Burcu Güneş Biyografisi Resimleri

T

TİTAN

Forum Okuru
Burcu Güneş Biyografisi Resimleri
Burcu Güneş Biyografisi,
Burcu Güneş Hakkında Bilgi




Ekranların sevilen seslerinden Burcu Güneş'in hayatı hakkında ki ayrıntılı bilgiler ve birbirinden güzel resimleri aşağıda ki yazımızda melekler :)

burcu1-1e8.jpg



Burcu Güneş (d. 12 Ağustos 1975), Türk pop müzik şarkıcısı, besteci ve müzisyendir..
Burcu Güneş, 12 Ağustos 1975 tarihinde İzmir - Alsancak'ta dünyaya geldi. Annesi "Bige Özkan", babası ise gitarist "Ali Güneş"tir. Çocukluğu İzmir - Şirinyer'de geçti. Annesi ve babası boşanınca yedi yaşından itibaren babasının yanında kalan Güneş, 18 yaşına gelince annesiyle birlikte kalmaya karar verdi. 2001 yılında TAÇSAV tarafından "İdeal Türk Genç Kızı" seçildi.

Meslekî Hayatı
İlk bestesini 12 yaşında yaptı. İlk sahne deneyimine ise İzmir'den Antalya'ya taşındıklarında 13 yaşında babasına vokal yaparak başladı. Babası ile kurdukları dio, trio ve orkestralarla, büyük otellerde ve tatil köylerinde caz ve pop müzik şarkıları söyledi. Güneş'i o yıllarda dinlemeye gelen insanların taktığı "Zenci Gırtlaklı Beyaz Kız" lakabı o günlerden kalan bir tanımlamaydı.. 18 yaşında, İzmir 9 Eylül Devlet Konservatuar Müdürü Prof. Müfit Bayraşa'dan şan, artikülasyon ve solfej dersleri aldı. İzmir'in tanınmış caz kulüplerinde ve bazı büyük otellerinde, yaz ayları Bodrum'da şarkı söylerken bir yandan Müfit Bayraşa ile çeşitli festivallere ve müzik yarışmalarına katıldı ve birçok ödül aldı. Aynı dönemde kendi söz ve bestelerini o yıl İzmir'e gelen dünyaca ünlü klasik piyanistimiz Burçin Büke'ye dinletmesi ile profesyonel hayata adım atmaya başladı. Birlikte stüdyoya girerek her ikisine ait şarkılar oluşturup, kayıtlarını hazırlayıp İstanbul'a, Raks Universal plak şirketine gönderdiler. Bir hafta sonra bu şirketten gelen teklifle acil olarak İstanbul'a ilk albümünü hazırlaması için çağırıldı.

1998 yılında Garo Mafyan, Nino Varon, Tanju Arıkan ve ekibiyle ilk albümü "Aşk Yarası"nı piyasaya sürdü. Yedi yabancı cover şarkının olduğu albümde Gloria Gaynor'ın "First Be a Woman", Thalía'nın "De Dónde Soy" isimli şarkısını Zeynep Talu'nun yazdığı Türkçe sözlerle yorumladı. Albümden 2 şarkı "Alimallah" ve "Yaşadık Bitmedi" Fransa'da compilation bir albümde yer aldı.

burcu2-288.jpg

burcu3-204.jpg



1999 yılında Rafet El Roman'la "Son Mektup" adlı düet çalışmasını dinleyenlere sundu. Yine aynı yılda Amerika'da yaşayan müzisyen Melik Yirmibir ile ikinci albümün hazırlıklarına başladı. Bu albümde 5 adet Ara Dinkjian şarkısı yorumladı. Bu etnik müzik tarzıyla birleşmiş pop kültüründeki çalışma, Amerika'da dünyaca tanınan müzisyenlerin katkılarıyla tamamlandı. Davulda Horacio El Negro Hernandez, klavyede Jim Beard, perküsyonda Arto Tunçboyacıyan bunlardan bazılarıdır.. Güneş, Erol Köse ile anlaşmaya vardı ve 2001 yılında "Tılsım" adlı albümü müzik marketlerdeki yerini aldı. Bu albüm çalışmasında tarzının dışında bir eser olan "Çile Bülbülüm" adlı Türk Sanat Müziği şarkısını ve Erhan Güleryüz'ün "Biz Aşkı Meleklerden Çaldık" adlı şarkısını yorumladı.. Albüm 2001 yılında 1 milyon tirajını geçerek o yılın en çok satan pop albümlerinden oldu.

