Aydınlatma ünitelerinin dekorasyondaki önemi

Ayşegül AYRANCI

Daimi Üye
Aydınlatma ünitelerinin dekorasyondaki önemi
Aydınlık ortamlar her zaman insanın içini açar. Kişilerin psikolojilerini bile etkileyen aydınlanma ihtiyacı hayatımızın olmazsa olmazlarıdır. Aydınlık olmayan bir ortamda geçirilen zamanın negatif etkisini hayatınızda görmek istemiyorsanız iyi aydınlatılmış oda görünümleri elde etme fikri üzerinde yoğunlaşmayı deneyebilirsiniz. Her oda farklı çeşit aydınlanmayı hak eder. Yatak odası, salon, oturma odası, çocuk odası, mutfak, banyo farklı şekillerde aydınlığı hak eden ortamlardandır. Sizlerle bu yazımda aydınlanma ihtiyacınızda hangi odada nasıl etkiler yakalamasınız gerçeği hakkında fikir vermeye çalışacağım. Her sene değişen trendler ile aydınlanmada evlere gelen modern anlayış son derece kaliteli ortam zenginliklerine ortam hazırlamıştır.
home-armatur.jpg

Mekanın kullanım amacını göz önüne alınarak elde edilen alanlar her zaman kullanım amacına daha kaliteli hizmet edebilmektedir. Hijyenin önemsendiği mutfak, banyo, yemek odası gibi bölümlerde güçlü aydınlatılmış ortamların olması gerekmektedir. Çalışma odası, hobi odası ya da çocuk odası gibi odalarda gün ışığının ön planda olduğu odalar daha önemlidir. Bu nedenle gün ışığını düşünerek penceresi bol ve güneşi bol alan odaları bu oda dekorundan yana tercih edebilirsiniz. Çocuğunuzun daha rahat ders çalışabilmesi için beyaz ışık kaynağını seçmeye özen göstermelisiniz. Tepeden aydınlatma modelleri bu odalar için en ideal olanlarıdır.
1.jpg

Dinlenme odası olarak tercih ettiğiniz odalarda daha çok loş ışıklı alanlar yaratmaya bakmalısınız. Daha sıcak alanlar yakalamak için sarı ışık yayan aydınlanma ürünlerinden faydalanmayı denemelisiniz. Düşük frekanslı zayıf ışık kaynaklarından faydalanmak akıllıca olabilir. Bunun için mum ya da abajur tarzı seçimlerde bulunabilirsiniz. Misafir odaları daha gösterişli olmalıdır her zaman. Bunun için göze alımlı gelen avizeler ve spot aydınlatma modellerinin yer aldığı oda görünümleri yakalamak yerinde olacaktır. Yüksek tavanlı evlerde ise sarkaç tipi aydınlatmalar daha iyi aydınlanma sağlayacaktır.
tarz_aydinlatma_artemide_mercury_suspension_resim3.jpg

Dekorasyon tarzınızı da göz önüne alarak seçimde bulunmanız aydınlanma alanlarınızı dekoratif bütünlük ile tamamlamanızı sağlayacaktır. Modern evlerde minimal tasarımlar ve şık görünümlü çağdaş çizgilere sahip aydınlatma üniteleri doğru seçimler listesinde yer alabileceklerdendir. Klasik ya da daha nostaljiye kaçan evlerde ise sarı ışık ya da loş ortam yaratan aydınlatmaları seçmeniz doğru olacaktır. Tüm yazımda geçen aydınlatma ürünlerini düşünerek evinize en uygun olanlarını seçmeye ne dersiniz?
cocuk-odasi-aydinlatma-urunleri-bsk_9c8d9648cfc20564ed1d.jpg
-font-b-Motorcycle-b-font-Led-pendant-font-b-lights-b-font-Cartoon-Lighting-Boy.jpg
 
Geri
Üst