Kıl Dönmesi Tedavisi İle İlgili Bilgiler

T

TİTAN

Forum Okuru
Kıl Dönmesi Tedavisi İle İlgili Bilgiler
kıl dönmesi tedavisi
kıl dönmesi



Sevgili melekler, daha önce paylaştığımız Ahmet Maranki kıl dönmesi bitkisel tedavisi konusunun ardından şimdi de kıl dönmesi tedavisi ile ilgili bilgiler vemek istiyoruz sizlere..

kil_donmesi_2-105.jpg


Halk arasında kıl dönmesi olarak adlandırılan plonidal sinüs genellikle kuyruk sokumunda görülen bir veya birkaç adet deriye açılmış delik, enflamasyon, şişlik veya Apse şeklinde kendini gösteren bir hastalıktır.


Eskiden bu hastalığın doğuştan olduğu düşünülüyordu. Bu yüzden ameliyatlar hep derin yapılageldi. Kuyruk kemiğine kadar hastalıklı doku etraf sağlam doku ile birlikte çıkarılır. Cerrahın tercihine göre yara pansumanlarla iyileşmek üzere ya açık bırakılır. Yahut değişik biçimlerde dikilir.


Bu ameliyatların en büyük handikapı hastalığın nüksetmesi halinde ortaya çıkan tablonun hemen daima ilkini aratır bir görünüm arzetmesidir. Ameliyatlarda hastaya narkozun getirdiği bedeni ve ekonomik külfet bir yana , 15-20 gün de yatak istirahati zorunluluğu gibi bir dezavantajı vardır.

Alternatif metodun faydaları nelerdir

Ağrı yok denecek kadar az hissedilir.Tedavi süresi ortalama bir hafta olup bu süre içinde doktorunuzu 3 kez görmeniz yeterlidir.Ameliyatlarda olduğu gibi iz bırakmamakta , anatomiyi bozmamaktadır.Yeniden ortaya çıkma şansı klasik ameliyatlara oranla çok daha düşüktür.
 
Geri
Üst