Burun kılları nasıl temizlenir ?

Uzman SühaN

Administrator
Burun kılları nasıl temizlenir ?
Burun kılları aslında biyolojik bir işleve sahiptir. Solunum sistemi ile dış dünya arasında bir bariyer oluşturarak sizi birçok hava patojeninden korur. Yani, sizi bakımsız göstermesine rağmen sizin bu burun kıllarına ihtiyacınız vardır. Yalnız sağlık yararlarını elde etmek için burun deliklerinden dışarı sarkmış burun kıllarına ihtiyacınız yok. Burun kıllarının çıkarılması oldukça zor bir iş olabilir. Makalemizin devamn da burun kıllarını nasıl temizlemeniz gerektiği hakkın da bilgiler vereceğiz.


burun kılı.png





Burun kılları görüntü açısından hoş değil ve bir çok insan bunun farkında değil. Burun kıllarını almak acılı bir işlemdir. Sık sık hapşırmanıza ve burun kaşıntısına neden olabilir. Fakat makasla burun kıllarınızı kısaltabilirsiniz. Burun kıllarını temizlemek için doğru makas kullanmanız şart. Düzeltme makasının kullanılması burun kıllarından kurtulmanın en basit yoludur. Kullanımları en kolay araçtır ve etkili ve ağrısızdırlar. Burun tüylerini daha önce hiç kesmediyseniz makas mantıklı bir tercih olacaktır. Burun kılları için tasarlanmış makaslar vardır. Bu makasların ucu yuvarlaktır ve burun kıllarının temizliğini yaparken olası kazalardan koruyabilir.

Makasın ucu burun deliğinize rahatça sığacak kadar küçük olmalıdır . Burun makası bunun için idealdir. Paylaşılan veya ortak kullanılan makas kullanmaktan kaçının . Birçok eczanenin, büyük mağazaların ve kişisel bakım mağazalarının kozmetik bölümünde burun makaslarını bulabilirsiniz. Makasınızın saplarını ve bıçaklarını su ve antibakteriyel sabunla temizleyin ve kullanmadan önce havluyla kurulayın .

Burun kıllarını hasta olduğunuz zaman temizlemeyin.Burnunuzun kuru ve temiz olduğun dan emin olun . Şayet gripseniz hastalıktan kurtulduktan sonra işlemi gerçekleştirin. Hastayken burun kıllarını temizlenmeniz daha fazla kirleticiye maruz kalmanıza neden olabilir.

Burun kıllarını temizleme den önce aydınlık bir yere geçin. Bir elinizle burun deliğinizi hafifçe havaya kaldırın. Burun içindeki görünmeyen kılalra karışmayın. Dışarı sarkan tüyleri temizlemeniz kafidir. Burun kılları vücudunuzu olası enfeksiyonlara karşı korur yani önemli işlevi vardır. Burun kıllarını tamamiyle temizlemeniz olumsuz etkilere neden olabilir.

Burun kıllarını temizlemek için makinalarda vardır. Her bir makinanın işlevi aynı olsada markalara göre fiyat aralığı vardır. Burun kılllarını temizleme makinaları 15 TL den başlayıp 60 Tl ye kadar çıkabilir. Burun kılalrını temizleyen makinaların kullanımı pratiktir. Bir çok insanın tercihidir. Ürünü nasıl kullanmanız gerektiği kullanma talimatın da yer alacaktır.

Bir çok insan cımbızla burun kıllarını temizlemeye çalışıyor. Bu işlem acılı olduğu kadar tehlikelidir. Bakteriyel enfeksiyonlara karşı burnunuzu savunmasız bırakabilir. Ayrıca cımbızla alınan ince burun tüyleri daha sonra daha kalın çıkabilir. Yinede cımbızla burun kıllarından kurtulmaya çalışıyorsanız işlemi yapmadan önce cımbızın steril olduğun dan emin olun. İdeal olarak, burun deliğinize rahatlıkla sığacak kadar küçük olmalıdır.

Burun kıllarını şekerli yada sir ağdayla temizleyenler vardır. Burun estetiği yaptıranlar bu işlemi yapmamalıdır. Sir ağda yada şekerli ağda burun kılalrını kökten alabilir ama acılı bir işlemdir.

Burun kılalrınızı temziledikten sonra burnunuzu iyice yıkayın. Yıkama esnasın da hafifçe sümkürün. Burun kılları kişinin dış görünüşünü olumsuz etkileyebilir. Bu nedenle eleştirilmek istemiyorsanız bu çirkin görüntüden kurtulmaya çalışın.
 
Kadın olsun erkek olsun kişisel bakm ve hijyenine önem göstermeli. Bende burundan fışkıran kılları görünce tiksiniyorum. Hadi erkekleri anlıyorumda kadınlar nasıl fark etmez anlamıyorum. Geçenlerde bir mağazaya girdim şık ve bakımlı bir bayan dikkatimi çekti. Burnu belliki estetik. ucu kalkık burnundaki bütün kıllar dışarı da . O kadar iğrendimki anlatamam.
 
Bazı insanların burun kılları bildiğiniz dudaklarını süpürüyor çok iğreniyorum. Hem kadınlarda hem erkeklerde bariz belli oluyor .Hele bazı erkeklerin bıyıkları ile karışınca görüntü iğrenç oluyor. Hiçmi görmezler anlamış değilim . Bir çok yöntemle burun kıllarını temizlemek mümkün. İste cımbızla alın ister ağdayla . Şimdi burun kıllarını temizleyen cihazlarda var . Kullanımı kolay saniyeler içinde burun kıllarından ağrısız kurtulabiliyorsunuz.
 
Geri
Üst