Resimli Tulumba Tatlısı yapılışı

M

Misafir

Forum Okuru
Resimli Tulumba Tatlısı yapılışı
Tulumba Tatlısı Resimli,
Resimli Tulumba Tatlısı Tarifi ,


Merhaba Sevgili Melek'ler, bu yazımızda Türk tatlıları arasında meşhur olan ve lezzeti oldukça fazla olan tulumba tatlısının yapılışı bu sayfamızda sizlerle paylaşıyoruz. Tulumba tatlısı tarifi isteyen tüm arkadaşlar sizleri bu sayfamıza davet ediyoruz.

tulumba_tatlisi-6d.jpg


Tulumba Tatlısı

Malzemeler:
3 su bardağı su
100 gram tereyağı
2,5 su bardağı un
3 adet yumurta
2 yemek kaşığı irmik
1 yemek kaşığı nişasta
1 tatlı kaşığı şeker
1 tutam tuz

Şerbeti için:
4 su bardağı su
4,5 su bardağı şeker
1 yemek kaşığı limon suyu

Kızartmak İçin:
2 su bardağı sıvı yağ



Hazırlanışı:
Şerbetini hazırlamak için tencereye su ve şekeri alın. Sürekli karıştırarak kaynatın. Ocaktan almadan önce limon suyunu ekleyip karıştırın. Soğuması için şerbeti kenarda bekletin. Hamurunu hazırlamak için ayrı bir tencereye su ve tereyağını alın. Suyun kaynayıp yağı patlatması için sürekli karıştırıp, tereyağın erimesini sağlayın. Un, şeker ve tuzu tencereye ekleyip yapışmayan bir hamur elde edene kadar hafif ateşte kavurun. Tencereyi ocaktan alıp sürekli karıştırarak kabuk tutmasını önleyin ve ılınmasını sağlayın. Hamur ılındıktan sonra yumurtaları ekleyip karıştırın. Son olarak irmik ve nişastayı ekleyip karıştırın. Hamuru krema sıkacağı torbasına ya da temiz bir naylon torbaya doldurun.
Şekilli tulumba tatlıları yapın. Kızartma yağı soğukken tatlılarınızı kısık ateşte kızartın. Kızaran tatlıları soğuk şerbete yatırıp 10 dakika bekletin. Servis tabağına alın.
 
Geri
Üst