Harry Potter ve Ölüm Yadigarları-Kitap Tanıtım

fırtına

Yeni Üye
Üye
Harry Potter ve Ölüm Yadigarları-Kitap Tanıtım
harry potter kitap sıralaması harry potter sıralama sıralaması serisi kitap sırası


Harry Potter Serisinin Yedinci ve Son Kitabı (Harry Potter and the Deathly Hallows)

Yapboz bu kitapla tamamlanıyor!
1997'de ilk kitabı, Harry Potter ve Felsefe Taşı yayımlandığından beri milyonlarca okuyucuyu peşinden sürükleyen Harry Potter dizisi artık sona eriyor. Dizinin yedinci kitabı Harry Potter ve Ölüm Yadigârları 9 Ekim'de okurlarla buluşuyor.(Tanıtım Yazısından)
Harry Potter ve Ölüm Yadigârları (Harry Potter and the Deathly Hallows) J. K. Rowling'in yazdığı Harry Potter serisinin yedinci ve son kitabı. İngilizce baskısı 21 Temmuz 2007 tarihinde yayınlandı. Türkçe baskısı Yapı Kredi Yayınları tarafından 9 Ekim 2007 saat 10:00'da piyasaya sürülecektir. Amerikan basımının kitap kapağını yine Mary GrandPré hazırlamıştır. İngiltere baskısında 608 sayfa, Amerikan baskısında 759 sayfadır. Kitap ilk 24 saatte 11 milyon satmıştır.
Kitabın Türkçe adı başlangıçta "Harry Potter ve Ölümcül Takdis" olarak açıklandı, ancak kitabın piyasaya çıkması ve konusunun belirginlik kazanmasıyla birlikte bu isim "Harry Potter ve Ölüm Yadigarları" olarak değiştirildi.
Basında Harry Potter ve Ölüm Yadigarları
Harry Potter serisinin son kitabı ''Harry Potter ve Ölümcül Takdis'' (Harry Potter and the Deathly Hallows), ABD'de satışa sunulduğu ilk 24 saat içinde 8.3 milyon satarak yeni bir rekora imza attı.
Scholastic Kitabevi'nin açıklamasında, J.K Rowling'in yarattığı karakterin macera serisinin 7'nci ve son kitabının ABD'de yerel saatle cumartesi 00.01'de satışa sunulduğu belirtildi. Scholastic Kitabevi Satış Bölümü Müdürü Lisa Holton, kitabın ilk 24 saatte 8.3 milyon adet satarak rekor kırdığını ve ABD'de satışa sunulmasından sonraki 24 saatte en çok satan kitap olduğunu kaydetti.
Serinin 2005'in Haziran ayında satışa sunulan 6'ncı kitabı, ABD'de ilk 24 saatte 6.9 milyon adet satmıştı. Harry Potter serisinin kitapları, dünya genelinde 64 dile çevrildi ve 325 milyondan fazla sattı.cnntürk
BBC News'ın yaptığı habere göre daha çıkalı bir ay gibi kısa bir süre olmasına karşın Ölüm Yadigârları 45.000 Harry Potter fanı ile yapılan ankette diğer Harry Potter kitapları arasında birinci sıraya yerleşmiş bile!MSN Entertainment'ın yaptığı ankette ise sıralama aynen şu şekilde;
1. Ölüm Yadigârları
2. Azkaban Tutsağı
3. Ateş Kadehi
4. Felsefe Taşı
5. Zümrüdüanka Yoldaşlığı
6. Melez Prens
7. Sırlar Odası
 
Geri
Üst