Yüz germe ameliyatı nedir nasıl yapılır ?

Uzman SühaN

Administrator
Yüz germe ameliyatı nedir nasıl yapılır ?
Cildin yaşlanması kaçınılmazdır. Zamanla yüzün belli kısımlarında gevşeme,sarkma ve kırışma gözlenir. Kalıtım, kişisel alışkanlıklar, yer çekimi ,güneşe maruz kalma yaşlanmaya katıkıda bulunan etkenlerdir. Bu olumsuzluklar yüz germe işlemine karar vermenin sebepleridir. Bu makalede yüz germe ameliyatı ile ilgili detaylı bilgileri bulabilirsiniz.

yüz germe.jpg




Bir yüz germe ameliyatı kozmetik cerrahide yüzde daha genç bir görünüm vermeyi amaçlayan bir prosedürdür.Bir yüz germe genellikle genel anestezi altında yapılırBu işlem fazla yüz derisini çıkarmak yada gererek yüzü yeniden şekillendirir.İşlem 2 ila 5 saat sürebilir ve kişi aynı gün cerrahi sonrası normalde eve dönebilir.Bir estetik cerrah, kulak arkasında ,(saç veya saç çizgisine kadar) uzanan bir kesi yapar.Cerrah cildi derin yüz kaslarından kaldırır. Cildi hafifçe yukarı arka yönde çeker ve fazla cildi çıkarır. Yüzün daha derin dokularını sıkılaştırır.



Ayrıca Yüz ve boyun kısmını sıkılaştırmak için çenenin altında küçük bir kesi yapılabilir. . Bu işlem boyun germe olarak bilinir .Ameliyattan sonra yüzünüz bandajlanacaktır. Dikişler 5 ila 10 gün içinde alınacaktır.Doktorunuz ameliyat sonrası ağrıdan kurtulmak için ilaç reçete edebilir. Yüzün şişip morarması olası etkilerdir. Yüz germe ameliyatı öncesi 2-4 hafta alkol ve tütün ürünlerinden kaçınmak gerekir. Tütün dumanı cilt ve doku ölümü riskini arttırır ve yüzünüzün iyileşme sürecini geciktirir ve skarlaşmayı daha da kötüleştirecektir.Çoğu kişi, yüz germe işleminden 2-3 hafta sonra normal faaliyetlerine dönebilir.İlk başta cildiniz çok gergin olucak ve muhtemelen yüzünüzün yeni görünümünü garipsiyeceksiniz.Bu normaldir. Zamanla yüzünüz oturacaktır.Cerrahiden sonra cildin oturması aylar sürebilir.


Ameliyat öncesi

Cerrah yüzünüzü incelemek için fotoğraflar çekicek. Bireysel riskler, özellikle yüksek tansiyon, yara izi eğilimi, sigara içme ve kan pıhtılaşmasında eksiklikler gibi tıbbi durumlarda ele alınacaktır. Cerrah kapsamlı bir tıbbi geçmişi ele almasının yanısıra hastanın cerrahiye yönelik zihinsel ve duygusal tutumlarını değerlendirir. Ameliyatın başarısı için gerçekçi bir tutum önem taşıdığı için, cerrahi prosedür ve gerçekçi beklentiler tartışılacaktır.


Komplikasyonlar

Yüz germe ( yüz estetiği ) cerrahisinin komplikasyonları seyrektir ve nitelikli tecrübeli bir meslek mensubu tarafından gerçekleştirildikleri sürece kozmetik işlemler genellikle güvenlidir.Yüz germe cerrahisinin riskleri ve komplikasyonları arasında şunlar bulunur:
Kanama
morarma
Anestezi komplikasyonları
Kasları kontrol eden fasyal sinirlerde hasar, genellikle geçici
hematom
enfeksiyon
Uyuşma, günler veya haftalar içinde iyileşebilir
doku ölümü
Kesi yerinde saç dökülmesi, ancak bu nadirdir

Ameliyattan sonraki günlerde iltihaplanma , ağrı, kızarıklık veya şişlik fark edilirse , tıbbi yardım alınmalıdır. Bu hematomun bir işareti olabilir. Ateşiniz varsa bu enfeksiyon belirtisi olabilir.

Cilt tipi, etnik köken, cilt esnekliği derecesi, bireysel iyileşme, temel kemik yapısı ve gerçekçi bir tutum cerrahi öncesi tartışılması gereken faktörlerdir.Çoğu hasta, yüz germe işlemi ile birlikte yağ fazlalıklarını gidermek için yüze liposuction uygulamasına karar verir. Birden fazla kusuru düzeltmeye ihtiyaç duyulursaen iyi sonucu almak için birden fazla prosedür gerekli olabilir.



Yaşlandıkça, yüzünüzün deri ve yumuşak dokuları elastikiyetlerini kaybeder ve yerçekimi, istenmeyen etkilerini göstermeye başlar.Göz kapakları kaşlar düşebilir,dudak ve göz kenarlarında alında kırışıklıklar başgösterebilir.Yanaklar ve boyunda sarkmalar oluşabilir.Yüz germe ameliyatı düşünüyorsanız mutlaka başarılı bir plastik cerrahı tercih etmelisiniz.Onarıcı bir ameliyat olarak, bir yüz germe, temel görünümünü değiştirmez ve yaşlanma sürecini durduramaz.Bir yüz germe işlemi ancak cerrahi olarak yapılabilir; Cerrahi olmayan gençleştirme tedavileri aynı sonuçları elde edemez.
 
