Resimli Padişah Lokması yapılışı

  • Konbuyu başlatan Misafir
  • Başlangıç tarihi
M

Misafir

Forum Okuru
Resimli Padişah Lokması yapılışı
Padişah Lokması nasıl yapılacak
Padişah Lokması yapılışı




Merhaba Sevgili melek'ler bu yazımızda sizlere çok lezzetli bir tattan bahsedecek ve padişah lokmasının tarifini aktaracağız :) Deneyin diyor ve şimdiden afiyet olsun diyoruz :)


padisah_lokmasi-94.jpg


Padişah Lokması malzemeler

3/4 kahve fincanı Teremyağ
5 kahve fincanı un
3 kahve fincanı ılık su
1/2 kahve kaşığı tuz
30 gr maya

Şurubu:
2 bardak su
2 bardak toz şeker
1 kaşık limon suyu
Kızartmak için:
1 bardak zeytinyağı



Padişah Lokması Tarifi

2 bardak su, toz şeker ve limon suyu bir tencereye konularak ateşe oturtulur. Şeker, eriyene kadar karıştırılarak kaynatılır. Sonra, koyuca bir şurup kıvamına gelinceye kadar onbeş dakika kaynatılır. Ateşten alındıktan sonra iyice soğuması beklenir. Yayvanca ve büyük bir kâseye unun üçte biri konur. Ortasına bir çukur açılarak buraya bira mayası dökülür. Maya bir kaşıkla karıştırılırken 3/4 fincan ılık su yavaş yavaş dökülür ve mayayla iyice karıştırılır. Suyla karışmış mayaya kenarındaki unlar yavaş yavaş karıştırılarak hamur yapılır. Hamurun yoğrulması bitince sıcak bir yerde yarım saat dinlendirilir.
Hamur, iyice kabarınca oda ısısında yumuşamış Teremyağ, geri kalan un, iki fincan ılık su ve tuz katılıp sulu ve özlü bir hamur durumuna getirinceye kadar yoğrulur. Sıcakça bir yerde bir saat kadar bırakılır.
Bir tavada zeytinyağı kızdırılır. Kabarmış olan hamur, avuç içinde sıkılır ve avucun üstünden fırlayan hamur ıslak bir kaşıkla alınarak tavaya atılıp kızartılır. Azıcık pembeleşince lokmalar tavadan alınıp yağları süzülür. Bütün lokmalar bu şekilde biraz kızardıktan sonra birkaç partide ikinci kez kızartılırlar. Bu kez lokmalar nar gibi kızarıncaya kadar tavada tutulurlar. Sonra kevgirle alınarak şuruba atılırlar ve servis yapılır.
 
Geri
Üst