Şevval Sam II Tek Albümü İle Müzik Marketlerde !

T

TİTAN

Forum Okuru
Şevval Sam II Tek Albümü İle Müzik Marketlerde !
şevval sam

şevval sam II Tek


şevval sam yeni albümü





Sevgili melekler, başarılı ve güzel şarkıcı ve oyuncu Şevval Sam yeni albümü ile müzik marketlerde ki yerini aldı. II Tek adını verdiği albümünde ki Kanatları Gümüş şarkısıyla dikkat çeken şevval sam II Tek albümü ile ilgili olarak yapılan bir röportajı sizlerle paylaşıyoruz...


sevval_sam-3c9.jpg



Başarılı oyuncu Şevval Sam, duru ses rengiyle müzik piyasasına adım atarak herkesi şaşırttı. Hem de Zeki Müren, Müzeyyan Senar, Emel Sayın gibi duayen isimlerden duymaya alıştığımız 20 Türk Sanat Müziği parçasını 'Sek' adını verdiği albümünde yeniden seslendirdi.

Şimdilerde ise Şevval Sam, son albümüyle müzikseverlerin karşısında. Ve yine Türk musikisi klasiklerinden oluşan bir albümle… Her albümünde olduğu gibi Kalan Müzik etiketiyle 2 CD halinde çıkan albümde 26 eser yer alıyor. Duydum ki Unutmuşsun’dan Geçmesin Günümüz’e, Elveda Meyhaneci’den, Sen Kimseyi Sevemezsin’e kadar zaman zaman efkarlı, zaman zaman keyifli halimize eşlik eden bu ölümsüz şarkıları Şevval Sam’ın sesinden dinlemeden geçmeyin. Bu arada albümün adı ise çok kallavi: II Tek...

Karşımıza yeniden Türk Sanat Müziğinin sevilen eserlerinden oluşan bir albümle çıktınız. Nasıl karar verdiniz?

Geçen sene sunduğum ve TRT Müzik kanalında yayınlanan müzik programına yine bir Türk müziği albümü yapmam konusunda yoğun istek mailleri geliyordu. Oysa ki biz hali hazırda devam eden bir Tango albümü üzerine çalışıyorduk. Engin Arslan (bağlama sanatçısı) bir gün, “şu tango albümü devam ederken araya bir sürpriz yapsan da alaturka albüm çıkarsan” dedi. Biraz daha ileride hazırlamayı düşündüğüm II TEK albümü böylelikle gündeme geldi.

Eserleri neye göre belirlediniz?

Şarkıları bilinen / az bilinen ama seslendirmekten en çok keyif aldığım ve hayatımın bir yerlerinde illa ki karşılık bulmuş eserlerden seçtim. Her zamanki gibi akustik bir sound anlayışıyla yaptığımız albümde bir kaç tane eser benim için biraz daha özel.

Hangileri mesela?

Hafız Sami’nin gazeli, Nazım Hikmet’in Kanatları Gümüş Yavru Bir Kuş’u, Hamiyet Yüceses’in meşhur Bakmıyor Çeşm-i Siyah’ı mesela... Albümde “Sen kimseyi sevemezsin” şarkısını bestecisi Kamuran Yarkın’la okuma şansım da oldu. O da harika bir tecrübeydi benim için.

Sek, İstanbul's Secrets, Karadeniz ve Has Arabesk hepsi birbirinden farklı türde albümler...
İlk başlarda farklı müzik tarzlarına duyduğum ilgiden ötürü kafamın biraz karışık olduğu düşünülse de artık benim müzikle olan ilişkimin hayatla olan ilişkimle benzer olduğu anlaşıldı diye düşünüyorum. Farklı renkler daima ilgimi çekiyor. Hatta hayatı yaşanabilir kılan şeyin bu farklılıklar olduğunu her fırsatta dile de getiriyorum. Müzik de böyle ve biraz da oyunculuk gibi. Farklı roller farklı keşifler. Proje albümleri yapmayı seviyorum.

ıı Tek’ten sonra aklınızda ya da gönlünüzden geçen bir proje albümü daha var mı?

