Gül hastalığı ve bitkisel çözüm önerileri

*MeleK*

♥Ben Aşık Olduğum Adamın Aşık Olduğu Kadınım♥
Gül hastalığı ve bitkisel çözüm önerileri
gül hastalığı nedir, gül hastalığı bitkisel çözüm, gül hastalığı tedavi yolları, gül hastalığı tedavisi

Cilt hastalıklarından biri olan gül hastalığı yada diğer bilinen adı ile rozasea, ciltte küçük kırmızı lekeler şeklin de oluşuyor.

Özellikle aşırı stres ve sıkıntı neticesin de ciltte ortaya çıkan gül hastalığı genellikle burun üstün de ve yanaklar da ortaya çıkar. Yanlış ve kalitesiz kullanılan kozmetik ürünler, güneş ışınları, sinir bozuklukları gibi etkenler de bu cilt hastalığına neden olur. Cildi aşırı hassas kişilerde de görülebilen gül hastalığı hakkın da merak ettiğiniz bilgileri sizler için bu konumuz da paylaşıyoruz. Öncelikle bir uzman hekim tarafından eğer cildiniz de oluşan kızarıklıklar için gül hastalığı teşhisi konmuşsa neler yapılmalıdır bunları yanıtlayalım;

gul-hastaligi.jpg


Gül hastalığı Tedavi için yapılması gereken ilk şey derinin hasar görmesine neden olan etkenlerden korunması gerekir. Örneğin güneş ışınlarına maruz kalmak, kalitesiz kozmetik ürünleri kullanmamak, sinirlerinizi yıpratmamak gibi hususlara özen göstermelisiniz.



Gerekli önlemler alındıktan sonra var olan duruma göre hastalığa yakalanmış kişilerin derisi incelenmelidir. Ondan sonra hastalığı tedavi etme sürecine başlanabilir. Sıkça uygulanan bu iyileşmeler antibiyotik losyonlar ya da antibiyotik haplardır. Alınan ilaçlar ciddi olumsuzluklara neden olabileceği için kesinlikle doktor tavsiye etmeden herhangi bir ilaç kullanmamalısınız.

Hastalığın derecesine göre ve hasta olan kişinin arzusu yönünde lazer tedavisi da uygulamak tercih edilebilir. Lazer tedavisinde esneyen ve deri üzerinde kızarmalara sebep olan damarlar ortadan yok edilir. Bir, bir buçuk ay aralıkla ile 2-3 kez lazer uygulamalarına devam edilir ve sorunlu tüm damarlar ortadan kaldırılır.

Lazer uygulaması yapılan kişilerin daha fazla özen göstermeleri gerekmektedir. İşlemler süresince mutlaka güneş losyonları kullanılmalıdır ve iltihap kapma sorunlarına yönelik önlemler alınmalıdır. Sıcak duş ve sıcak suyla yapılacak herhangi durumlardan mümkün olduğunca uzak durulmalıdır. Bu basamakları göz önüne alan kişiler diğerlerine oranla daha kısa bir sürede gül hastalığından kurtulmaktadırlar.

Gül hastalığıyla baş etmeye çalışma süresinde olan biriyseniz bilhassa sinirleriniz yıprandıysa bu sorunlarınızı çözmeniz gerekir. Hastalığın geçmeyen bir hastalığa dönüşmesinin en önemli nedeni hastanın sinir bozukluklarının olmasıdır. Gül hastalığı aşırı sıcak havalarda ortaya çıkmaktadır. Bu sebepten dolayı gül hastalığının meydana gelmiş olduğu bölgeler muhakkak fazla sıcak havalardan korunarak uzak tutulmalıdır.

Gül hastalığı için bitkisel çözüm yolları varmıdır varsa nelerdir?

gul_hastaligi_bitkisel_tedavisi.jpg


Rozaseaya iyi gelen bitkiler: Papatya

Yüzdeki kızarıklar için en popüler çözümlerden biri papatyadır. Anti-inflamatuar etkisi ile cildi yatıştırır. Kızarıklıkları azaltır ve enfeksiyonu önler.