Yaşlanmak kaçınılmazdır. Yaşlandıkça cilt elastikiyetini kaybetmeye başlar ve yüz dokuları hacim kaybeder.Neyseki günümüz de bu problemler kozmetik cerrahi ile gideriliyor. Yüz germe ameliyatına birkaç yaklaşım vardır .Plastik cerrahınız, yüzünüzün şekli de dahil olmak üzere, hedeflerinize ve yüz özelliklerine dayalı bir yaklaşımı önerecektir. Kesilerin yerleşimi ve uzunluğu, size en uygun olan facelift tekniğine bağlı olarak değişir.Facelift yara izleri neredeyse görünmez olabilir. Dikişler kulak arkasına yapılır. Genleriniz, cilt kalitesi ve bakım rutiniz, yüz germe işleminizin ömrünün önemli faktörlerindendir ancak facelift tekniği, sonucun ne kadar süreceğini belirleyen bir numaralı faktördür. Bir yüz germe cerrahisinden kaynaklanan önemli komplikasyonlar seyrektir. Genellikle herhangi bir büyük problem yaşanmadan ameliyat yapılmaktadır.
 
Bir yüz gerdirme yaşlanmadan veya kilo kaybından kaynaklanan yüz ve boyundaki kırışıklıkları ve sarkmaları kozmetik cerrahi ile gidermektir.Prosedür fazla cildi temizler, altta yatan kasları sıkar ve cildi daha üst bir seviyeye çeker. Sonuçlar Botox gibi kırışıklıkları önleme enjeksiyonlarından beklenebilecek öteye geçiyor. Kısaca Bir yüz gerdirme, yaşlanmanın neden olduğu yüz kırışıklıklarının ve sarkmanın tedavisinde en kapsamlı yaklaşımdır. Bu cerrahi müdahale yüzün birçok alanını iyileştirebilir.On yıl veya daha fazla dayanabilir ve on ila onbeş yaş daha genç görünmenizi sağlayabilir. Genel sağlığınız iyi ise, olumlu bir tutum ve gerçekçi beklentiler varsa, büyük olasılıkla bu prosedür için iyi bir adaysınız.
 
Hepimize erken ya da geç olan yaşlanma sürecinin bir parçası olarak, cildimiz esnekliğini kaybeder ve kaslarımız gevşer. Günlük hayatın stresleri, yerçekiminin ve güneşe maruz kalmanın etkileri yüzümüzde görülebilir. Kıvrımlar ve gülümseme çizgileri derinleşir.Yaşlanmanın ilk işaret dudakların etrafında, gözün dış köşelerinde ve ifade çizgilerinde gelişen ince kırışıklıklardır. Bunun gerçekleşme oranı kişiden kişiye değişir ve muhtemelen genlerimiz tarafından saptanır.Ağır kilo kaybı, yüz görünümünde yaşlanmaya benzer değişiklikler üretebilir.En iyi aday, yüzü ve boynu sarkmaya başlamış ancak cildi hala elastikiyetine sahip olan ve kemik yapısı güçlü ve iyi tanımlanmış bir adaydır. Eğer kiloluysanız ve kaybetmek niyetindeyseniz, ameliyattan önce yapmalısınız. Bu, cerrahın daha fazla cildi çıkarmasına ve dolayısıyla daha hoş bir sonuç vermesine olanak tanır.
 
Çizgiler ve kırışıklıklar, gevşek cilt ve kahverengi lekeler gibi yaşlanmanın görünür işaretleri artık yaşlanmanın kaçınılmaz bir parçası olmak zorunda değildir . Yüz germe ameliyatıyla yaşlanamaya dur diyebilirsiniz. Raidasyon cerrahisi olarak da bilinen yüz germe ameliyatı genç görünmek isteyen erkekler ve kadınlar tarafından en çok istenen prosedürlerden biridir. Genellikle gözler, ağız ve çene çizgisi etrafında doğal elastikiyetini kaybetmiş yorgun cildi canlandırmak için uygulanır.Kalıtım, güneşe maruz kalma, yerçekimi çekimi ve sigara gibi kişisel alışkanlıklar yüzün yaşlanmasına katkıda bulunur. Bu değişiklikler en iyi yüz kaldırma ameliyatı ile tedavi edilir.
 
Yüz germe ameliyatı yaşlanma bulgularını azaltmak için kullanılan bir prosedürdür.Bir yüz germe ameliyatı zamanın, stresin ve elementlere maruz kalmanın zararlı etkilerini tersine çevirmeye yardımcı olabilir. Bu işlemi gerçekleştirmek için yüz estetiği sağlayan bir cerrah, estetik açıdan daha hoş bir kontur görünümü yaratmak ve yüz yapısını canlandırmak için yüzün altında yatan kasları kaldırıp sıkıştıracaktır.Daha sonra yaşlı, yorgun bir görünüme katkıda bulunabilecek fazla yağ ve cilt ceplerini kaldıracaktır.Tecrübeli, yetenekli bir plastik cerrah, bu prosedürü sanatsal bir gözle dikkatle uygulayarak harika bir görünüm sağlayabilir.Yüz germe ameliyatı için adayın belirlenmesinde yaş en önemli faktör değildir; Cildin esnekliği, kemiğin güçlülüğü ve hastanın genel sağlığı önemlidir.Yüz germe ameliyatı doktorunuza ve hatta bölgeye göre değişiklik gösterebilir.Birçok hasta, daha kapsamlı sonuçlar için yüz germe işlemine ek olarak farklı tedaviler görebilir..
 
Geri
Üst