Muhabbet kuşunu konuşturmak için ne yapılmalıdır ?

Benimde bir muhabbet kuşum var erkek 3 aylık ve çekoslovakyadan geliyor bayada hiperaktif bir kuş benim önerim eğer kuş alıcaksanız dişi almayın insana alışmıyor ve konuşması baya zaman alıyor ve kuşunuza eş almayınız onunla ilgilenip sizden uzaklaşıyor birde yemeklerinde marulu fazla vermeyin ishal yapıp ciddi sorunlara yol açabilir
haşlanmış yumurta verebilirsiniz çok seviyorlar birde suriye kuşlarından almayın çok yabani ve insana alışmıyorlar
 
Benim kuşum 3 aylık oldu 2.50 aylıktan beri benle erkek konuşmayı deniyo ama bi türlü omuzuma ve elime gelmiyo nasıl evcilleşir ?
 
Benim bir kuşum dün aldım ishal oldu yemini yemiyor su içmiyor erkek adı pıtırcık ne yapmalıyım
 
Muhabbet kuşlarında en sık görülen hastalıklardan biri, “İshal”dir. İshal, anüs çevresine dışkı bulaşması ile anlaşılır. Sıvı dışkılar, muhabbet kuşlarında ishal belirtisi değildir. Eğer dışkının yeşil kısmı normal, beyaz kısmı sıvı ise, kuşta böbrek sorunları olduğunun göstergesidir. İshal birçok farklı etkenden meydana gelebilir ve bazılarının tedavisi çok kolay olsa da, malesef bazıları tedavi edilemeyebilir.

Eğer muhabbet kuşunda ishal olduğunu düşünürseniz, ilk yapmanız gereken onu daha yakından gözlemlemek olmalıdır. Eğer ishal basit bir sindirim problemi ise, yalnızca anüs çevresinde dışkı bulaşması olarak görünür ve tedavisi kolay olacaktır. Genellikle yavru veya yeni alınan muhabbet kuşlarında beslenme alışkanlığı veya hava değişimden kaynaklı olarak bu tür geçici ishal vakaları görülebilir. Çoğunlukla tedaviye gerek kalmadan düzelir. Ancak, eğer kuşta ishalin yanı sıra, kusma veya gaga ve göz çevresinde nemlenme görünüyorsa, ciddi ve bulaşıcı bir enfeksiyon olabilir. Böyle bir durumda, hasta kuşu karantinaya almak ve diğer kuşlardan ayırmak gerekir.

İshal tedavisi
Basit bir sindirim problemi de olsa, ciddi bir enfeksiyon da olsa, ishal, mutlaka tedavi edilmesi gereken bir hastalıktır. İshal olan kuşun ihtiyacı olan ilk şey sıcaklıktır. Normal şartlarda pek üşümeyen muhabbet kuşları, ishal olduklarında vücut ısılarını koruyamazlar. İdeal olarak ortalama 26 °C’lik sıcaklıkta korunmalıdırlar. Eğer ilerlemiş derecede bir ishal veya bulaşıcı bir ishal vakası ise, hasta kuşu daha küçük ve temiz bir kafes içerisinde karantinaya almak gerekir. Aynı zamanda ishal durumunda sıvı kaybı fazla olacağı için, kafeste sürekli taze ve temiz su bulunmalıdır.
 
Muhtemelen yararlı olacaktır teşekkürler gngr sürekli aynı kelimeyi tekrar eden video akıllıca :D:D Değişik şeyler de olabilir ama bununla kesinlike konuşur yanında aç tekrar etsin süper olur :D:D
 
Geri
Üst