Şu anda da üzerine çalıştığımız albüm az önce söylediğim gibi “Tangolar”.. bu topraklarda nefes almış farklı tarzlar var. Beni bir yerlerden yakalayan her şarkının, ezginin, sözün peşinden gittim şu ana kadar. Yine giderim herhalde..

Neden ‘0’ km şarkıları tercih etmiyorsunuz? Albümüm satmaz endişesi mi var?

Albüm satmaz endişesi yaşasaydık 2006’da benden -satışı garanti- Karadeniz albümü beklenirken, kimsenin o dönemde, “satmaz” endişesiyle, yapmaya cesaret edemediği Türk Müziği albümünü çıkarmazdık. “Sek” bu anlamda piyasada öncü olmuş bir projedir.

Sizin sesinizi en çok hangi şarkılara yakıştırıyorlar? Ve siz en çok hangi tür söylemeyi seviyorsunuz?

Her bir tarz için sesimi başka türlü kullanıyorum. Her biri ayrı bir ruh hali. Ayrı bir keşif süreci benim için. Benden sevilen şarkıları türlerine göre değil o şarkıyı söylemekten ne kadar keyif aldığıma göre değerlendiriyorum. Çünkü ben bir şarkıyı ne kadar sever o şarkının içine girersem dinleyenler de benimle aynı süreci yaşıyorlar. Biraz şarkıya bağlı; bu yüzden tek bir tarz diyemeyeceğim.

Peki yeni bir tarz arayışı içinde misiniz? Mesela Şevval Sam günün birinde bir pop ya da rock albümüyle de karşımıza çıkar mı?

Müzikle ilgili arayış yaşımı geçtim sanırım. Herhangi bir arayış içerisinde değilim. Az önce dediğim gibi söylemekten keyif aldığım şarkılar var ve tarzları önemli değil. “Ben onu da yaparım bunu yapabilirim işte görün, şimdi de bunu yapacağım” tarzı yaklaşım ne müzikle olan ilişkimde ne de hayatla kurduğum ilişkide bir karşılık bulabilir. Müziği öncelikle kendim için yapıyorum ve dostları da bu paylaşıma davet ediyorum. Dinlemek isteyen dinler, yüreğine dokunacak birşey bulamayan bunu başka yerde arar. Orası artık benim dışımda. Ben o akış içersinde olmayı seviyorum. Tarzlara göre değil, duygusuna ve gerçekliğine göre ayırıyorum şarkıları. Hangi tarza tekabül ederse...

Kalan Müzikle aranızdaki bağ hakkında bir şeyler söylemek ister misinz?

Kalan Müzik benim ikinci üniversitemdir. Herhangi bir konservatuarda öğrenebilecğimden çok daha fazlasını öğrendim bu 12 yıllık süreçte. Zaten söylüyorum artık diplomamı bastırın duvarıma asacağım diye. Gerçi Kalan Müzik ile birlikte yürüdüğüm müddetçe bu öğrencilik süreci bitmeyecek benim için. İnsanın özellikle sanata dair birşeyler üretmek istediğinde yanındakilerle aynı dili konuşuyor olması büyük şans. Bu anlamda kendimi çok şanslı hissediyorum.

Leman Sam, Şevval Sam, Şehnaz Sam... Üçünüz bir arada bir düet albümü düşünüyor musunuz?

Düşünmüyoruz.

Yeni dizi projeniz var mı? Ya da nasıl bir dizi projesi sizi heyecanlandırır?

Müzik ile oyunculuk bazı yerlerde ayrılıyor. Müzik daha bireysel, oyunculuk daha kollektif bir çalışma ortamı istiyor.Ben tek başıma şarkı söyleyebilirim ama iyi film projesi demek, iyi senaryo, iyi yönetmen, iyi yapımcı, sanat yönetmeni, kast vs demek. Bu yönde kesişmeler her zaman olmuyor tabii ki. Hayatımda müzik olduğu için bu konuda daha seçici olabiliyorum. Müziği de içine katabileceğim bir projede yer almak isterim.

Hürriyet - Deniz ÖNER
 
Geri
Üst