• Bir avuç saf papatya üç su bardağı su içinde 10 dakika kaynatılır.
• Karışım bir süre buzdolabında bekletilir.
• Bu karışım bir bez yardımı ile etkilenen alanlara uygulanır. Ciltte yaklaşık 15 ya da 20 dakika kadar bekletildikten sonra cilt durulanır. Papatya içeren merhemler de kullanılabilir.

Rozasea için bitkisel tedavi: Aloe Vera

Aloe vera pek çok cilt sorununda kullanılan bir çözümdür. Soğutma etkisi ile yüzde oluşan kılcal damar kızarıklarında da kullanılabilir. Günde iki kez aloe vera jeli doğrudan cilde uygulanabilir.

Yeşil çay rozasea tedavisi

Yeşil çay da cilt sağlığı için etkili bir çözümdür. Anti-inflamatuar, antioksidan; anti kanserojen özellikler içerir. Aynı zamanda cildin güneşe maruz kalması sonucu oluşan hasarı da engeller.

• Yeşil çay yaprakları 2 ya da 3 su bardağı su içine eklenerek kaynatılır. Ardından soğumaya bırakılır. Kompres şekilde cilde uygulanır.

Rozaseaya iyi gelen yağlar: Çay ağacı yağı

En güçlü doğal tedavilerden biri de çay ağacı yağıdır. Çay ağacı yağı güçlü antiseptik ve anti-inflamatuar özellikler içerir. Cilt üzerine doğrudan kullanılabilir.

• Çay ağacı yağı birkaç damla kadar etkilenen alanlara uygulanır.
• Ancak uygulamayı yapmadan önce olası enfeksiyonları önlemek için eller iyice yıkanmalıdır.
• Yağ cilt üzerinde 30 dakika kadar bekletilir ve su ile yıkanır.

Rozasea için yulaf ezmesi

Yulaf ezmesi cildi nemlendiren ve tahrişi yatıştıran özelliklere sahiptir. Aynı zamanda kaşıntıyı giderir ve anti-enflamatuar özellikler içerir. Cildi korur.

• Yarım bardak suya 2 yemek kaşığı yulaf unu eklenir. Bir süre bekletilir.
• Ardından karışım etkilenen bölgelere uygulanır. Bu ağrı, kaşıntı ve tahrişi hafifletmeye yardımcı olcaktır.

Rozasea için elma sirkesi

Elma sirkesi de yüzde oluşan kızarıklar için kullanılabilir. Topikal tedavi olarak kullanılabilir. Elma sirkesi vücudun normal pH dengesini korumaya yardımcı olur. Anti-septik ve anti-enflamatuar özellikleri vardır.



• Ham elma sirkesi ciltte oluşan tahriş ve kızarıklıkları azaltmak için etkilenen alanlar üzerine uygulanabilir.
• Ayrıca iki çorba kaşığı elma sirkesi bir bardak ılık su ile karıştırılarak günde iki kez içilebilir.

Rozasea hastalığına kırmızı yonca

Kırmızı yonca da etkili bir çözümdür. Doğal iyileştirici güçleri vardır. Kızarıklık ve inflamasyonu azaltır.

• Kırmızı yonca çay şeklide demlenir. İstenilen sonuçları almak için günde iki kez içilir.

Rozasea hastalığı bitkisel tedavi: Elma maskesi

Taze elma maskesi bu tip cilt sorunlardan kullanılabilir. Elma maskesi kan damarlarının daralmasını sağlar ve yatıştırıcı bir etki yaratır.

• Elma ezilerek hamur haline getirilir ve cilde maske şeklinde uygulanır.
• Maske ciltte yaklaşık 15 dakika kadar bekletilir ve soğuk su ile yıkanır.
• Her gün uygulanması tavsiye edilir.

Rozasea hastalığı için meyan kökü

Meyan kökü dermatit geliştiren glycyrrhizinic asit içerir. Meyan kökü içeren jeller, kaşıntıyı gidermek ve rosacea tarafından neden olan tahrişi azaltmak için kullanılabilir.

