Duygularımızı harekete geçirmeye var mıyız?

Ayşegül AYRANCI

Daimi Üye
Duygularımızı harekete geçirmeye var mıyız?
Anasınıfı etkinlikleri duyguları dışa vurmada kullanılan somuttan soyuta giden etkinlikler arasındadır. Çocuklar her gün farklı duygu halleriyle sınıfa gelirler. Bir gün çocuklar çok mutluyken bir gün ağlayarak sınıfa girmek isteyebilirler. Bu duygu boşalımını farklı şekillerde ortaya koymaları mümkün olabilmektedir. Sizlerde bu duygu boşalımından en iyi şekilde faydalanmak istiyorsanız duygu panosu hazırlayarak öğrencileriniz adına en güzeli elde edebilme şansını yakalayabilirsiniz. Anasınıfı etkinlikleri zinciri arasında yer alan gülümseyen – mutlu-, üzgün, somurtkan, utangaç, korkmuş, şaşkın, ağlayan ya da daha farklı ruh hallerini yansıtabilen pek çok farklı duygu hali vardır. Siz de bu duygu hallerinden son derece kolay bir şekilde faydalanabilmek isteyenler arasındaysanız duygu panosu önerilerime göz atabilme tercihini daha fazla ötelememelisiniz.


d7ad9b9251b8da72bc03c38f6786bc55.jpg

duygu maskemiz 2.JPG

Sanat etkinliği çalışması için son derece uygun bir çalışma ile üst resimde karşınızdayım. İlgi köşesi olarak hazırlayıp gelebileceğiniz tabaklara yarım ay şeklinde kesip çalışacağınız yüz ifadeleri özellikle sınıfta serbest zaman etkinliğinde son derece faydalı olabilecek çalışmalar arasında kendini göstermektedir. Bu çalışmaları siz hazırlayıp adeta kuklalarla oynuyormuşcasına çocukları eğlendirebileceğiniz gibi aynı zamanda kendini nasıl hissediyorsun sorusuyla da bir önceki gün ya da gece ailesiyle yaşadıkları anlarla alakalı bilgi edinebilirsiniz. Onu üzmüş bir olay olduysa fazla etkileyen öğrenci bunu kolaylıkla dışa vurum gerçekleştirecektir. Olumsuz giden bir öğrencilik yaşantısında da bu tarz etkinlikler özellikle drama saatlerinde oldukça kolaylıkla tedavi edilebilecek şekilde kendini belli edebilmektedir.
okul-oncesi-duygular-flash-karti-1.jpg

okul-oncesi-duygular-flash-karti-2.jpg

okul-oncesi-duygular-flash-karti-4.jpg

Üst resimlerde yer alan flash kart kullanımlarıyla oldukça kaliteli etkinliklere başlangıç gerçekleştirebilirsiniz. Yüz ifadelerini sınıfın belirli köşelerine yerleştirip nasıl hissediyorsun sorusu sorarak bir giriş yapabilirsiniz? Ardından neden sorusunu takip ettirip çocuğun negatif enerjisini drama ya da sessiz sinema tarzı bir etkinlikler dışa vurumunu kolaylaştırabilirsiniz. Rol model olma ya da taklit yeteneğini canlı tutabilecek bu kaliteli etkinliklerle çocuklarla iletişim sorunu yaşamadan oldukça eğlenceli etkinlikler gerçekleştirebilme imkanı yakalayabilirsiniz.
tubitak21.jpg

Korkuyla alakalı üst resimde yer alan açıklamalı yazı sohbet etkinliğinde bahsedilerek korku duygusunun bile neden hissedilmesi gerektiği gerçeğini çocuklara özümsetebilirsiniz. Böylece korku duygusunun aslında öyle çekinilecek bir duygu olmadığı, insanların bu duyguyu hissetmelerinin bazı zamanlarda oldukça normal olduğu gerçeğiyle çocuğu yüzleştirebilirsiniz. Böylece kimi zaman bazı etkinliklerde karşılaşılan korkan çocukla dalga geçme davranışında giderek sönme durum oluşumuna zemin hazırlama olanağı yakalayabilirsiniz.
1.jpg
 
Son düzenleme:
Geri
Üst