Ekmeğin küflenmesini önlemek için ne yapmalı?

*MeleK*

♥Ben Aşık Olduğum Adamın Aşık Olduğu Kadınım♥
Ekmeğin küflenmesini önlemek için ne yapmalı?
pratik bilgiler, ekmeğin küflenmemesi için ne yapmalı, ekmek nasıl saklanmalı ile ilgili bilgileri bu konumuz da bulabilirsiniz.

Ekmek hayatımızın vazgeçilmez bir parçası haline gelmiştir. Hele ekmek yemeden doymayan ne çok insan vardır değil mi? Hatta çalışılan emeğin parasına bile ekmek parası demişiz... Herşey ekmek için;)

Eskiden benim çocukluğumda bildiğim genelde bir tip ekmek vardı oda somun ekmek dediğimiz beyaz ekmek ha bide ramazan ayların da çıkan sıcak pideler olurdu...

Günümüz de ise o kadar çok ekmek çeşidi var ki buğdaylısı, çavdarlısı, ekşi mayalısı, köy ekmeği, tahıllı ekmek ve daha bir çok çeşidi bulunan ekmekler sofralarda çok özel bir yere sahiptir.

Bazen aldığımız ekmekler fazla gelir ve onları nasıl muhafaza etmemiz gerektiğini bilmediğimiz için kısa sürede küflenen ekmekler ne yazık ki çöpe atılıyor.


1.jpg


Ekmeğinizin uzun süre dayanması için aslın da çok pratik bazı yöntemler var.. Bu yöntemler ile ekmeğiniz hemen küflenmeden daha uzun bir süre dayanacak ve sizde ekmek israfı yapmaktan kurtulacaksınız.

Eğer ekmek çok fazla geldiyse kalanını buzdolabın da saklayabilirsiniz. Hatta ben kendi evimde fazla gelen ekmekleri direk buzluğa atıyorum ve tüketeceğimiz zaman çıkartıp ısıtınca yumuşacık pamuk gibi oluyor.

Eğer ekmeği buzdolabı haricin de kapalı bir dolapta muhafaza ediyorsanız o zaman dolabın iç kısmına biraz tuz serperseniz bu ekmeğin küflenmesine engel olacaktır.

Bu arada ufak bir tüyo daha size vermek istiyorum eğer ekmekleri daha uzun süre saklamak istiyorsanız onları dilimleyerek saklamayı tercih edin çünkü böylelikle tazeliklerini daha uzun süre koruyacaktır.Ve dilimlenen ekmek kolay kolay bayatlamıyacağı için taze kalacaktır.
 
ekmek fazla oldumu bende direk buzluğa koyuyorum bazen o kadar çok işe yarıyorki anlatamam evde ekmek kalmıyor almayı unutuyorsunuz ve ekmek bulamadığınız zamanlarda benim gibi buzluktan çıkarıp mikrodalgada biraz ısıtın çok yumuşak oluyor fırından yeni çıkmış gibi.. yazın daha çok küfleniyor sıcağında etkisi ile tuzun küfü önlediğini ilk kez duydum ama mutlaka denicem
 
ekmek çöpe gittimi gerçekten çok üzülüyorum hemde çok günah bende mümkün olduğunca fazla ekmek almamaya çalışıyorum eğer hemen tüketmiyeceksek yada ekmek arttıysa o zaman buzluğa koyuyorum bazen öyle zamanlar oluyorki evde ekmek bulamıyoruz o zaman devreye buzluğa koyduğum ekmekler giriyor. yada buzdolabının rafında saklıyorum yazın daha çabuk küfleniyor çünkü
 
Geri
Üst