Tiroid tedavisi hakkında bilgi

  • Konbuyu başlatan Misafir
  • Başlangıç tarihi
M

Misafir

Forum Okuru
Tiroid tedavisi hakkında bilgi
Tiroid tedavisi hakkında bilgi
Tiroid tedavisi nedir


Merhaba Melek'ler, bu yazımızda yaygın olan bir sağlık sorunu olan tiroid tedavisi hakknıda merak ettiklerinizi paylaşıma sunuyor ve tiroid nedir diyenler içinde ilgili tüm bilgileri paylaşıyoruz Melek'ler.

tiroid-43.jpg


Tiroid, bir hastalık ismi değildir. Tiroid, herkeste bulunan bir organdır. Hormon üretir ve kanımıza verir. Bu hormon ise vücudumuz için hayati öneme sahiptir.

Temel tedavi, tiroid hormonunu günlük (her gün olarak alınmasıdır. Çoğu vakalarda, hormon tedavisine başlanmasından bir hafta içinde durum belirgin şekilde düzelir. Birkaç ay içinde bütün belirtiler kaybolur. Fakat hasta bu tedaviye hayatının sonuna kadar devam etmek zorundadır

Tiroid, boğazımızda ön tarafta, adem elması ismi verilen çıkıntının hemen altında yerleşmiştir. Karşıdan görünümü "U" harfine benzer. Kelebeğe benzeten de vardır ama biz bu benzetmeye pek katılmıyoruz.

Hastalığın tedavisi

Yeni doğan bebeklerdeki hipotiroidizm tedavisinde, eksik olan tiroid hormonunu bebeğe ağız yoluyla vermek esastır. Tedavinin takibi önemli olup verilen dozun yeterli olup olmadığının devamlı takibini gerektirir. Yeterli verilmezse gelişim geriliği devam ederken fazla verilmesi durumunda yan tesirler ortaya çıkabilir
 
Geri
Üst