Öksürüğünüzü doğal yollardan nasıl kesersiniz ?

T

TİTAN

Forum Okuru
Öksürüğünüzü doğal yollardan nasıl kesersiniz ?
Öksürük İçin Doğal Tedavi
Doğal Yollarla Öksürük Tedavisi




Gerek sigaradan gerekse soğukalgınlığı gibi bazı rahatsızlıklar neticesinde öksürük krizlerine tutulabiliriz. Özellikle geceleri daha da şiddetlenen öksürük tedavisi için sizlere bazı önerilerimiz olacak. Doğal yollarla öksürük tedavisi adı altında vereceğimiz tavsiyeler şöyle... :)


oksuruk-2e0.jpg


Öksürük, nefes aldıktan sonra, alınan havanın çok kuvvetli olarak dışarı itilmesine denir. Birçok hastalığın belirtisi olan öksürük, en fazla solunum yolu hastalıklarında, tahrişe bağlı olarak ortaya çıkar. Solunum yoluna kaçan yabancı bir cisim, alerjik maddeler, akciğer tümörleri veya sinirsel bazı hastalıklar, öksürük refleksini uyandırırlar.

Doğal Öksürük Tedavisi

Balın öksürüğe karşı iyi bir deva olduğunu biliyorlardı. Doğal ilaçlar üzerine yazılmış eski, yeni tüm kitaplarda balla yapılmış pek çok reçeteyle karşı aşıyoruz. örneğin bal ile karıştırılmış sıcak süt (hippokrates inek sütünü 1/3 oranında bal ile karıştırmaktadır), balla karıştırıştırılmış çaylar, sebze suları. Örneğin 1/2 oranında karıştırılmış havuç veya turp suyu.

Bal ile karıştırılmış sıcak süt ya da meyve çayları öksürüğe iyi çok iyi gelir

Bal; Kusma, Öksürük, Bronşit gibi hastalıklarda kaynatılmış arpa suyu ile içirilirse hastalık tedavi edilir.

Birer çay kaşığı Anason, Ada çayı, Arpa, Bakla, Biberiye, Çörekotu, Dut kurusu, Hatmi, Ihlamur, Karabaş otu, Kantaron, Kekik, Hünnap, Kuşburnu, Meyan kökü, Nane, Nişasta, Nohut, Papatya, Rezene, Salep, Tarçın, Üvez bir litre suda kaynatılır. Bal ile tatlandırılır ve içilir veya arpa çayı içilir.havuç ya da turp suyu ile karıştırılması halinde de, balın aynı tedavi edici etkisini görebilirsiniz.

Mersin (yaprağı) 75 gram yaprak 1 litre kaynamış suda 6 saat süresince demlenir, süzülür. İçine. 750 kg toz şeker konup, eritilir ve şurup kıvamına gelinceye kadar kaynatılır, soğumaya bırakılır. Ağzı sıkıca kapanan bir kapta saklanır. günde 2-4 yemek kaşığı alınır.

Yumurta sarısı (1 adet), Zeytinyağı (1 kahve fincanı), Toz şeker (1 yemek kaşığı), karışım şeker eriyinceye dek çırpılır. Günde istenildiği kadar 1 kahve kaşığı alınır.

Anason meyvesi, Badem yaprağı, Ebegümeci çiçeği, Fesleğen, Gelincik çiçeği, Hatmi çiçeği, Hünnap meyvesi, İncir (kuru), Kekik, Kestane yaprağı, Marul yaprağı, Mercanköşk, Meyan balı, Meyan kökü, Nilüfer çiçeği, Öksürükotu yaprağı, Sütotu kökü, Taflan yaprağı bütün göğüs yumuşatıcılarıdır…
 
Geri
Üst