2002 yılında üçüncü albüm hazırlıklarına başladı. 16 parçadan oluşan albümde 7 şarkının söz ve bestesini kendisi yaptı ve "Executive Producer" olarak Erol Köse ile çalışmaya devam etti. Tufan Taş'la müzik direktörlüğünü ortak yaptıkları 2 yıl süren albüm çalışmasından sonra 2004 yılında "Ay Şahit" adlı üçüncü albümünü piyasaya çıkardı. Albümde ayrıca Nazan Öncel, Fettah Can, Aysel Gürel ve Selami Şahin gibi sevilen isimlerle çalıştı. Mert Ekren'in "Sahilden" şarkısında Ceza ile featuring yaptı. Aynı yılda başrollerini Özcan Deniz, Demet Akbağ ve bir çok oyuncunun rol aldığı “Neredesin Firuze” isimli sinema filminde ve soundtrack albümünde “Gaip Yol” parçası ile yer aldı. Ardından şirketi ile anlaşmazlıklar yaşamaya başlayan ve TMSF ihalesine kadar süren bir mücadele dönemi geçiren Güneş, sözleşmesini ve sanatsal faaliyetlerinin haklarını kendisi satın aldı.



2006 yılında TOÇEV'in düzenlediği eğitim kampanyası için özel olarak hazırlananan albümde, "Daha Dün Gibi" ve "Ay Şahit (Remix)" isimli şarkısıyla yer aldı. Ardından 1,5 yıl üzerinde çalıştığı ve prodüktörlüğünü kendisinin üstlendiği "Ben Ateş Ben Su" ismini verdiği albümünü, Bülent Seyhan yapımcılığında çıkardı. Müzik direktörlüğünü Tufan Taş ve Mert Ekren birlikte yürüttü. Bu albümde aşk, özgürlük, yenilenme, sevgi, farkındalık ve kendini sorgulama temalarını işledi.. 2007 yılında Show TV'de yayınlanan "Şarkı Söylemek Lazım" isimli müzik yarışmasında manken ve oyuncu "Berke Hürcan"ın vokal koçluğunu üstlendi. Mustafa Sandal’ın Devamı Var albümündeki "Çoban" ve "Melek Yüzlüm" şarkılarında vokaliyle bulundu.

2008 yılında "3 Hürel Sonsuza Kadar" albümünde, 3 Hürel’in "Yorgunum" parçasını pop rock tarzında yorumlayarak albümde yer aldı. Mevlana'nın hayatını konu alan "Mevlana Celaleddin-i Rumi: Aşkın Dansı" belgeselinde Sezen Aksu ve Ömer Faruk Tekbilek ile filmin müziklerinin yapımında katkısı oldu. Daha sonra "Burcu Güneş On the Club" adını verdiği "Ben Ateş Ben Su" albümünün devamı olarak 5 şarkısının remixinden oluşan club albümünü çıkardı. Yine aynı yılda Ege Üniversitesi'nden "En İyi Kadın Sanatçı" ödülünü aldı. Kanal 1'de yayınlanan "Akademi Türkiye 2" isimli müzik yarışmasında Ayşegül Aldinç, Cem Ceminay, Metin Özülkü, Yüksel Aytuğ gibi isimlerle birlikte jüri üyeliği yaptı.



