Evde doğal kürlerle vücut bakımı

Uzman SühaN

Administrator
Evde doğal kürlerle vücut bakımı
bu konu;evde doğal yollarla yapılan vücut bakımları,ev usulü vücut bakım önerileri hakkında bilgi vermektedir.



Sevgili bayanlar yüzümüze gösterdiğimiz özeni acaba vücudumuza da gösteriyormuyuz?Valla açıkçası hiç sanmam:D:D Niye diye sorarsanız daha yüzüyle ,gözüyle ilgilenmeyen o kadar çok bakımsız bayan varki..Oysa vücut çiçek gibidir.Bakarsanız ilgilenirseniz kadife gibi yumuşacık,pürüzsüz bir cilde sahip olursunuz.Vücut bakımı çok önemlidir ,vücudumuz kıyafetlerden dolayı kapalı kaldığından ,hava alamaz.Hava alamayınca nefes alamaz böylece tıkanmış, pürüzlü,kuru,çatlak bir cilde sahip oluruz.Yaşınız kaç olursa olsun vücudunuza lütfen gereken özeni gösterin.Doğal yollardan yapacağınız vücut bakımı kürlerini detaylarıyla sizlerle paylaşıyorum.

vb-38a.jpg

Cildi derinlemesine temizlemek, gözeneklerin açılmasını ve cildin nefes almasını sağlıyor., Bu nedenle uzmanların peeling dedikleri derinlemesine temizlik işlemini uygulamanın tam zamanı.
Küveti ılık suyla doldurun.

3 avuç pirinç nişastasını ilave edip eriyinceye kadar karıştırın.
Küvete girip 10 dakika bekleyin.
Sudan çıkın ve 1 avuç kepekli unu banyo lifinin üzerine serpip cildinizi iyice ovalayın. Özellikle diz ve dirsekleri defalarca ovalayın.
Soğuk duş yapın. Bu uygulama sayesinde hem cildinizin gözenekleri açılacak hem de soğuk su kan dolaşımınızı artırıp cildinizin oksijen almasını sağlayacak
Cildi nemlendirip sıkılaştırmak için
2 su bardağı suyu kaynatın.
2 avuç kurutulmuş adaçayı yaprağını ilave edip 10 dakika demlendirin.
Küveti ılık suyla doldurup hazırladığınız çayı ekleyin ve içine girip 15 dakika bekledikten sonra duş alın.
Çok sıcak su ile banyo yapmayın.
Ilık ve hızlı duşu tercih edin.
Banyo lifinin üzerine birkaç damla sandal yağı özü damlatıp vücudunuzu ovalayın.
Duş alıp kurulanın.

Kışın da nemlendirmeyi bir alışkanlık haline getirin. Pantolon veya çorapların altında cildinizin çatlamasına mani olmak için her duştan sonra mutlaka vücudunuzu nemlendirin.
Eller ve ayaklar için…
- Daha yumuşak eller için, haftada 1 veya 2 kez ellerinizi 5-10 dakika ılık süte batırın. Sütün içinde bulunan laktik asit cildinizi nemlendirir ve ellerinize yumuşaklık kazandırır.

- Ellerinizin yaşlanmasını geciktirmek istiyorsanız, özellikle yaz aylarında mutlaka güneşi bloke eden bir kremle koruyun. Böylece ileriki yaşlarda oluşabilecek lekeleri azaltacak ve genç görünmenize neden olacaktır.
- Düzenli pedikür yaptıramayacak kadar yoğunsanız, yürüyüşe çıkmadan önce (spor çorap giydiğiniz zaman) ayaklarınıza bol vazelin sürün. Yürüyüşünüz bittiğinde ayaklarınızın beslenmiş ve rahatlamış olduğunu fark edeceksiniz.
- Ayaklarınız kuruyorsa, bol krem sürün (vazelin tavsiye edilir!). Sonra bir çift pamuklu çorap giyerek nemin içeride kalmasını sağlayın. Bu işi yatarken yapmak çok yararlı ancak çoraplarla uyumakta sıkıntı yaşıyorsanız size bir ipucu: çorabınızın parmak kısmını kesin, böylece ayaklarınız hava alırken yumuşayacak.
- Ayak topuklarınızdaki sertliği gidermek için bir ev reçetesi: ılık su dolu bir leğenin içinde 2 poşet yeşil çayı demleyin. Yarım litre ılık süt ilave edin. Ayaklarınızı 30 dakika bu karışımın içinde tuttuktan sonra ponza taşı ile ovup, nemlendirici bir krem sürün.
- Nasırlardan kurtulmak için ayaklarınızı birkaç dakika ılık suda tutun. Eczanelerde reçetesiz olarak hazırlanabilen %20 Carmol ve %12 Amlactin karışımı olan krem veya losyonu masaj yaparak ayaklarınıza iyice yedirin. Bu karışım tabanlardaki sert keratin tabakasını yumuşatır.
Unutmayın!
- Sakarlığınız yüzünden bir yerleriniz hep mor mu? Bundan sonra bir yere çarpınca, vurduğunuz bölgeye derhal en az 10-15 dakika buz uygulayın. 10 dakika bekledikten sonra tekrar 10-15 dakika buz tutun. Buz, deri altında oluşabilecek kanamayı durdurarak darbe alan bölgenin morlaşmasına engel olur.

- Yanığınızın iz bırakmasını engellemek için yanmış bölgeye derhal bir E vitamini kapsülü kırıp uygulayın. Ayrıca, yanığa Aloe Vera jeli sürerseniz iyileşme hızını da artırırsınız.
- Yapılan araştırmalara göre ergin kişilerde kalsiyum eksikliği olanlar büyük oranda. Her gün 1 bardak süt içmeyi alışkanlık haline getirin. Faydasını ilerleyen yaşlarda göreceksiniz.
- Sağlık için koşmanın yararını biliyorsunuz. Elbette koşmak kalori harcamak adına da yararlı. Ancak geri geri koşmak daha da yararlı. Üstelik geri geri koşarken %31 daha fazla kalori harcarsınız. Yürüyüşte de aynı şey geçerli: geri geri yürümekle %78 daha fazla kalori harcarsınız.
- Sabah uyandığınız zaman derin nefes almayı ve iyice gerinerek vücudunuzu esnetmeyi unutmayın. Böylece pompalanan kan artarak daha hızlı uyanıp daha diri hissedersiniz.
 
vucudumuuzn en önemli yeri ve en çok bakıma ihtiyacı olan cildimiz iyi bakmmzı lazım elbette nem çok önemli nem dengesini korumak lazım hele şimdi mevsim dönüşüdeyiz şuan çok ihiyacı var neme bunları uygulamak lazım
 
Geri
Üst