• Meyan kökü hamur haline getirilerek etkilenen cilt bölgelerine günde 2 kez uygulanabilir.

Rozasea hastalığı bitkisel tedavi: Lavanta yağı

Lavanta yağı anti-enflamatuar ve antiseptik özelliklerinin yanı sıra cildi temizlemeye yardımcı olur. Ayrıca tahrişi ve kızarıkları hafifletir. Geraniol isimli bir enzim içeren lavanta bazı kişilerde cilt tahrişine neden olabilir. Bu nedenle lavanta yağı az miktarda başka bir alana uygulanarak alerji testi yapılmalıdır.

• Bir pamuk topağı lavanta yağı ile ıslatılır.
• Masaj yağı yavaşça rosacea hastalığından etkilenen alanlar üzerine uygulanır.
• 30 ya da 40 dakika ciltte bırakılır ve temiz su ile yıkanır.
• Temiz ve iyi görünümlü bir cilt elde etmek için her gün tekrar edilir.

Keten tohumu yağı

Keten tohumu yağı genellikle cilt sağlığı için kullanılan bir yöntemdir. Esansiyel yağ asitleri içerir. Rosacea gibi cilt hastalıklarında da kullanılmaktadır.

•, Rosacea hastalığında enfeksiyonu azaltmak için günde 3 defa 1 çay kaşığı keten tohumu yağı alınabilir.

Çinko


Çinko cilt ve vücut sağlığını korumaya yardımcı olan temel besin maddelerinden biridir. Uygun miktarda alındığında rosacea hastalığı ile savaşmaya yardımcı olur. Cilt sorunlarını tedavi etmek için çinko takviyeleri de alınabilir. Ancak bu takviyeleri almadan önce uygun doz için mutlaka bir doktora danışılması önerilir.

Üzüm çekirdeği

Üzüm çekirdeği özü, antioksidan işlevi görür ve antienflamatuar özellikler içerir. Ciltte kollajen protein oluşumunu artırır ve deri enfeksiyonlarını azaltmaya yardımcı olur. Aynı zamanda rosacea hastalığından kaynaklanan kızarıkları da azaltmaya yardımcı olur.

• Rosacea tedavisi için en az 50 mg üzüm çekirdeği ekstresi, üç kez her gün tüketilmelidir.

B vitamini kompleksleri

Vitamin B, vitamin B2, riboflavin özellikle cilt, saç ve tırnak sağlığı için gereklidir. Vitamin B kompleks takviyeleri alarak rosacea hastalığından kaynaklanan kızarıklar yatıştırılabilir.

• Her gün 100 mg kadar B vitamini alınabilir. Ancak bu takviyeleri almadan önce hangi B kompleksinin kullanılması gerektiğini anlamak ve dozaj bilgisi için doktora danışılması önerilir.

C vitamini

C vitamini vücudun bağışıklık sistemini geliştirir. Aynı zamanda rosacea enfeksiyonlarının azaltılmasına yardımcı olur. Bağ dokusu güçlendirmeye yardımcı olurken kızarıkları hafifletir. Anti inflamatuar özellikleri ile kan damarlarını güçlendirir. Bioflavanoids ile birlikte kullanılması önerilir. C vitamini ve bioflavonoids kombine kullanıldığında deri iltihabı azaltır ve enfeksiyon önlenmiş olur.

•Rosacea tedavisi için günde en az üç kez 500 mg c vitamini ile birlikte bioflavanoids tüketilmelidir. Ancak dozajlar kişiden kişiye değişebileceği için mutlaka doktora danışılması gerekir.
Yüzde oluşan kızarıklar ve kılcal damar belirginleşmeleri rosacea hastalığına işaret ediyor olabilir. Bu durumda bu bitkisel çözümlerle kızarıklar hafifletilebilir. Çok ciddi bir hastalık olmasa da bu deri hastalığı oldukça rahatsız edicidir. Bu nedenle eğer kişi çok rahatsız oluyorsa bir dermatoloğa görünmesinde fayda olacaktır.
 
Geri
Üst