Bebeklerde ve çocuklarda boğaz ağrısı nasıl geçer ?

Uzman SühaN

Administrator
Bebeklerde ve çocuklarda boğaz ağrısı nasıl geçer ?
Bebeklik hayatın hassas bir aşamasıdır ve bebekler genellikle çok çeşitli küçük sağlık problemleri ve enfeksiyonlara karşı savunmasızdır. Bebeklerde boğaz ağrısı ile baş etmek tüm ebeveynler için zor bir sorundur. Bebeklerin yutmasını zorlaştıran bir enfeksiyondur. Güçlü ilaçların kullanımı çoğunlukla bebekler ve küçük çocuklar için sınırlıdır. Bebeklerde boğaz ağrısı gibi yaygın bir rahatsızlık için; Doktorlar genellikle herhangi bir ilaç reçete yazmadan önce semptomların makul bir süre de geçmesini beklerler. Bu, en iyi eylem rotası iken; iyileşme süreci hem bebek hem de ebeveynler için rahatsız edici olabilir. Bu gibi durumlarda doğal ilaçlar çok yardımcı olabilir.





bebeklerde boğaz ağrısı.jpg





Boğaz ağrısı bebeklerde bir dizi faktörden kaynaklanabilir. En yaygın neden soğuk algınlığı veya grip virüsüdür. Diğer faktörler kızamık, su çiçeği veya krup olabilir. Çevresel faktörler , bebeklerde boğaz ağrısına neden olabilir ve bunlardan bazıları, evdeki ikinci el sigara dumanı, toz ve hatta evcil hayvanların köpek veya kedi tüyüdür. Yukarıda bahsedilenler gibi çevresel faktörler , sıklıkla alerjik rinit veya saman nezlesi olarak bilinen boğaz ağrısı ile birlikte görülen soğuk algınlığına benzer semptomlar getirir. Bir kaç günden fazla süren boğaz ağrısı en iyi bir çocuk doktoru tarafından araştırılmalıdır; bununla birlikte, bebeğinizin maruz kaldığı rahatsızlığı azaltmak için de bazı önlemleri alabilirsiniz.



Boğaz ağrısı genellikle boğaz enfeksiyonunun önde gelen belirtisidir. Bebeğin rahat etmesine ve beslenmeye devam etmesine yardımcı olmak için hızlı tedavi ve önleme çok önemlidir. Viral enfeksiyonlar , bebeklerde boğaz ağrısının önde gelen nedenidir . Birçok virüs buna neden olabilir. Gastroözofageal reflü hastalığı , Mide asitleri ve diğer içerikler boğaza kadar yukarı doğru akar ve boğazda sürekli tahrişe neden olur ve kronik boğaz ağrısına yol açar . Polen, buğday unu veya küf gibi potansiyel alerjenlerin solunması sonucu oluşan alerjiler kaşınmaya ve boğaz ağrısına yol açabilir.


Belirtiler


Bebeğiniz her ağladığında yada beslendiğinde ağzını açar. Ağzını açtığı zaman boğazına bakın. Boğazın iç kısmında kızarıklık görülür. Bebeğiniz anne sütü ile yada katı yiyecekle beslendiğinde yutma güçlüğü çekebilir. Bebeğinizin bademciklerinin üzerinde beyaz lekeler olabilir.Boğaz ağrısından kaynaklanan tahriş, tekrar tekrar bebek öksüre bilir. Bunlar bebeğinizin boğaz ağrısına neden olan işaretlerdir.



Doktora ne zaman bebeğimi götürmeliyim ?



Ateş

İshal

Kusma ve mide bulantısı

Burundan aşırı mukus akıntısı

Ağız çevresindeki kırmızı kabarcıklar

Baş dönmesi

İştahsızlık


Doktor bademcik üzerinde irin ararken bebeğin boğazında kızarıklık ve iltihaplanma olup olmadığını kontrol eder. Boğaz ağrısı genellikle tedavi gerektirmez . Bununla birlikte, bir doktor, altta yatan durumu tedavi etmek için ilaçlar reçete edebilir. Boğaz ağrısı bakterilerden kaynaklanıyorsa antibiyotikler reçete edilir. Viral enfeksiyonlar nadiren ilaç tedavisini gerektirir

Unutmayın, eğer bebeğiniz üç aydan daha küçükse herhangi bir ev çaresini denemeyin! Bunun yerine bebeğinizi doktora götürün !


Üç ay ve daha büyük bebekler için ; bebeğinize su verin. Altı aydan büyük bebeklere, tavuk ya da sebze ile yapılan çorba içirin. Boğaz tahrişini yatıştırmak için altı ayın altındaki bebeklere sıvı verin ( sıvı miktarını doktora danışın ) Bebeğin odasında bir nemlendirici bulundurun. Kuru hava bebeğin boğazını tahriş edebilir ve optimum nem tahrişi hafifletir.


