravih dışında nafile ve sünnetlerin cemaatle kılınması Hanefîlere göre mekruhtur (Şafiîlerde mekruh değildir) Cuma ve bayram namazlarının ise cemaatle kılınması şarttır.

Kadınlar için cemaatle namaz emredilmiş sünnet değildir. Fakat adabıyla katılırlarsa bunun sevabına kavuşurlar. Kadınlar için daha faziletli olan cami cemaatine çıkmak değil; namazları evde kılmaktır. Erkekler içinse sünnet olan namazları cami cemaatiyle kılmaktır.

Camiye gitme fırsatı bulamayan erkeklerin de bulundukları yerde cemaat yapmaları esastır. Fakat mazeretsiz olarak cami cemaatini terkedip evde veya iş yerinde cemaat yapmak mekruhtur. Bununla birlikte camiler dışındaki cemaatler de tek başına kılınan namazlardan üstündür.
 
Geri
Üst