2009 yılının ağustos ayında "Sihirbaz" albümünü çıkaran Güneş, albümde; Can Yücel'den Fuat Güner'e, Aysel Gürel'den Selami Şahin'e kadar birçok isimin şarkısını yorumladı. Albümde 8 şarkının bestesini ise kendisi yaptı. Şarkıların aranjelerinde; Tufan Taş, Mustafa Ceceli, Erhan Bayrak, Artun Sürmeli ve Semih Tuncer gibi isimlerle çalıştı. Albümün çıkış şarkısı "Gözlerinde Bıraktım Aşkı", Türkiye listelerinde 2 numaraya kadar yükseldi. PAL FM'in düzenlediği ödül töreninde "Yılın En İyi Albümü", Muğla Üniversitesi Altın Kariyer Ödülleri'nde "En İyi Pop Kadın" ve Afyon Kocatepe Üniversitesi tarafından düzenlenen organizasyonda ise "Yılın Sanatçısı" ödüllerinin sahibi oldu.

2010 yılında sözleri Ahmet Selçuk İlkan'a ait olan "Ben Bir Tek Kadın (Adam) Sevdim" adlı şarkıda Selami Şahin ile düet yaptı ve klibinde de rol aldı. magazinci.com'un düzenlediği ankette en çok oyu alarak bu şarkıyla "Yılın Düeti" ödülünü aldı. TRT Müzik'te "Burcu Güneş ile Pop Caz Alaturka" isimli müzik programını yaptı. Yine aynı yılda kariyerindeki ilk single çalışması olan "Tamamdır"ı çıkardı. Single'da şarkının 7 farklı versiyonuna yer verdi. Sözlerini; Burcu Güneş, Gözde Hatipoğlu ve Gülşah Tütüncü'nün ortak yazdığı, müziğini ise Burcu Güneş ve Volga Tamöz'ün yaptığı "Tamamdır", Yazz Records'dan çıktı. Ardından 9 Eylül Üniversitesi öğrencileri tarafından "Türkiye'nin Gururu - Kariyer Öncüsü" ve İzmir Ekonomi Üniversitesi "Yılın Sanatçısı" ödüllerine layık görüldü. DJ Kaan Gökman'ın This is (H)it! adlı club albümünde "Level Up" adlı parçada farklı vokaliyle yer aldı. Yine aynı sene Azra Akın, Pascal Nouma, Burcu Esmersoy gibi isimlerin de bulunduğu Show TV'de yayınlanan "Yok Böyle Dans 1"in celebrity kadrosunda yer aldı.

burcu4-11.jpg

burcu5-33e.jpg



2011 yılında Yonca Evcimik'in önderliğinde Türler Arası Dayanışma - Var Olmak Haktır projesine ait "Seni Hala Seviyorum" adlı şarkıda ve klibinde yer aldı. Ayhan Sicimoğlu'nun En Estambul isimli albümünde, yıllar önce Ajda Pekkan'ın söylediği, sözleri Şehrazat'a ait olan "Mutlu Bütün Şarkılar" adlı şarkıyla yer aldı. 2011'in kasım ayında sözü ve müziği Eflatun'a ait olan single çalışması "Oflaya Oflaya"yı DMC etiketiyle piyasaya sürdü. Şarkı radyolara dağıtıldıktan 1 saat sonra Twitter'da en çok konuşulanlar listesine 3 numaradan giriş yaptı. 11 hafta boyunca radyoların en çok çalınan şarkısı oldu. Müzik marketlerin en çok satan single'lar listesinde zirvede yer aldı ve bu şarkıyla PAL FM'in düzenlediği 2. ödül töreninde "Yılın En Çok Çalınan ve İstek Alan Şarkısı" ödülüne layık görüldü.

2012 yılında "Çıkmaz Sokaklar" adlı parçada Eflatun'la düet yaptı ve Metin Arolat'ın yönettiği şarkının klibinde de rol aldı.Nilüfer ve Ajda Pekkan'ın da daha önce söylediği "Yaşamak Ne Güzel Şey" adlı cover parçayla da Ozan Doğulu'nun club albümünde yer aldı.

Birçok radyo ve reklam jingle'ı (Arçelik, Göğüş Yapı, Coca Cola, Duru Sabun) da seslendiren Burcu Güneş, bugüne kadar Türkiye ve Avrupa genelinde 450'yi aşkın konser gerçekleştirdi. Albümlerinin toplam tirajı 1.900.000 adet civarında satarak Türkiye ve yurtdışında birçok Avrupa ülkesinde satışa sunuldu.

burcu6-321.jpg
 
Geri
Üst