Cyndi Lauper Biyografisi Resimleri

T

TİTAN

Forum Okuru
Cyndi Lauper Biyografisi Resimleri
Cyndi Lauper Resimleri
Cyndi Lauper hayatı



80'lerin çılgın pop şarkıcısı Amerikalı Cyndi Lauper, hayatı, biyografi bilgileri ve resimleriyle küçük bir arşivi sizlerle paylaşıyoruz melekler :)

cl1-14.jpg



Cynthia Ann Stephanie Lauper veya bilinen adıyla Cyndi Lauper ünlü ABD'li bir şarkıcı, söz yazarı ve aktristir.

cl2-38c.jpg



Cyndi Lauper, Fred ve Catrine Lauper çiftine 1953'te dünyaya geldi. Çocukluğu New York'ta geçen Lauper'ın babası Alman ve İsviçre asıllı, annesi ise İtalyan asıllıdır. Cyndi daha henüz 5 yaşındayken anne babası boşanmıştır. Üç çocuğunu alan anne Lauper, New York Queens'e taşınmıştır. 12 yaşında gitar çalmaya ve beste yapmaya başlayan Lauper, 70'lerin ortalarından sonra vokalist olarak çeşitli müzik gruplarıyla çalışmaya başlayan Lauper, 1977'de ses tellerinin hasar görmesiyle 1 yıl şarkı söyleyememiştir.

cl3-105.jpg



Lauper 2008'e kadar yayımladığı 40'ın üzerinde single ve 11 albüm ile dünya çapında 25 milyonun[1] üzerinde satış başarısı yakaladığı gibi 1985'te en iyi yeni sanatçı dalında grammy ödülünü kazanmıştır, "She's So Unusual" albümü de en iyi albüm tasarımı dalında grammy ödülü almıştır. Lauper ayrıca 13 kez Grammy Ödüllerine, 2 kez Emmy Ödüllerine, 2 kez Amerikan Müzik Ödüllerine, 7 kez Amerikan Video Ödüllerine ve 18 kez MTV ödüllerine aday olarak gösterilmiştir. Lauper 1991'den beri David Thornton ile evlidir ve 19 Kasım 1997 tarihinde ilk oğulları dünyaya geldi ve ismini Declyn Wallace Thornton Lauper koydular.


cl4-1f3.jpg
 
Geri
Üst