Ev yapımı saç kremi tarifi

Uzman SühaN

Administrator
Ev yapımı saç kremi tarifi
Bir çoğumuz saçlarımızın daha yumuşak ve taranması için duş esnasında saç kremi kullanırız. Heleki deniz sezonu açıldı. Tuzlu sudan dolayı saçlarımız dsertleşebilir ve düğüm düğüm olabilir. Bir çok saç kremi saçı kolaylıkla yumuşatıyor fakat ayrıca dökülmelerde neden oluyor. Oysa evde doğal yöntemlerle saçlarınızı yumuşatabilir ve sağlıklı uzamasına katkıda bulunabilirsiniz.Birçok geleneksel saç bakım ürününün maliyeti yüksel olmasının yanında kimyasal içeriği vardır. Saç kremi bir yandan saçınızı yumuşatırken diğer yandan zarar verebilir. Bu makalemizde maliyeti düşük ve saçların sağlığını koruyan katkıda bulunan doğal saç bakım kürlerinin tarifini vereceğiz.


evde saç kremi.jpg





UYARI :

Şampuan yaparken başınızı sert bir şekilde ovalamayın. Bunun yerine, saç derisini ve saçınızı parmaklarınızla hafifçe dairesel hareketlerle hafifçe masaj yapın. Duştan çıktıktan sonra saçlarınızı mikrofiber havlu ile önceden kurutun. Saçınızı çok fazla karıştırabileceği, kabarıklığı artırabileceği ve kırılmasına neden olabileceği için havlu kullanmaktan kaçının. Saçlarınızı tararken her zaman iri dişli tarak kullanın. Saçlarınızı mümkün olduğunca az kurutmaya çalışın. Zaten yaz aylarında günlük olarak önemli miktarda ısıya maruz kalıyor ve muhtemelen herhalde çabuk kuruyacaktır, bu yüzden fön makinesini kullanmayın.Sağlıklı saçlar için dengeli bir diyet gereklidir. Kötü beslenme, özellikle protein eksiklikleri, incelme, mat ve kuru saça yol açabilir.En sağlıklı saçlar için şekillendirme yardımcılarından, ısıdan ve mümkünse tüm kimyasal işlemlerden kaçının. Islak saçları fırçalamayın


Bir kadının saçı ana güzellik silahıdır ve biz kadınlar saçlarımızın ehr zaman canlı parlak ve güzel olmasını istiyoruz.Saçlarınızı her üç günde bir yıkayın . Saçlarınız için doğal ve uygun şampuanları tercih edin. Tıpkı cildiniz gibi saçınızın da özel ilgiye ihtiyacı var. Saçınızın düzgün bakımını nasıl yapacağınızı öğrenmek için okumaya devam edin.



Yoğurt maskesi


Yoğurt maskesi saçlar için en etkili doğal kürlerden biridir. Sade yoğurt kullanabilir, karışıma mayonez ve yumurta ekleyebilirsiniz.Sadece bir kapta eşit miktarda yoğurt ve mayonez karıştırın. Bir yumurta ekleyin. Çırpın. Saçınıza bu harika kremi uygulayın. 30 dakika saçınızda bekletin ve saçınızı durulayın.



Hindistan cevizi


Hindistan cevizinin genel sağlığımız üzerinde bir çok faydası vardır. Hindistan cevizi sadece genel sağlığımızı değil hem saç hemde cilt sağlığımız içinde etkilidir. Saçınıza hindistan cevizinin suyunu sürün. 30 dakika bekletin ve saçınızı durulayın.Bunu haftada 1 yaparsanız saç dökülmesinden kurtulursunuz.


Bal


Balında sayısız faydası olduğunu bilmeyen yoktur. Hem genel sağlığımız hemde saç ve cilt bakımı için harika bir besindir. Saçalrınız kuruysa ve sık sık dökülüyorsa yıpranmışsa saçlarınızı balla onarabilir ve derinlemesine nemlendirebilirsiniz. Bala hindistan cevizi yağı ilave ederek saçlarınızın daha güçlü ve sağlıklı uzamasına katkıda bulunabilirsiniz.Saç tellerine ve uçlarına daha fazla odaklanarak saçınıza uygulayın. Bunu kökler üzerinde de uygulayabilirsiniz, ancak gerekli değildir.Yaklaşık 20-30 dakika bekletin ve sonra hafif bir şampuanla yıkayın. Bu karışım kepek probleminede iyi gelmektedir.


Hindistan cevisi yağı ve zeytinyağı


Yağlar, nemlendirici etkileri nedeniyle, büyük kondisyonerler olarak hareket edebilir. Saç tipiniz için doğru karışımı seçmeniz yeterli!Eşit miktarda hindistancevizi yağı ve zeytinyağı alın ve saçlarınıza uygulayın. Bu karışım tüm saç tipleri için etkilidir.Yağlı saçlarınız varsa, hindistancevizi yağının miktarını artırın. Saçınız kuru ise, karışımdaki zeytinyağı miktarını artırın.


Muz


Sevilen meyvelerden biridir muz. Yine sağlık üzerinde bir çok faydası vardır. Muz cilt ve saç üzerinde oldukça etkilidir. Muz saçlarınızı nemlendirir. Saç derisini nemlendirir kepek oluşumunu engeller. Muzu iyice ezin ve üzerine bir miktar zeytin yağı ileve edip karıştırın. Bu karışımı saçlarınıza uygulayın. 30 dakika bekletip saçlarınızı durulayın.


Aloe vera


Daha önce bir çok makalemizde aloe veranın faydalarına değinmiştik. Saç ve cilt bakımının olmazsa olmazıdır. Bir bardağa yeterli jel toplayın. Saçlarınızı ıslatın ve jeli saçınıza uygulayın, isaç uçlarına daha fazla konsantre olun.Tıpkı hindistan cevizi yağı gibi , aloe vera da saç dökülmesini önlemektedir.Saç kremi içinde en az 30 dakika ila 1 saat bekletin ve sonra hafif bir şampuanla yıkayın.


Süt


Süt protein bakımından zengindir ve saçınızı yumuşak ve yumuşak ipeksi bir hale getirebilir. Süt sıvı halde olduğundan yere damlayabilir bu nedenle işlemi duşta yapın. Bir bardak sütü alın ve tüm saçlarınıza uygulayın.saçlarınızı kökten uca sütle bulayın 15 dakika sonra saçlarınızı durulayın. Bu bakımla saçlarınız hem güçlenecek hemde yumuşayacaktır.



Avokado, muz, yumurta ve zeytinyağı


Avokado, muz, yumurta ve zeytinyağı bu muhteşem dörtlüyü iyice karıştırın ve saçlarınıza uygulayın. Fönden boyadan yanan saçalrınız hem bu karışımla onarılacak hemde saçlarınız yumuşacık olacaktır. Bu karışımı saçınızda yarım saat bekletin daha sonra şampuanlayıp durulayın.
 
Tam benlik bir konu olmuş. Sürekli saçlarımı boyattığım için özel saç kremleri kullanmak zorundayım. Yoksa saçlarım tiftik tiftik oluyor. Kullandığım saç kremleri her ne kadar iyi markalar olsada kimyasallar barındırıyor .Saçı bir yandan onarırken diğer yandan yıpratıyor. Verdiğiniz saç bakım kürlerini mutlaka deneyeceğim paylaşım için teşekkürler. Bu arada ben saçıma haftada bir zeytin yağı avakado karışımını kullanıyorum. Yumurtanın kokusunu sevmiyorum ama deneyeceğim.
 
Geri
Üst