Hamilelikte En Çok Kaçıncı Ayda Kilo Alınır Anne Adayları Önemli

LaViNYaM

>>>ιкιz αηηєѕι<<<
Hamilelikte En Çok Kaçıncı Ayda Kilo Alınır Anne Adayları Önemli
Hamilelikte En Çok Kaçıncı Ayda Kilo Alınır- Kadınların en çok merak ettikleri şeydir hamilelikte ne kadar kilo alınır doğumdan sonra bu kilolar nasıl verilir? Bu konuda çok dikkat eden anne adayları var ama kendini engelleyemeyenler de var tabii. Özellikle iki kişilik yiyorumun arkasına gizlenerek hem dengesiz hem sağlıksız beslenenler var. Bilinçli anne adayı olun ve sağlıksız ve dengesiz beslenmeye karşı dikkatli olun. Çünkü bu hamilelikte ilerleyen dönemlerde çok sıkıntılı hamilelik geçirmenize ve daha birçok sağlık sorununu da beraberinde getirecektir. Şimdi hangi aylarda daha çok kilo alınır bunun hakkında önemli bilgiler sunalım.

hamilelikte en cok hangi ay kilo alinir.jpg


Aslında önemli bir durum var ki bu gebeliğin son 3 aylık döneminde daha çok kilo alındığı yanlışı vardır. Ama bu tamamen doğru değil. Çünkü gebeliğin ikinci 3 aylık döneminde 4-5-6. aylarda da önemli miktarda kilolar alınabilir. Özellikle ilk üç ay anneler genelde vücutları da gebeliğe alışmaya çalıştığından birçok sıkıntılı gebelik belirtileri yaşarlar. Özellikle mide bulantıları baş dönmeleri, ağrılar iştahınızı da kapatır. Bu ilk zamanlar belki kilo bile verebilirsiniz ama kilo almak pek mümkün değildir. 3. aydan sonra genelde anne adayları daha rahat bir dönem geçirirler. Gebelik belirtileri genelde geçmiştir, ağrılar, mide bulantıları, kokulardan yiyeceklerden tiksinmeler azalmıştır doğal olarak iştahınız artmış keyifler de yerinde olunca bu aylarda 4-5 kilo belki 6 kilo sağlam alabilir bir anne adayı. Hamilelikte iki kişilik besleniyorsunuz diye düşünebilirsiniz ama sağlık sorunları yüzünden bebeğinizde etkileneceğini unutmayın hanımlar.

Gebeliğin tamamı boyunca ideal kilo alma oranınız 9-11 kg olmalıdır. Ama 14-15 kg almaya da izin verilebilir ama sanmayın ki bu kilo ideal diye almaya çalışmayın. Dikkatli ve düzenli beslenmeli sağlıklı beslenmeye özen göstermelisiniz. Fazla kilo her zaman zarar olacaktır hanımlar. Özellikle çok tatlı şekerli beslenmek gebelikte şeker, hazır gıdalardan beslenmek kontrolsüz kilo almaya sebep olur. Yine fazla kilolar nefes darlığı, zor doğum, gebelik içinde tansiyon sorunu daha birçok sorun ortaya çıkabilir.

gebelikte fazla kilo alimi.jpg


Hani dedik ya hanımlar ikinci üçüncü trimester dönemi daha fazla kilo almanıza müsaittir. Özellikle çok bilinen bir yanlış vardır ki bu da son aylarda daha fazla kilo alımıdır. Aslında bu son aylarda kilo alma hızı azalır hatta kilo düşüşü bile yaşanabilir. Aslında bebeğiniz son ayda artık doğuma yaklaştığı gelişimlerini tamamladığı için artık kilo alımı durur. Yani aldığınızı sandığınız kilo bebeğin kilosu eşi suyunun ağırlığıdır. Bu ay içinde de kilo alınır tabi ama bu eğer ikinci 3 aylık dönemde dikkat edilmez ise bu ay da daha fazla yemeye müsait olursunuz. Onun için her zaman meyve sebze balık et süt ürünleri bol su içerek gününüzü tamamlamalı özellikle akşamları belli bir saatten sonra yemek yememelisiniz bu hem mide ekşimeleri yanmalarının da önüne geçmiş olur. Ayrıca hamileliğiniz boyunca kendinize yürüyüşü adet edinmek hafif egzersizler yapmak faydalı olacaktır. Böylece gebeliğinizde ideal kiloda kalırsınız her zaman. Her zaman evde baskül bulunsun ki siz de kolayca kilo kontrolü yapabilesiniz. Özellikle yemek yedikten sonra değil sabah kalkınca kilonuzu ölçün doğru sonuçlar almak için.
 
Hamilelikte alınan kilolar genelde sen iki kişisin iki kişilik yemelesin diye gelen ısrarlardan oluyor. Kuzenimin ilk bebeğiydi sürekli yemesi için ısrarlar oldu .Gebelikte tam 19 kilo almıştı . Hala o fazla kilolarını vermeye çalışıyor. Çok güzel bilgiler vermişsiniz paylaşım için teşekkür ederiz.
 
Faydali bir paylaşım olmus. Ama aksine ben kilo alamamaktan korkuyorum. İnsallah bende bebegimde sağlıklı kilo aliriz.
 
15+3 oldum bugün ilk 3 ay cok kusmama rağmen 4 kilo almisim. 44 kg ile hamile kaldim su an 48 küsür falanim. Ben aksam yemeginden gece yatana kadar yiyorum çünkü gece lavaboya diye uyanığım zaman kendimi ac hissettigim icin meyve yogurt süt hafif seyler bazen yemek yeme ihtiyacı duyuyorum. Elimde degil yemek ıstiyorum midem eziliyor sanki yemezsem. Bu arada bende kilo almak ıstiyorum 15 16 kilo alsam hic problem olmaz benim için. Bebeğim de sağlıklı standart kiloda doğarsa benim icin problem yok.
 
Geri
Üst