Çevreyi temiz tutarak bebeğin etrafındaki hijyeni koruyun. Oyuncakları ve elleri ağızlarına koyma eğilimi gösterdikçe, oyuncakları ve bebeğin küçük ellerini düzenli olarak temizleyin. Bebeği tutmadan ve kişisel eşyalarını tutmadan önce ellerinizi yıkayın. Alerjiye işaret eden herhangi bir semptom için uyanık olun . Alerjinin zamanında saptanması bebeği, boğaz ağrısına neden olabilecek alerjenlerden korumanıza yardımcı olur.Toz, duman ve diğer havadaki kirleticiler boğaz ağrısına yol açabilir. Havayı nemlendirmek için bebeğinizin odasında bir nemlendirici kullanın. Bal genellikle boğaz ağrısı için bir ev ilacı olarak kullanılır. Bir yaşın altındaki çocuklar için asla bal kullanmayın . Muzlar, bebekler için en iyi boğaz ağrısı ilaçlarından biridir. Yumuşaktırlar ve kolayca ezilebilir ve yutulması kolaydır. Ayrıca B6 Vitamini, C Vitamini ve Potasyum açısından da zengindirler. Bebeklerde boğaz ağrısı için doğal ilaçlar, sıcak bir çorba veya et suyu vermek kadar basit olabilir. Bu onu nemli tutar ve boğaz ağrısını yatıştırır. Bir kova veya küveti sıcak suyla doldurun. Banyonun kapısını ve penceresini kapatın. Banyo alanı buharla dolduğunda, bebeğinizi içeri alın. Buhar bebeğinizin boğazını iyileştirir ve rahatlatır. Yoğurdun içinde bulunan probiyotikler, boğaz ağrısına neden olan mikropları öldürmede yardımcı olurlar. Dahası, yumuşak ve yutulması kolaydır. Elma, muz veya taze meyvelerle karıştırmak harika bir fikir olacaktır.. Anne sütü yenidoğanlar için bağışıklık güçlendirici görevi görür. Sütün içinde bulunan antikorlar, her çeşit mikrop, bakteri ve virüse karşı savaşmaya yardımcı olur . Bu nedenle, 6 aylıktan küçük bebeklerin başka ilaçlara ihtiyacı yoktur. Annenin sütü, yeni doğanda boğaz ağrısı için en iyi ilaçtır.




Bir yaşın üstündeki çocuklar için boğaz ağrısına ne iyi gelir ?



Bal ve Limon

Bunu bir yaşın altındaki bir çocuğa vermeyin . 12 aylıktan küçük bir çocukta balda bulunan bakteri sporları bebek botulizmine neden olabilir .

1 bardak ılık su

1 çorba kaşığı bal

½ Yemek kaşığı limon suyu

Bal tatlıdır, bu yüzden çocuklar buna bayılır. Yine de lezzetden daha fazlasına sahiptir. Antibakteriyel, antioksidan içerir . Çocuğunuz bu karışımı içtiğinde boğazında büyük bir rahatlama görecektir.



Tuzlu Su ile Gargara


5 ya da 6 yaşlarındaki çocuklar için yeterince basit, değil mi? Bir bardak ılık suya az miktarda tuz atıp karıştırın. Tuzun iyice eridiğinden emin olun. Çocuğunuz dişlerini fırçaladıktan sonra tuzlu suyla gargara yapsın. Tuzlu suyu yutmaması için çocuğunuzu uyarın bu kusmaya neden olabilir.



Nane çayı



Boğaz ağrısı ve soğuk algınlığı olduğunda sıklıkla nane limon çayına rağbet gösteririz. Biz Türklerin en etkili ev ilaçlarından biri diyebiliriz. Nane çayı boğazda yatıştırıcı bir etkiye sahiptir; Balla tatlandırarak etkinliğini artırabilirsiniz.

Hatmi çiçeği


Sevgili Barış mançonun da şarkısında belirttiği gibi ; Nane limon kabuğu bir güzel kaynasın aman içine hatmi çiçeği ..... Hatmi çiçeği geçmişten günümüze kadar soğuk algınlığında boğaz enfeksiyonlarında sıklıkla kullanılmıştır. Boğazdaki tahrişi yatıştırır. Öksürüğü anında kesmektedir.



Uçucu Yağlar ile Buhar


Sıcak suya biraz uçucu yağ ekleyin ve çocuğunuzun buharda nefes almasına izin verin. Buharın etki etmesi için çocuğunuzun başına havlu çarşaf örtün buharın dışarı kaçmaması için. Aşağıdaki esansiyel yağları kullanabilirsiniz.

Okaliptüs
Nane
Alman papatyası
benzoin
Lavanta

Çocuğunuza yeterince su içmesini sağlamak her zaman önemlidir, ancak bu hidrasyon özellikle hasta olduklarında önemlidir. Hidratlı kalmak, bakterilerle savaşmaya veya boğaz ağrısına neden olan alerjenleri yıkamanıza yardımcı olacaktır. Çoçuğunuza bol su verin. Ayrıca sebze çorbaları ve tavuk çorbası içirin. Çocuğunuza meyve sunun. Meyve ile arası yoksa meyve suyu çıkarın. Odasını temiz tutun ve havalandırın. Hangi çocuk çikolatayı sevmez ki ? Çocuğunuza sıcak çikolata sunarak boğaz ağrısının hafiflemesine yardımcı olabilirsiniz. Sevgili okurlar bebeklerde ve çocuklarda boğaz ağrısına ne iyi gelir başlıklı makalemizi incelediniz. Makalede yer alan öneriler internetten alınarak derlenmiştir. Bu nedenle çocuğunuza her hangi bir şeyi sunmadan önce mutlaka hekime danışmanızı tavsiye ediyoruz.
 
Geri
Üst