Kadınlarda İdrar Kaçırma idrar kaçırma neden oluyor ?

Gülşah_06

Yeni Üye
Üye
Kadınlarda İdrar Kaçırma idrar kaçırma neden oluyor ?

İdrar kaçırma yaşayan kadınlar İdrar kaçırma neden olur işte cevapları

Değerli meleklerim sevgili anneler ve dünyayı güzelleştiren kadınlar. Özellikle dönem dönem kadınlarda idrar kaçırma durumları ile çevrenizde kaçırmışsınızdır. Belki gülerken belki yürürken belki oturduğu yerde bir şekilde idrar kaçıran kadınlara denk gelmişsinizdir. Dönem dönem özellikle soğuk algınlığı zamanlarımda ve geçirdiğim menopoz döneminde ara ara başıma geldi. Doktor o zaman ne yazdı hatırlamıyorum ama bir güzel makale ver sizinle paylaşmak istiyorum.

İdrar kaçırma menopoz öncesi kadınların yaklaşık % 10 ila %30’unu, menopoz sonrası kadınların ise % 35 ila % 56’sını etkileyen bir hastalıktır.

Kadınlarda idrar kaçırma şikayetlerinin en önemli nedeni genetik yapıdır. Bağ dokusu, kalıtımsal olarak zayıf ve sarkmaya eğilimli olan bireylerde, bu problem sıklıkla oluşur. Diğer nedenleri ise;

  • Kronik solunum yolu hastalıkları
  • Zor doğumlar
  • Daha önce geçirilen vajinal operasyonlar
  • Menopoz
  • Radyasyon tedavisi
  • Kronik kabızlık oluşturur.
Esas olarak üç tip idrar kaçırma vardır.
small_idrar-3-.jpg


Stres tipi idrar kaçırma: Öksürme, ıkınma, hapşırma gibi karın içi basıncı arttırmakla beraber gerçekleşir.
  • Urge tipi idrar kaçırma: Bazen nedensiz , bazen de su sesi, gülme gibi nedenlerle olan idrar kesesinin kasılması ile oluşur
  • Taşma Tipi idrar kaçırma: Şeker hastalığı ve çeşitli sinir hastalıkları nedeni ile idrar kesesinin kasılıp boşalamama nedeni ile gelişirler.
İdrar kaçırma şikayeti ile başvuran hastaların tedavisinde ilk olarak konservatif, yani cerrahi olmayan seçenekleri uygulanır. Bunlar arasında;

  • Kegel ve kone egzersizleri ( vajen etrafı kasları güçlendirici egzersizler )
  • İlaç tedavileri sıralanabilir.
Konservatif tedavilere uygun olmayan hastalar için cerrahi tedavi önemli bir seçenektir. Eskiden uzun süreli yatmayı gerektiren ve uzun dönemli başarı oranı düşük operasyon tekniklerinin yerini, günümüzde genel anestezi ve hastanede kalmayı gerektirmeyen, maksimum 30 dakikada uygulanan operasyonlar almıştır.
kaynak https://www.memorial.com.tr/saglik-rehberi/kadinlarda-idrar-kacirma
 
Moderatör tarafında düzenlendi:
İdrar kaçıran kadınlarla ilgili bu makeleyi daha önceden görmüştüm evet memorial hastanesinin güzel bir ekibi var o hazırlamış arkadaşlarım. Ben konu için ayrıcıa sizlere teşekkür ediyorum. Bununla ilgili sevgili Prof Dr İbrahim Saraçoğlu'nun mükemmel bir kürü var kullandım daha önceden ve sonuç aldım hayatım bu kürü sana tavsiye ediyorum birazdan videosunu vereceğim.

Bu kürü kullandıktan sonra bana dönüş yapar isen yazar isen sevinirim işe yaradı mı yaramadı mı diye

İDRAR KAÇIRAN KADINLAR İÇİN BİTKİSEL KÜR


 
Moderatör tarafında düzenlendi:
Geri
Üst