Resimli Kolay Lokma Tatlısı yapılışı sizler için burada

M

Misafir

Forum Okuru
Resimli Kolay Lokma Tatlısı yapılışı sizler için burada
Kolay Lokma Tatlısı Tarifi Resimli,
Resimli Kolay Lokma Tatlısı Tarifi,

Lokma tatlısı sever misiniz bilmem ama tatlı seven ben her türlü tatlıyı sever ve elime geçerse de oturur bir güzel afiyetle yerim :) Özelliklede regl dönemi içersindeyken, kan şekerim düşüyor ve tatlı delisi oluyorum :) Neyse lafı dolandırmıyor ve sizlere kolay lokma tatlısı tarifi sunuyorum Melek'ler:)



lokma-tatlisi1-8299.jpg


Kolay Lokma Tatlısı

Malzemeler

2 su bardağı un
1 çay kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı toz maya (mayayı eritmek için 1 tatlı kaşığı toz şeker ve yarım su bardağı ılık su)
1 su bardağı su
1 adet yumurta

Kızartmak İçin

1 su bardağı sıvıyağı

Şurup İçin

2 su bardağı su
2,5 su bardağı tozşeker
1 tatlı kaşığı limon suyu



Tatlının Tarifi

Öncelikle toz mayayı şekerli ılık suyun içine ekleyelim ve 10 dakika kadar mayanın kabarıp, kıvama gelmesini bekleyelim.

Bu arada hamur için derin bir karıştırma kabının içine unu eleyelim ve üzerine tuz ekleyelim.
Unun içerisine kabaran sulu mayayı, yumurta ve bir su bardağı su ekleyerek hamuru çatalla çırpalım.

Muhallebi kıvamında, cıvık, sulu bir hamur elde etmemiz gerekir. Hamuru 30 dakika dinlenmeye, iyice mayalanmaya bırakalım.

Öte yandan şurubu hazırlamak üzere; su ve toz şekeri beraberce bir tencerenin içine koyup, ateşin üzerine oturtalım. Orta hararetli ateşte, şeker iyice eriyip, şurup katılaşıncaya kadar kaynatalım. Şurup katılaşınca limon suyunu ekleyelim.

Mayalanan, dinlenen hamurdan bir parçayı avucumuzun içine alalım. Bir tarafta da tavaya koyduğumuz yağı kızdıralım.

Avucumuza aldığımız cıvık hamuru, avucumuzun içinde sıkalım, elimizin üstünde iri fındık büyüklüğünde bir parça oluşacak. Sonra bir tatlı kaşığı yardımıyla bu hamuru alıp, kızgın yağın içine, tavaya yakın bir mesafeden bırakalım. Lokmaları bu şekilde hazırlayalım. Tavayı sürekli sallayarak lokmaları kızartalım.

Eğer bu sistemi uygulayamazsanız, bir tatlı kaşığını cıvık hamurun içine daldırıp, kaşığı doldurun.

Mümkün olduğunca yuvarlak top şeklinde tavaya bırakın ve kızartın.

Ancak çok önemli bir diğer konu da, kaşığı her seferinde hamurun içine daldırmadan önce, kızgın yağa batırıp sonra hamuru alın. Böylece kaşığınızın içini kaplayan yağ, hamurunuzun muntazaman kaşığa gelmesine yardımcı olacaktır. Yani önce kaşığı kızgın yağa batırın, çıkarın sonra cıvık hamurun içine daldırıp, iri bir fındık büyüklüğündeki parçayı alıp, kızgın tavaya kızartmak üzere bırakın. Yine kaşığı kızgın tavaya kızgın yağa batırın ve tekrar cıvık hamurun içine daldırın. Böylece hamurunuz bitene kadar aynı işlemi devam ettirin.

Afiyet Olsun
 
Geri
Üst